Jump to content

Photo

Vitamini, minerali, dodatki k prehrani

• Please log in to reply
1575 replies to this topic

#581 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 20 July 2016 - 04:08 PM

Jaz sem skos mislila, da se vse skupaj upošteva... To si carinska pošta vsako leto nekaj drugega izmisli :lol:

Klinc, sem že naročila, vem za drugič. Hvala!

Ne, mislim, da se kupnina+postnina uposteva samo ce presezes tisti znesek, in se potem od celotnega zneska racuna dajatve. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#582 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 02 August 2016 - 01:48 PM

A mogoče kdo ve ali se v SLO lahko kupi olje indijske konoplje?

En sorodnik iz tujine pravi, da so pri nas manj strogi glede tega, kot drugje.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#583 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 03 August 2016 - 06:22 PM

Zdaj ima iherb spet neko novo poštnino in znaša 3.31$.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#584 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 05 August 2016 - 11:40 AM

Jaz sem plačala $4.58 poštnine pri znesku $22.20.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#585 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 20 October 2016 - 05:50 PM

Je bilo še kateri po Fitovalu slabo? Začela sem ga jemati hkrati s kapsulami svetlinovega olja, vzela po navodilih (olje na tešče) in prvi dan skoraj bruhala, tako mi je bilo slabo. Sem olje dala na stran za nekaj časa, ampak opažam, da mi tudi po samem Fitovalu ni dobro. Pa sem ga velikokrat jemala in nisem imela problemov. 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#586 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 October 2016 - 05:56 PM

Ne, nikoli. Ga tudi jaz ravnokar jemljem (vsako leto naredm kuro 1-2x).

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#587 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 20 October 2016 - 05:57 PM

Po vitaminih B na tešče je rado slabo. Jaz ne bi, sem tudi že bruhala od malo višjih doz. Tudi pri svetlinovem večinoma piše at meal time. Dopolnil se naj ne bi jemalo na tešče. Že zaradi optimalne absorpcije.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#588 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 20 October 2016 - 06:08 PM

Jaz B-kompleks recimo komot vzamem na prazen želodec (itak takoj zatem jem), zdaj se mi pa ob tem dviguje, tudi če ga vzamem med obrokom.

• 0

― V. Van Gogh

#589 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 20 October 2016 - 06:11 PM

Ce mislis Fitovital tablete, potem mi ni bilo slabo. Sem jih pa vedno vzela zjutraj ali po zajtrku ali tik pred njim.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#590 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 20 October 2016 - 06:28 PM

Za Fitoval ne vem, ampak vitaminov nikoli ne jemljem na prazen želodec ali po majhnem obroku, ker mi je sigurno slabo.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#591 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 20 October 2016 - 06:51 PM

Sem videla zdaj, da ima cink. Cink je bruh. 25mg povzroči slabost pred, med, po obroku. Tle ga je manj, ampak še vedno bi lahko bil razlog.

• 0

Tumblr

#592 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 26 November 2016 - 07:03 PM

Svetlinove kapsule sem nehala jemati, Fitoval pa še (čeprav velikokrat po kosilu pozabim, ker sicer vse jemljem ob zajtrku). Danes sem dobila še naročilo z iHerb in bom čez zimo dopolnila jemala tako:

Ob zajtrku:

- Mg

- C-vitamin

- B-kompleks

- omega 3

- alge (spirulina ali klorela)

Ob kosilu:

- vitamin D3 + K2

- Fitoval

• 0

― V. Van Gogh

#593 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 26 November 2016 - 09:24 PM

Mg daj pred spanjem
  • 0

#594 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 26 November 2016 - 09:32 PM

Navajena sem tako, da ga spijem, takoj ko vstanem in mi je dober okus. :) Pred spanjem imam ritual s sivkinim čajem, ki me pomiri in večinoma zaspim takoj.

• 0

― V. Van Gogh

#595 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 27 November 2016 - 09:14 AM

Jaz pa vsak dan s kosilom (vegnski) D3 in omega 3 (je oboje v eni kapsuli), ob sobotah pa se B12.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#596 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 27 November 2016 - 02:45 PM

Kaksne vrednosti B12 pa so, da tako redko jemljes? Hodis sicer na redne krvne teste?
  • 0

― V. Van Gogh

#597 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 27 November 2016 - 04:07 PM

2500mcg, jemljem po teh priporocilih. Drugace pa med tednom dobim se nekaj malega not s sojinimi jogurti in mlekom. B12 se nisem sla nikoli posebej testirat, parametri pri splosnih krvnih testih so bili pa se vedno b.p.

• 0

#598 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 27 November 2016 - 04:18 PM

Katere tablete pa imaš to? Jaz imam napisane drugačne enote. Skupaj vzamem 112 % priporočenega dnevnega vnosa, ampak ta priporočila so itak kr neki. Vsi rabimo več, pri D3 isto.

Ta ovoj kapsul iz celuloze meni smrdi po kislem zelju. :D

• 0

― V. Van Gogh

#599 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 27 November 2016 - 04:33 PM

Z amazona, od vivid nutrition. Ta priporocila na embalazah so itak kar ena, pri B12 se jaz res bolj kot ne samo na NF zanasam (imas tudi veliko filmckov in polinkanih publikacij na to temo, od pogostosti pomanjkanja v razlicnih skupinah ljudi glede na starost, prehrano ipd., do ucinkovitosti razlicnih pripravkov v razlicnih odmerkih ob pomanjkanjih, principih absorbcije ...). 

Ne vem, kaksne kapsule imas ti to, moje so prozorne in cisto brez vonja :D

• 0

#600 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 27 November 2016 - 04:39 PM

Bom pogledala, hvala! Ker zdaj B12 iz dveh dopolnil komaj toliko dobim. Veggie caps piše, iz celuloze. Nasploh je kar težko dobit kapsule brez želatine pa še to so iz meni neznanega razloga veliko dražje.

Priporočila za C-vitamin npr. so res naravnost smešna. Če bi bilo res tako, bi človek zadostil potrebam s četrt kivija na dan. :D

• 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users