Jump to content

Photo

Recepti - MEŠANO

• Please log in to reply
1540 replies to this topic

• Guests

Posted 12 January 2011 - 01:58 PM

Ker se mi glih da. smile.gif

Testo za pico:

1 cup tople vode
2 1/4 moke (ce je testo premokro, dodajas po potrebi)
1 zavitek suhega kvasa ali pol kocke svezega
2 tbsp meda
3 tbsp olivnega olja
1 1/2 tsp soli

S suhim kvasom:
Med zmesas v toplo vodo. Zraven das sol in olje in suhi kvas, zmesas. Dodas 1 cup moke, zmesas, da se vpije, drugi cup, zmesas + se zadnja cetrtina. Od zacetka bo slo s kuhalnico, potem pa na roke, zamesis fajn gladko testo, ki se mora se malo lepit

Ce uporabljas svez kvas:
Svezi kvas daz vzhajat s pol zlicke sladkorja in zvema zlicama tople vode (ce se ne zacne penit zavrzes in vzames drugega). Potem je postopek obraten - moko das v skledo, zraven das sol, potem pa na sredi naredis luknjico in noter zlijes tekoce stvari plus kvas.

Testo das (ali pustis) v rahlo namasceno posodo, ki jo prekrijes z alufolijo in postavis na toplo ali nekam, kjer pac ni prepiha (jaz dam v pecico). Po dveh urah vzames ven, v testo potisnes pomokano pest, da pade malo skupaj, vzames ven in raztegnes. Dobis dve srednji ali eno vlko pico. Nadev po zelji. biggrin.gif

IPB Image
  • 0

• Guests

Posted 12 January 2011 - 02:11 PM

Popeceni rakci z avokadom (Jamie)

Kuhane in oluscene rakce pomokas, vrzes v vroco ponev z malo olivnega olja in sesekljanim strokom cesna. Sol, poper, mleta rdeca paprika, prazimo par minut.

Na kroznik das 1/4 avokada, cez kalcke krese in pecene rakce. Prelijes z omako Marie Rose (omaka za shrimp cocktail*) in pokapas z olivnim oljem.

Omaka Marie Rose:

2 zlici majoneze
1 zlicka kecapa
pol zlicke worchester sauce (alpa od oka)
pol zlicke viskija
sok pol limone (meni je blo tolk prevec)
sol, poper

Zmesas. biggrin.gif

To sma s fantom jedla za novo leto in je ful dobro, sam mors pazit pri omaki, ker je ful hitro prekisla. Pa drugic ne bom pomokala rakcev.

IPB Image
  • 0

• Guests

Posted 12 January 2011 - 02:24 PM

Improvizori lazanja

(ali praznjenje hladilnika, ker bojo stvari drugac hin)

pol pora
nekaj korenckov
paprika
bucka
strok cesna
paradiznik
pol tetrapaka paradiznikovega pireja
200gr mletega mesa

Preprazis por in korencek na majhnem ognju, dodas papriko, prazis. Plosco/plin pojacas na ful, das not meso, mesas, dodas bucko in cesen, prazis... Ko je meso sprazeno, solis, poprav, dodas origano, malo petersilja in bazilike, malo mlete rdece paprike, paradiznik in pire, zmanjsas ogenj, pokrijes in kuhas kake pol ure, dokler se ne zgosti.

Skuhas pasto, katerokoli pac mas.

V posodici zmesas 1 loncek zrnastega sira, 1 jajce, pol skodelice naribanega parmezana, sol, poper.

Narezes sir, ki se ti ze skoraj plesni v hladilniku (v moje primeru gauda in cheddar).

Namastis posodo za peko. Zvrnes noter odcejene testenine, cez enakomerno razporedis skutino zmes. Cez to enakomerno razporedis mesno zmes, na vrh naloziz sir, potreses s se malo naribanega parmezana in origanom. Dober tek!

P.S. Jed ima ocitno neskoncno variant, odvisno od tega, kar se v danem trenutku nahaja v hladilniku.

