Jump to content

Photo

Hiše & stanovanja

• Please log in to reply
1253 replies to this topic

#581 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46016 posts

Posted 16 November 2018 - 02:56 PM

Jap Anouk, cena je daleč od popolne. :lol: Saj se dobi tud precej ceneje (če pogledaš druge ponudbe na Homegateu), tole je pač novejša stavba, stanovanje je v najvišjem nadstropju (ta so vedno najdražja), z relativno dobro lokacijo (čeprav tukaj konkretno je za moj okus čist preblizu precej prometne ceste, da ne omenjam, da če želiš od tu na avtocesto, morš skozi center mesta in včasih to trajaaaa), je blizu jezera in to pač doda na vrednosti. 

A je katera gledala The World's Most Extraordinary Homes na Netflixu? 

• 0

#582 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 16 November 2018 - 02:58 PM

Za hec pojdi pogledat se cene v amsterdam. Tam kupec ne niza cene ampak jo visa, ker je taksno povprasevanje.
  • 0

#583 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 16 November 2018 - 03:12 PM

Ja, ampak vidva sta v Ljubljani, midva pa v naselju velikosti Velenja (dobrih 20.000 prebivalcev) + te hise nimajo garaze (samo vrtno lopo) ali lastnega parkirnega prostora + majhen in ozek vrt na severni strani. Pa to so samo izklicne cene, za eno hiso vem iz prve roke, da je bilo ze naslednji dan 15+ zainteresiranih, v istem tednu pa se x dodatnih in so imeli vsi priloznost na listek napisat svojo najvisjo ponudbo, na podlagi cesar sta potem lastnika izbrala kupca. Nisem sicer sprasevala, za koliko so se na koncu zmenili, ampak glede na to, da bosta zdaj v novi (vecji) hisi menjala komplet tla+kuhinjo+kopalnico na ta racun (pa da pri opremi ze zdaj nista varcevala), najbrz ne prav malo ;) 

Na nasi strani ulice so pa dvojcki s po dvema parkirnima mestoma, garazo zraven hise (in na racun tega sirsi vrt) z juzno orientacijo, vecina his ima frcade (=dodatna svetloba in se nekaj kvadratov stojne visine) in bi zanjo v tem trenutku iztrzila okrog 350k (kar bi pomenilo skoraj 40k dviga vrednosti v nekaj letih). V vsakem primeru dobra nalozba, ker je kraj postal izredno privlacen za mlade druzine - prakticno kadarkoli lahko dvigneva sidro in se preseliva, ce bi to zelela. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#584 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85890 posts

Posted 16 November 2018 - 03:15 PM

Ampak vseeno, bi takoj zivela tam. Pa standard je gotovo precej visji.
Sem se zmotila, pri nas so vrstne od 350k navzgor.
Midva v vsakem mestu, kjer sva, v izlozbah agencij pogledava cene nepremicnin. :D
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#585 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 16 November 2018 - 03:19 PM

Jap Anouk, cena je daleč od popolne. :lol: Saj se dobi tud precej ceneje (če pogledaš druge ponudbe na Homegateu), tole je pač novejša stavba, stanovanje je v najvišjem nadstropju (ta so vedno najdražja), z relativno dobro lokacijo (čeprav tukaj konkretno je za moj okus čist preblizu precej prometne ceste, da ne omenjam, da če želiš od tu na avtocesto, morš skozi center mesta in včasih to trajaaaa), je blizu jezera in to pač doda na vrednosti. 

A je katera gledala The World's Most Extraordinary Homes na Netflixu? 

Jaz! Surprise, surprise :D

Pa se par podobnih obcasno (Stay Here je edini, ki mi zdajle pade na pamet). Pa neka avstralska, kjer vsakic predstavijo 3 cisto razlicne hise. 

Jina, daj nalepi link do kaksne lokalne hise tam okrog vas, me firbec matra, kaj se dobi. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#586 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85890 posts

Posted 16 November 2018 - 03:50 PM

Sem iskala pa žal ni več online, ker se je zadnji nov sosed vselil septembra. So dali pa potem skupaj s prenovo in opremo dobrih 500k. 

Zdaj se kar ne morem nagledat teh hiš, tako so mi všeč take soseske. :D Edino več vrta bi, pa še to bolj zaradi psa.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#587 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 16 November 2018 - 04:01 PM

Aha, ok. Vrt na NL te bo stal, zemlja je ful draga tukaj. Pri novogradnjah skoraj raje hise malo podaljsajo na racun vrta kot obratno, da imajo potem ogromno dnevno sobo. Hkrati pa potem odpade ideja o vrstni hisi ali dvojcku, rabis potem samostojeco hiso, ki ima parcelo vse naokrog in ne samo za sirino hise - potem pa ze gledas precej drugacne stevilke. To je recimo ocenjena vrednost samostojne hise z vecjo parcelo, na katero meji najin vrt (da ne primerjam cisto razlicnih stvari). Je pa takih his znatno manj na trgu in povprecno zivijo ljudje v njih (po pricakovanjih) dlje, cene so pa x2, x3 ali se visje. 

Se bolj splaca blizu kaksnega parka gledat, drugace pasja rekreacija postane drag spas ;)

• 0

#588 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46016 posts

Posted 16 November 2018 - 04:04 PM

Jaz! Surprise, surprise :D

Pa se par podobnih obcasno (Stay Here je edini, ki mi zdajle pade na pamet). Pa neka avstralska, kjer vsakic predstavijo 3 cisto razlicne hise. 

