Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike
Posted 28 February 2008 - 04:09 PM
Ampak pustimo zdej kuharje in recepte na Kulinarični Sloveniji pri miru ... kolikor jaz vem, je po definiciji vegetarijanec tisti, ki se ne prehranjuje z živalmi. Vsi pa se menda strinjamo, da ribe, rakci in podobno SO živali.
Posted 28 February 2008 - 04:15 PM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 28 February 2008 - 04:19 PM
Jaz to bolj tak po kmečki logiki razmišljam - ne ješ živali, torej ne ješ VSEH živali.
Pa hecno je tudi to... kak marsikeri, ki ne je mesa, to argumentira s tem, da se mu živali smilijo, da se jih pobija, itd. - a ribica lepa boga se mu pa ne smili? Pa poskočni rakec, ki je moral umret, da ga "vegetarijanec" lahko napika v solati?
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 28 February 2008 - 04:24 PM
Kmečka logika, nekmečka logika gor dol, kar sem hotla reč je, da večinoma kolikor spremljam te vegi menije (stalno jem po njih) zna bit kaka riba zraven, pa tudi kolkor poznam ljudi, ki se imajo za vegije jedo vsaj neko obliko "živali" (največkrat jajca in ribe). Kolko so zdaj tr00 ali ne, mi je pa vseeno.
Pa meni se ribe bolj gabijo, kot karkoli drugega.

/OT
vuelvo a vos,
Posted 28 February 2008 - 04:26 PM
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 28 February 2008 - 04:27 PM
OT on:
Ja, saj razumem, samo najbrž razumeš ti tudi mene, kako se večini vegetarijancem smilijo živali, ki jih jejo... katere pa jejo, pa se jim ne smilijo. In velikokrat mesojedce oštevajo, kako so kruti, SAMI PA SO ISTI - saj isto jejo živali.
OT off

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 28 February 2008 - 04:28 PM

vuelvo a vos,
Posted 28 February 2008 - 04:45 PM
OT:
Kmečka logika, nekmečka logika gor dol, kar sem hotla reč je, da večinoma kolikor spremljam te vegi menije (stalno jem po njih) zna bit kaka riba zraven, pa tudi kolkor poznam ljudi, ki se imajo za vegije jedo vsaj neko obliko "živali" (največkrat jajca in ribe). Kolko so zdaj tr00 ali ne, mi je pa vseeno.
Pa meni se ribe bolj gabijo, kot karkoli drugega.

/OT
Sori, sam jajc in rib jaz nikakor ne bi metala v isto koš - jajce ni žival, ampak je produkt, ki ga žival sama ustvari, kot mleko recimo. Če poješ jajce, ne poškoduješ živali. Da ne bo kdo zdej rekel, kak jajce je žival, ker bi se lahko razvila v žival - to so bedastoče, ki jih gladko ignoriram. Tisti rumenjak pač ni žival.
jajc pa seveda ne konzumira vegan, ki ne je ničesar, kar ima izvor v živalskem. Ampak to so druge zadeve ...
Over and out.
Posted 28 February 2008 - 04:52 PM
Posted 28 February 2008 - 05:05 PM
Jaz to bolj tak po kmečki logiki razmišljam - ne ješ živali, torej ne ješ VSEH živali.
Pa hecno je tudi to... kak marsikeri, ki ne je mesa, to argumentira s tem, da se mu živali smilijo, da se jih pobija, itd. - a ribica lepa boga se mu pa ne smili? Pa poskočni rakec, ki je moral umret, da ga "vegetarijanec" lahko napika v solati?
S tem se ful strinjam. Zgoraj opisani majo pol ponavadi brez pomislekov oblecene usnjene cevlje in jakne. A za to pa ni blo treba nekoga ubit?
Js sm bla tut 6 let vegetarijanec, pravzaprav kvazi vegetarijanec, ker sem jedla ribe in morske sadeze. Bla sem pa zato, ker mi meso ni blo dobro. Odkar se je to spremenilo, nisem vec, in z veseljem kdaj pa kdaj pojem kak napol krvav snicl.

Posted 28 February 2008 - 05:21 PM

Posted 02 March 2008 - 08:13 PM
K njim redno zahajava s fantom, zadnje čase še posebno pogosto, ker so super in poceni. Hrana je zelo okusna, porcije so za moje pojme velike, oz. prevelike za eno osebo, jaz čisto nikoli ne uspem vsega pojest, pa naročim vedno en sam krožnik. Ne vem če so tudi v ostalih kitajskih restavracijah porcije tako ogromne, ampak tukaj so zelo radodarne. Ambient je čisto vredu, jaz sem do zdaj vedno dobila mizo, razen npr. za Valentinovo sva rezervirala (pa sva dobro naredila, ker samo v tem času ko sva midva bila tam na večerji, so morali odslovit vsaj 5 parov, zaradi prezasedenosti). Je izredno okusno, jaz obožujen npr. njihove pečene rezance s piščancem, vsak dan bi jih jedla. Pa božanski ocvrt ananas polit z medom. Cene so tudi več kot ugodne, če ne že poceni. Za dve osebi vedno plačava okoli 20€, kak € gor ali dol. Edini minus gre parkingu, ki je blazno majhen in neroden, in se večkrat zgodi da je vse polno in moreš pol kje drugje parkirat. Jaz ful ful priporočam, pa še ful prijazni so, kitajčki.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 07 March 2008 - 08:26 AM

Včeraj nisem vedel, kaj bi jedel za kosilo, v lokalu jest pa se mi ni dalo. Kompromisna ideja je bila, da grem v Piazzo iskat pico in jo odnesem domov. Običajno sem tam jedel pico Garibaldi (pršut in tržaška omaka, ie. sesekljan česen in peteršilj.) Definitivno pica ni več dobra: testo je bilo premalo pečeno, pršut dajo gor na koncu, ne da bi ga dali vsaj za minutko nazaj v peč, da postekleni, sesekljan peteršilj in česen sta bila brez pravega okusa.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 08 March 2008 - 09:17 PM
Meni je pa Piazza ena boljših picerij - sem velikokrat tam. Še nikoli nisem jedla tam zanič pice (pa sem kar zahtevna stranka), njihove testenine ali pa njoki so pa božanski. Je pa res, da je bolj kot ne kar dobro slano... ampak meni je tole pozitivna stvar, ker sem sol-freak.
Posted 09 March 2008 - 01:10 PM
Posted 09 March 2008 - 02:54 PM

Posted 09 March 2008 - 03:17 PM
Jedla sem vegi varianto z artičokcami, paradajzom, koruzo, sirom, papriko, pelati, olivami in baziliko. Pica je prispela po nekje standardnem času 45min, bila je še čisto topla i njama. Vse hvale vredno je dejstvo da na pici dejansko dobiš neko količino oliv (ne samo tisto eno na sredini

Žal je za moje pojme testo predebelo, oz. premalo pečeno, mene je nekje proti koncu, ko je bla že polna rit vsega in pica malo hladna že fejst zmotlo, sem pa na splošno nenaklonjena kruhu in njemu sličnemu testu.
Recimo da bi dala oceno 4/5 (veliiika pica, dobro obložena, a preveč testena).
vuelvo a vos,
Posted 10 March 2008 - 01:37 PM
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 10 March 2008 - 03:35 PM

Posted 10 March 2008 - 04:19 PM

Drugače je zelooo dobra picerija Gregorino za Bežigradom. Poleg božanskih pic imajo tudi zelo dobra dnevna kosila!
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users