Še nekaj opazk: London je pač drag, zelo drag; hrana vas pride cca 10 funtov na osebo recimo, če jeste zunaj (v restavraciji),
seveda lahko tudi 15, odvisno kaj izberete. Super je, ker v večini restavracij dobite lahko tap water, ki je OK, in pomeni,
da za pijačo ni otrebno plačevati, oziroma plačati nekaj drugega. Mi smo preprosto rekli: just tap water, please, ponekod
ti jo prinesejo, ponekod si jo greš sam iskat (odvisno od restavracije).
Super so tudi tržnice, kot na primer Camden ali Brick Lane, kjer dobiš soliden obrok za 5 funtov (mix and match), kar pomeni,
da lahko izberete malo vsega, kar ponujajo. Poskusila sem kitajsko, tajsko, japonsko ter maroško hrano; fant se je pa
navdušil nad perujsko (imajo baje dobro govedino).
Ponudbe 2for1: priporočam, da si sprintate voucherje, kajti brošure nisem našla na nobeni postaji; no, zadnji dan sem jih slučajno
opazila v Stratfordu na železniški postaji, tako da se jih ne dobi ravno povsod, vsaj po mojih izkušnjah. Vnovčite jih pa lahko povsod
brez težav, ponekod te niti ne vprašajo po karti za vlak.
Bila sem v London Dungeon, ki je super, če vas zanima mračna zgodovina Anglije (veliki požar 1666, Sweeney Todd, Jack the Ripper),
stane 24 funtov za dva. Zelo priporočam, da greste tja med tednom, čez vikend so ekskurzije otrok, kar pomeni ure in ure čakanja
pred vhodom; jaz sem pa šla direkt noter, v petek sicer.
Poleg (na drugi strani ceste) so pa The London Tombs in pa London Bridge Experience, ki naj bi bil še boljši in bolj grozen (noter
NE spuščajo otrok; sicer jaz otrok ne bi spustila niti v Dungeon, ampak OK, to sem pač jaz).
Zelo priporočam IMAX 3D kino v Science muzeju, pride vas 10 funtov za 2, ogledate si pa lahko tudi več filmov. Jaz sem videla
Hubble in pa Born to be Wild, ki ga ZELO ZELO priporočam; tudi izkušnja je nekaj povsem novega in neverjetnega, 3D v Koloseju
nima za burek; tukaj imaš dejansko občutek, da si tam, sredi dogajanja.

Pa še glede mjuziklov: ne splača se kupovati kart preko interneta; ko pridete v London pojdite na Leicester Square, kjer je
ogromno prodajalcev kart, dobite po pol cene (med Piccadilijem in Covent Gardnom).