:lol: :lol:

Jaz sem si sicer pogledala samo del posnet v Švici in tista zadnja nad Vierwaldstätterseejem je nora. Sicer malce preveč industrijska in neosebna, da bi živela v njej, ampak vseeno. Sama lokacija je top. Za tak razgled grem tudi ven iz mesta. :lol:

Anouk, a na Nizozemskem imajo kakšno pravilo kako velika mora bit bivalna površina glede na število članov v gospodinjstvu? 

• 0

#589 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 16 November 2018 - 04:11 PM

Uh, meni je to cisto prehladno, ceprav mi je beton postal bolj vsec zadnja leta. Kaj takega mi deluje dosti bolj prijetno, ceprav se vedno ne cisto domace. 

Mislim da ne, da je to bolj Nemska pogruntavscina. Mogoce zato, ker so nizozemske hise tradicionalno ozke in relativno majhne, sploh v mestih, in da nizozemci nekoc spali v prilagojenih omarah (bedstede) - se danes vidis v kaksni otroski sobi ali v mansardi kaj podobnega, ceprav moderniziranega:

58736673e7dfd4d30c698aa64d6fc173.jpg

bedstede-1.jpg

Ce bi se pa zelel prijavit kot rejnik oz. rejsniska druzina, potem pa so neka pravila glede tega, da mora imeti otrok svojo sobo (ne da jo deli z ostalimi otroci) ipd., ampak se ne spomnim zdaj vec detajlov. 

Kako je pa v Svici s tem?

• 0

#590 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46016 posts

Posted 16 November 2018 - 04:29 PM

Imajo pravilo, da mora bit stanovanje dovolj veliko za število članov gospodinjstva. Če so v družini otroci, morajo imeti od določenega leta svojo sobo. Mislim, da je celo neka omejitev kolikšna bi naj bila kvadratura na osebo, ampak ne najdem zdaj podrobnejših podatkov o tem. Vem, da ti agencije sploh ne dajo stanovanja, če ocenijo, da je za družino premajhno. 

Anouk, čist si me okužila s temi hišami in stanovanji. Že ves čas brskam kaj je trenutno na trgu za najem in prodajo. :lol: :oops: 

• 0

#591 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 17 November 2018 - 12:00 AM

:D Ups. Poročaj o zanimivih najdbah ;)

Koliko kvadratov imata pa zdaj?
  • 0

#592 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46016 posts

Posted 17 November 2018 - 03:01 PM

Bom.

69m2, od tega bivalne površine cc. 50m2. Sicer dobolj, ampak par m2 vec ne bi skodilo.

• 0

#593 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 18 June 2019 - 01:08 PM

Ta hisa mi je simpaticna, sploh pritlicje (dnevni prostor in kuhinja <3), pa se tik ob parku je in je super iztocnica za sprehode, kolesarjenje, sprehajanje s psom (in njihovo cofotanje po nizki stojeci vodi). Cca. 1 km od naju - glede na to, da moras za ceno najprej poslati poizvedbo, se bova definitivno se en cas na svojih mladih nogah sprehajala mimo :D

043_1440.jpg

044_1440.jpg

045_1440.jpg

047_1440.jpg

053_1440.jpg

• 0

#594 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 18 June 2019 - 03:48 PM

:wub:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#595 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27330 posts

Posted 17 August 2019 - 02:18 PM

Nama sta ti dve zaenkrat všeč: 

http://www.jelovica-...hisa-d-96.html#

https://www.rihter.s...use/hisa-105-2/

se strinjava grede parih manjših sprememb in kamin je skoraj nuja za oba :)

• 0

#596 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 17 August 2019 - 02:28 PM

Z500 si ze gledala? Tam je milijon tlorisev. Zunanjost je itak opcijska. Prva je pa pomojem luknjasta in utesnjena. 65 okoli postelje, uf.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#597 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 17 August 2019 - 03:25 PM

Se ti zdi? Midva imava 55-60cm ob straneh in je čist dovolj komot. Je pa resda notri postelja z vzmetnico širine 180cm pa nekaj se okvir pobere. Ampak res ni nobene sile za it v posteljo in iz nje.

Obe sta luštni, vsaka po svoje ... Bi pa tudi jaz se kakšno spremembo kje naredila, da bi mi bila postavitev bolj pisana na kožo.
  • 0

#598 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17590 posts

Posted 17 August 2019 - 04:33 PM

Nama bi bila dvonadstropna pomojem že preveč. V bistvu vsaka kvadratura, kjer je za generalno čiščenje potrebna več kot 1 ura :D Ne vem, vidim, da lahko veččlanske družine prav kvalitetno bivajo tudi na manjši kvadraturi, če je dober tloris in ne zašarijo z nepotrebno navlako. Imajo pa oboji starši betonska gradova, kjer zdaj ogromno prostora služi samo za navlako.

Bova gledala pritlične. Ampak za vse te montažne se cene takoj dvignejo na 120+ k, ko poklikaš na ključ.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#599 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 17 August 2019 - 04:50 PM

Matilda, ti odgovorim s Sanka. Ne, 150 priblizno vse, do konca. Taka je moja racunica za premium materiale.
40k pa je bil skelet s fasado, streho, okni.
Mehlin in podobni, ki delajo skeletne, nimajo tipskih his. Je vse po narocilu individualno.
Saj na koncu hisa pride nekje 1000 po kvadratu oz. 1500, ce stejes zemljo in papirje. Za pritlicne pa je tezje dobiti parcelo. Razen v Prekmurju :D
Saj, ko boste tam, boste poznale cene. Jaz sem 2 leti zidala :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#600 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32285 posts

Posted 17 August 2019 - 07:30 PM

Čaki, kako je že pri vas, obnovili ste dvostanovanjsko hišo, v kateri živita še tast & tašča?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users