Čaji
Posted 10 October 2012 - 03:03 PM
After all this time?
Always.
Posted 10 October 2012 - 06:20 PM
Posted 10 October 2012 - 08:08 PM
Si ga moram dat na seznam.Obsedena sem s čajem Ayurveda (Pu-erh, zeleni čaj, beli čaj,anis, sladki les, trobentice, črni poper, kardamon, cimet, ingver, klinčki). Zadnjič sem hodila po mestu, in sem si ga nabavila v Čajeku, in ga zdaj non stop pijem. Božanski mi je.

Od Erilo bi imela zelena aromatizirana Jagodna panna cotta in Acai jagoda/malina, iz čajnice v Europarku zelena čaja 8 zakladov templja Shaolin in Večno življenje, iz Palais des thes The du hammam in od Cha sadna čaja Sadni eliksir in Mango in prijatelji.

Malo sem preračunala in sem ugotovila, da se tudi sadne čaje ful bolj splača kupovat na vago, saj 50 g stane pod 2 €, tisti v filter vrečkah, ki so malo boljši, pa so ponavadi čez 2 €. Edino ne vem, če se da tega na vago več in ga potem tudi prej zmanjka.
Indijansko poletje, ki ga tako hvalite, pa mi po opisu ne deluje nič posebnega, ker sta glavni sestavini šipek in hibiskus. Ga bom pa povohala, ko bom šla. Jaz ponavadi v trgovini povoham čaj in se tako odločim, katerega bom.

Čaje pa skoraj vedno pijem brez vsega. Sadni so mi itak dobri že sami po sebi, edino pri zelenih aromatiziranih se mi zdi, da pride okus bolj do izraza, če je malo sladkan, ampak kljub temu pijem brez cukra. V čajnicah si pa ponavadi v eno skodelico dam malo sladkorja in mleka. V sadne pa dam včasih med.
V doma narejenega ingverjevega pa obvezno dam med, ker mi drugače ni dobrega okusa in preveč peče.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 11 October 2012 - 07:12 AM
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 11 October 2012 - 07:43 AM

Brez mi je zanič, sem že probavala se odvadit.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 11 October 2012 - 11:51 AM

Posted 11 October 2012 - 01:13 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 11 October 2012 - 03:12 PM
Posted 11 October 2012 - 03:19 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 11 October 2012 - 03:35 PM
Posted 12 October 2012 - 08:32 PM
Enkrat bi si rada nabavila en tak majhen porcelanast čajnik, za 3 manjše šalce čaja, kot dobiš v čajnicah, mi je ful všeč to.

Tisti litoželezni so mi tudi dobri, samo so obupno dragi!
Posted 12 October 2012 - 08:34 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 12 October 2012 - 08:38 PM

Posted 12 October 2012 - 08:40 PM
Si bom letos spet kakega zelenega nabavila, ker takrat sem jih pila v kombinaciji s črnim, zdaj pa nisem čisto ziher, če samo črni obarva ali tudi zeleni.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 12 October 2012 - 08:42 PM
Posted 12 October 2012 - 08:42 PM
Posted 12 October 2012 - 08:43 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 12 October 2012 - 08:43 PM
Posted 12 October 2012 - 08:53 PM
Črne ponavadi s sladkorjem in mlekom, ali samo mlekom. Včasih tudi brez vsega.
Zelene brez vsega.
Posted 17 October 2012 - 11:43 AM
Kako točno se imenuje ta čaj in pod katere čaje spada, zelene? Ne najdem ga nikjer na njihovi strani.Obsedena sem s čajem Ayurveda (Pu-erh, zeleni čaj, beli čaj,anis, sladki les, trobentice, črni poper, kardamon, cimet, ingver, klinčki). Zadnjič sem hodila po mestu, in sem si ga nabavila v Čajeku, in ga zdaj non stop pijem. Božanski mi je.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users