Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1154 replies to this topic

#581 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85960 posts

Posted 21 September 2018 - 05:52 PM

Na Etno gres? Za nosecnice ne priporocajo, sploh ne do vrha, nizje se pa skoraj ne splaca. Kaksne pa so cene nastanitev v Taormini? Kolikor sem brala, je najdrazje mesto na Siciliji.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#582 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 21 September 2018 - 07:33 PM

Jaz sem za tri dni oktobra preko bookinga rezervirala hotel z zajtrkom v taormini oz. v tistem mestecu pod taormino ob plazi. Za 4 osebe pride 350€ za 3 noci. Ima pa hotel 3*.
  • 0

#583 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85960 posts

Posted 21 September 2018 - 07:51 PM

To je glede na lokacijo cisto zmerna cena. Verjetno plaza Isola Bella?
  • 0

― V. Van Gogh

#584 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 21 September 2018 - 08:13 PM

Ja, tocno to... na bookingu izgleda lepo. Bomo videli. Meni se ne zdi drago...
  • 0

#585 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 21 September 2018 - 08:43 PM

Marmelada, fajn plan se mi zdi, so pa kraji pod Etno zelo slikoviti. Najbolj znan je Bronte, yes, pistaaacije. Ko sva bila midva tam so ravno imeli nek festival pistacij, noro :D pa ko sva se vozila oz. izgubljala do vrha (neko nesposobno navigacijo sva imela, ki me je hotela zvabiti na vse možne kolovoze na Siciliji, in ja, imela je izklopljen makedam :D) je noro lepo dišalo, ker je ravno vse cvetelo (bila sva konec junija). 

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#586 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 21 September 2018 - 09:41 PM

Silvestri kraterji niso cist na vrhu Etne, pa so zanimivi za pogledat. Sploh ce ti je to prvic, da vidis vulkansko pokrajino od blizu. #justsaying
  • 0

#587 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85960 posts

Posted 21 September 2018 - 09:47 PM

Nama so vsi rekli, da se ne splaca, ce ne gres do vrha. Meni se je tudi brezveze zdelo dati ok. 130, 140 € za to, bi pa moz sel sam, ce bi bila en dan dlje tam. 5 - 6h izlet stane ok. 85 €/osebo.

Sicer pa na Tripadvisorju pise:
You can only take the cable car up the mountain. They do not allow pregnant women on the bus up to the top.
  • 0

― V. Van Gogh

#588 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 21 September 2018 - 10:55 PM

Hmm, gondola in busi peljejo na približno 2000, 2500 m in hodiš lahko najbrž kolikor ti paše? Čisto na vrh sem pa brala, da za nosečnice ni najboljše, ker se je treba peš vzpenjati en del poti, pa zrak je toliko redkejši, moteci znajo biti tudi plini. Tvegala in se naprezala seveda ne bi, vsaj za občutek bi pa šla pogledat.

Bova pa morala na hitro vse splanirat, ker sva se na hitro odločila it. Apartmaje gledam kar na Airbnb in so v Taormini res precej dražji. V ostalih krajih, ki jih imam v planu, so pa za moje pojme kar ugodni.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#589 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19160 posts

Posted 22 September 2018 - 06:32 AM

Koliko pa rabis, da splaniras? 2 tedna je premalo?
  • 0

#590 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 22 September 2018 - 10:40 AM

Ah saj bom že :) Čez slabe 3 tedne greva, treba je pa še prenočišča rezervirat in avto.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#591 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85960 posts

Posted 22 September 2018 - 10:52 AM

Meni je iskanje nastanitev pobralo najvec casa pa se za to se je na koncu izkazalo, da bi se morala bolj poglobit. Oglede sva vse sproti planirala, seznama plaz se mi pa tudi ni dalo pisati in sva tam itak ugotovila, da velike vecine sploh ni oznacenih na google maps, kot da jih skrivajo, pa nekaterih makedamskih poti in novih cest tudi ne. To naju je ful motilo in se nikjer nisva imela takih problemov z navigiranjem.
Zadnji dan sva sla poleg Catanie se v Giarre, tam pa res ni nic za videt, ful grdo mesto.
  • 0

― V. Van Gogh

#592 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 22 September 2018 - 01:17 PM

Nama so vsi rekli, da se ne splaca, ce ne gres do vrha. Meni se je tudi brezveze zdelo dati ok. 130, 140 € za to, bi pa moz sel sam, ce bi bila en dan dlje tam. 5 - 6h izlet stane ok. 85 €/osebo.