IPB Image
  • 0

#584 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 12 January 2011 - 06:18 PM

Lačnaa. cry.gif Ful dobro izgleda vse.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#585 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 12 January 2011 - 11:01 PM

Meni so rakci všeč smile.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#586 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 13 January 2011 - 02:05 PM

In pizza. thumbup.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#587 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 13 January 2011 - 10:20 PM

Vse izgleda izjemno dobro! ohmy.gif

Jaz se bom naslednji teden morda lotila lazanje. Hm.
Starša sta že namignila, da bosta tisti dan zdoma. laugh.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#588 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18600 posts

Posted 13 January 2011 - 10:23 PM

Meni se je ob pogledu na tole pico kar slina pocedila. biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#589 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 13 January 2011 - 10:48 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 13. 1. 2011 - 22:20) View Post

Jaz se bom naslednji teden morda lotila lazanje. Hm.
Starša sta že namignila, da bosta tisti dan zdoma. laugh.gif

Jaz sem jo ta teden Piketu spekla, baje je bila super. cool.gif

• 0

― V. Van Gogh

#590 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 13 January 2011 - 11:14 PM

Aja, najbrž je bila z mesom, pa niti probala nisi, ne?

Jaz bom tudi delala z mesom + dala dosti zelenjave.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#591 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 13 January 2011 - 11:19 PM

Oh, kako dobro vse zgleda! ohmy.gif thumbup.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#592 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 13 January 2011 - 11:21 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 13. 1. 2011 - 23:14) View Post

Aja, najbrž je bila z mesom, pa niti probala nisi, ne?

Jaz bom tudi delala z mesom + dala dosti zelenjave.

Ja, pa namesto listov testenin palačinke iz PZ pirine moke.
Meni so v lazanji bučke najboljše.

• 0

― V. Van Gogh

#593 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 13 January 2011 - 11:49 PM

Meni tudi bučke, še bolj pa melancane.
Jaz bom kar s testeninskimi lističi.

• 0

#594 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 14 January 2011 - 08:02 PM

izabela ohmy.gif Vse izgleda božansko dobro! Najbolj pa pica eat.gif
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#595 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 14 January 2011 - 09:02 PM

Jst sem tako lačna. cry.gif njam.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#596 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 16 January 2011 - 09:54 AM

Zelenjavna lazanja (s popečeno zelenjavo)

Za testo sem naredila kar palačinke iz pirine moke. smile.gif

Nato sem zrezala paradižnike, papriko, ter bučke. Na mini žaru laugh.gif sem nato popekla bučke in papriko, še prej sem jih pa posolila, popoprala in 'pošpricala' z olivnim oljem.

Posebej sem naribala 2 vrsti sira, čedar ter mocarelo.

In na koncu sem še naredila sama bešamel: najprej sem raztopila maslo, dodala malo moke - neprestano sem mešala, in redčila z mlekom.

Glede količin ne bom pisala, vse sem delala 'od oka'.

Nato sem v posodico dala najprej:

- malo bešamela na dno
- palačinko
- zelenjavo
- bešamel
- sir

In tako dalje, na vrhu sem nato dala še bešamel in posula s sirom.

ZELO je dobra, popečene zelenjava je najboljša.

Ko dobimo mozaik zelenjave in preostalih sestavin, vse skupaj damo v pečico za 35 minut na 180 stopinj.

Dobro je, če stoji nekaj minut, preden jo postežemo.

Dober tek.

IPB Image
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#597 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 16 January 2011 - 05:41 PM

thumbup.gif

Jaz VEDNO lazanjo delam iz palačink (isto iz pirine moke), tisti testeninski lističi mi sploh ne potegnejo. Pa ne dobi se jih drugačnih, kot iz bele moke, ki je itak ne jem.

• 0

― V. Van Gogh

#598 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 16 January 2011 - 06:31 PM

Jina, daj kdaj poslikaj pirine, jaz ne bi več delala iz teh običnih. A pirine testenine za lazanjo se pa dobijo, kej veš?

Pa a ve kera za alternativo bešamelu, meni je to tok ogabno.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#599 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 16 January 2011 - 06:42 PM

Princeska, kaj pa če bi dala smetano (npr. Provamelovo sojino za kuhanje)? Pa na račun tega več zelenjave in manj sira, da ne bo pretežko vse skupaj.
IPB Image

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#600 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 16 January 2011 - 07:01 PM

QUOTE(Princeska @ 16. 1. 2011 - 18:31) View Post

Jina, daj kdaj poslikaj pirine, jaz ne bi več delala iz teh običnih. A pirine testenine za lazanjo se pa dobijo, kej veš?

Palačinke? biggrin.gif Saj izgledajo enako, kot 'navadne', edino malo temnejše so. Iz PZ pšenične se pa ne naredijo lepe, so otrobi preveliki.
Ne, samo iz bele moke so, vsaj kolikor sem jaz videla. Mogoče imajo drugačne v kakšni trgovini z zdravo prehrano.

• 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users