Jump to content

Photo

Potovanja...

• Please log in to reply
724 replies to this topic

#581 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 03 March 2023 - 10:56 AM

Ja, v Padovo na koncert. Ne vem pa na koliko dni bova raztegnila, nisva še nič planirala. Pa saj sva že šla za kakšen vikend sama po Slo, ampak mislim prav počitnice v dvoje.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#582 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 03 March 2023 - 11:21 AM

Ora, dobri ste, jaz si to ne predstavljam. Pri nas je trenutno skoraj vsak izhod logistični zalogaj, že voziček iz kleti spravit, če sem sama (blok nima dvigala) XD ampak OK, saj to je normalno, sploh ker se zaprtih prostorov pri tako majhnih tak čas še izogibamo + da itak rabi joško na 2 uri. Poleti bo vseeno lažje. Pa hb se ful rada vozi v avtu.

Sestra in mož sta v 40ih, hčerki sta najstnici in sta lahko sami doma. Pravita, da so 40ta nova 20ta, veliko hodijo okoli in popivajo za vikende XD
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#583 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 03 March 2023 - 11:28 AM

Ora ima 5 let prakse, ti pa en mesec. :) Pa najmlajša je precej starejša od tvoje. Meni je bilo ful lažje okrog hodit, ko je enkrat jedel GH, ker njega dojit zunaj je bil cel podvig, poln švicanja.

• 0

― V. Van Gogh

#584 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 03 March 2023 - 11:34 AM

Saj vem. Pri tako majhnem je na terenu bolj nepredvidljivo, pa še sam si občutljiv.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#585 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25903 posts

Posted 03 March 2023 - 11:42 AM

Par minut menda ne škodi? Da se ji predstavi morje. V bazenček ji pa tudi morsko vodo naliješ.

Ja, samo tam še dodatno segreje čez dan, ker so temperature zraka toliko višje. Meni se je takrat leto zdela hladna voda, V. pa še toliko bolj. Na bazenu imajo tudi toplejšo vodo v plitkem otroškem, ker si pač not 15 min+ in ne samo par minut za umit se ;) Zato se mi ne v nobenem primeru ne zdi smiselno v prvem letu toliko kompliciran glede dostopa v vodo, otrok itak se ne hodi, za tistih par minut si lahko pa tudi sandale obujes za čez tiste kamenčke, da otroka varno spraviš v vodo in ven. Naslednje leto, ko bo že sama hodila in odkrivala stvari, se pa mogoče že splača malo bolj gledat na to.

Ora, ja, na Krk. Letos nam najbrž ne bo zneslo hiše pred odhodom na dopust spravit v stanje za pocitnikovanje, so se le malo spremenile okoliščine od moje ponudbe par let nazaj : X Upam, da bo drugo leto situacija malo bolj pod kontrolo, pa da pridete takrat na svoj račun.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#586 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 03 March 2023 - 12:28 PM

Sestra in mož sta v 40ih, hčerki sta najstnici in sta lahko sami doma. Pravita, da so 40ta nova 20ta, veliko hodijo okoli in popivajo za vikende XD

Sestra in mož s hčerkama najstnicama to? 

Joke :P

• 0

#587 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 03 March 2023 - 12:39 PM

Ja Anouk,dobri ste,da sploh greste! Res kapo ti dol,imas le precej zahtevne pogoje.

Jaaa,mi smo preplanirali ze takoj ko si obelodanila novico,nimamo nobenega namena se koga pod stres spravljat 🤣.

Matilda,ja jaz sama rabim 2 minute,da vse 3 in vozicek zlozim v avto,ti verjetno zdaj toliko casa samo za eno porabis, se z leti ful spremeni,pa s stevilom otrok tudi,tudi marsikater standard pade 🤣
  • 0

#588 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 03 March 2023 - 12:44 PM

Da bosta moja najstnika bova midva ze v 50h. :butl:

Za mojo tridesetko sva rekla, da bova 40. praznovala na Havajih. Ni vec tako dalec stran, ampak se mogoce celo izpolni. We’ll see. Ampak z mulcema, ker ju ne bi prikrajsala za izkusnjo taksne destinacije.