Ne razumem cist dobro tega. Midva sva tudi rentala avto, parkirala pri vznozju, placala nekaj malega za parking. Karta je bila 35€ in te pelje gondola pod vrh, gor je prav super razgled in se ful splaca it gor, da dozivis vulkan, ta pesek, sipine, kristale, v daljavi pa gledas proti vrhu, kjer se kadi iz kraterjev. Meni je bila super izkusnja, tudi voznja do tja je bila lepa, ker vidis, kako se pokrajina pocasi spreminja in postaja vedno bolj vulkanska. Tudi, ce ne gres cisto do vrha, si se vedno na 2000 metrih in ne pomeni, da nisi nic videl al kaj...
Kdo pa so bili ti ljudje, ki so rekli, da se ne splaca? Men je to kar nekaj. Pa cene, ki si jih napisala??
  • 0

#593 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85960 posts

Posted 22 September 2018 - 02:06 PM

Domačini, lastniki apartmajev pa kolikor sva na netu brala. Povsod so bile take cene, na netu in po vseh mestih, ki sva jih obiskala, so bile take ponudbe. Ok. 60 za 3-urni izlet in 80 za 6-urnega. Mene Etna niti ne gane, je nisem ravno imela na bucket listu, mož bi šel pa do vrha.

• 0

― V. Van Gogh

#594 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 22 September 2018 - 02:06 PM

Meni tudi te cene niso jasne, je pa res, da je minilo ze ful let od mojega obiska. Meni se zdi skoda biti na Siciliji in ne iti na Etno, ker so tiste sipine krasne. :)
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#595 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 22 September 2018 - 02:12 PM

Ampak kaj te briga kaj domacini pravijo? Men je to vedno smesno, pa ne ti, ampak taki nasveti. Ko sem bila recimo v Iranu, smo se vozili po pokrajini okrog Alamuta in je bila nora. Domacinka, s katero sem sla, mi je pa rekla, da ne razume zakaj hocem na Alamut, ker bi lahko izbrala kaksno drugo rec za videt.
Pa glede na tiste cene... Prakticno vsak, ki gre na Sicilijo, renta avto in tako je vse lazje, ne rabis kupovat izletov in placevat neumnosti nekim agencijam, ce si lahko sam na vrhu Etne cel dan, ce ti pase. Meni je bilo gor super in te nic ne napadam, da me ne bos prosim narobe razumela. Gre za novo izkusnjo in spomin, pa sploh voznja okrog Etne, kot je Frcica rekla, mi je bila krasna. Tudi na Vezuv sem recimo sla, pa ne zato, ker bi bla nora na vulkane, ampak tko mal, po en ornk prehlad :)
  • 0

#596 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85960 posts

Posted 22 September 2018 - 02:21 PM

Saj ne da bi se toliko na to ozirala, ampak on če bi šel, bi šel do vrha, jaz pa sploh nisem nameravala. Niti primernih cunj in obutve nisem imela s sabo, če bi se tam premislila.

Pravi, da je gondola še zdaj 35 €, ampak da je precej daleč pod vrhom, za višje je pa nujno vzeti guided tour. 

• 0

― V. Van Gogh

#597 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 22 September 2018 - 02:28 PM

To pa ja, za gor rabis vodnika ja. Ampak men je bilo to tudi iz cenovnega vidika cist dovolj. Jaz sem podcenjevala temperaturo in bila premalo oblecena, nase sem navlekla cisto vse. Vezuv pa sploh, tam je pa tako pihalo, da nas je kdaj kar prestavilo, groza.
Marmelada, super plan imas.
  • 0

#598 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85960 posts

Posted 22 September 2018 - 02:33 PM

Haha, on bi šel v kratkih hlačah in majici pa softshell jakni. :lol: Jaz sem imela pa samo sandale s sabo, ker je bilo tako vroče.

• 0

― V. Van Gogh

#599 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 22 September 2018 - 02:34 PM

Meni je bilo tudi neponovljivo. Pokrajina, zvoki. Prav visoko pa nismo smeli ker je bila precej aktivna takrat.
  • 0

#600 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 22 September 2018 - 02:52 PM

Jina, višje kot je označeno ne smeš iti. Do kraterja nikakor ne. Vodič nam je takrat rekel, da te dajo direkt na sodišče, če to storiš.

Jaz se spomnim, da ni bilo ravno poceni, ampak je bilo pa sigurno vredno. Ampak jaz, če sem že na takem kraju, želim iti. Glede na množico destinacij, kamor bi rada šla, je majhna verjetnost, da se bom vrnila. Recimo marsikdo z belim gleda, ko povem koliko naju je stal safari, nama je bilo vredno vsakega centa in bi ga podaljšala, če bi vedela, da naju ostal del potovanja ne bo toliko stal.

Nima pa smisla iti, če te že v štartu ne zanima in nisi primerno opremljena.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users