Matilda, vse pride s prakso. :wink: Meni je bilo z velikim P. dolgo casa nelagodno, dabi se sama kam peljala. Zdaj si ju pa pogosto nabasem v avto in gremo naokoli. Edino zoprno je oblacenje in slacenje v vse zimske plasti. Komaj cakam pomlad in poletje.
  • 0

#589 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 03 March 2023 - 01:13 PM

Da bosta moja najstnika bova midva ze v 50h. :butl:

Jaz sem res izredno slaba v matematiki, ampak kaksne z Oro streljata glede starosti, je pa next level. 😂
  • 0

― V. Van Gogh

#590 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 03 March 2023 - 01:16 PM

😂
No, saj če navzgor zaokrožiš, bo Kalypso res. :)
  • 0

#591 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 03 March 2023 - 01:19 PM

Jaz bom zagotovo 🤣
  • 0

#592 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 03 March 2023 - 01:20 PM

Kaj je najstnik? Otrok pri 11 letih, če vprašaš mojo šolarko, haha. 

• 0

#593 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 03 March 2023 - 01:23 PM

Ja, ampak tu je govora o najstniku, ki je lahko sam doma (npr. en teden ali vec, da gres kam). Za nas bodo potem res bolj 50. nova 20. :D
Da bi za vikende popivala, mi je pa ze zaradi zgleda to napacno. Ampak vsakemu svoje.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#594 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 03 March 2023 - 01:23 PM

Matilda, pri nas je bila tista prva pot na morje lahka, ker je skoraj cel čas vožnje spala. Sva pa namenoma izbrala kraj, ki ni preveč daleč, ker nisva vedela, kako bo prenesla pot. Na skrajni jug Dalmacije ravno nisva hotela it. Zoprno je edino tovorjenje vozička, previjanje na poti, dojenje. S prakso in ko so večji, je pa lažje. Ko sem šla prvič sama z njo na Primorsko k mojim, ko je bila še dojenčica, sem samo molila, da ne pade a v preveliko gužvo in da se ne začne dret ravno sredi kakšnega zastoja. Zdaj pa grem brez problema sama z njo. Edino v tujino pa ne bi šla sama z njo. :)
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#595 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 03 March 2023 - 01:27 PM

Ja, ampak tu je govora o najstniku, ki je lahko sam doma (npr. en teden ali vec, da gres kam). Za nas bodo potem res bolj 50. nova 20. :D

Onidve sta konec OŠ in začetek SŠ. Za cel teden ju lih ne puščata samih, za vikend pa zagotovo. So pa sosedi sorodniki tudi, če je karkoli.

_M_ :D
  • 0

Bill Bullard

#596 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 03 March 2023 - 01:30 PM

Ja, je odvisno tudi od tega. Svak in žena sta šla že pred par leti sama za vikend kam, ko sta bila  oba otroka še OŠ, ampak so v isti hiši s taščo. tako da je drugače. Tako "žurata" tudi naša soseda, komot gresta ven za vikend sama potem, ko otroci zaspijo. 

• 0

#597 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 03 March 2023 - 01:31 PM

Jaz bom celo njegovo najstnistvo v 40ih. 🥳 Saj ni treba, da je sam doma, sta moja dva na voljo blizu.
Raje ne napisem, kdaj je bil moz ze sam doma vec dni.
  • 0

― V. Van Gogh

#598 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 03 March 2023 - 01:31 PM

Se strinjam, pač vsaka družina ima svojo specifično situacijo.
  • 0

Bill Bullard

#599 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 03 March 2023 - 01:42 PM

No, ja, tako varstvo si lahko ze zdaj zrihtam. Ampak nasi dedki in babice imajo vsi nekako svoja 20. se trenutno :D Niso glih na voljo za vikende. Bolj redko katerega.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#600 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 03 March 2023 - 01:50 PM

Pri nas se je to zaradi mamine sluzbe redko dalo, zdaj bo cisto drugace. Ampak ti imas se enega na poti. :D Najstniki pomoje res ne rabijo prav varstva, ampak glih toliko, da se jih obcasno preveri.
  • 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users