Jump to content

Photo

Mačke

• Please log in to reply
712 replies to this topic

#581 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 07 June 2019 - 06:29 PM

Jogi je pomojem nekaj ostrega pojedel in zdaj ne je, samo pije vodo in jo bruha, ampak roza/rumenkasto. Kaksen kreten!!! Pomojem bomo morali k dezurnemu.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#582 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 13 June 2019 - 10:07 AM

Naš je pa v 14 dneh pridobil 300g :). Zdaj ima že 1kg

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#583 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 13 June 2019 - 10:53 AM

Kako vam gre? 

Je luštno skupno življenje z muckom ane? :)

• 0

#584 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 13 June 2019 - 11:38 AM

Danes je bila pri veterinarju in je potrjeno mačka (kar bo U zelo razočaran :) ) in zdaj ima uradno ime Lynx(i) … kar vsi smo začeli dajat i na koncu :)

Menda mora biti stara 6 mesecev za sterilizacijo (zdaj naj bi bila cca 2 meseca). Ampak sem prebrala da lahko tudi že po 10 tednu in 1kg teže. Kakšne imate izkušnje. Raje prej ali kasneje? In kje ste to opravili?

Jaz sem precej malo doma (pol tedna sem v LJ in pol tedna doma) in mi je žal, da nisem več z njo. Moja starša skrbita zanjo čez dan in dneve ko me ni (smo imeli tak dogovor) in je v dobrih rokah, je pa po moje vseeno precej osamljena. Ko pridemo domov se pa samo tepe z nami in napada. Čisto nora je na igranje in vsakih tudi močnejša in agresivnejša (močneje grize).

Pa še prosila bi za mnenje, kako je maček navajen na seljenje. Kot rečeno, jaz sem nekaj dni na teden v LJ in je D rekel, da ni problem, če jo prinesem s seboj k njemu.

Ampak pri nas sta starša več ali manj doma (čeprav je v mojem stanovanju) in jo "obiskujeta" čez dan, ni pa nekdo konstantno z njo. V Lj bi bila pa sicer popoldan/zvečer jaz tam, bi bila pa čez dan med službo čisto sama. In ne vem, kaj je bolje. Da jo kdaj selim z mano ali jo raje puščam v Kamniku

• 0

Put A Kilt On It!

#585 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 13 June 2019 - 07:52 PM

Komot jo lahko odneseš s sabo, najprej ji bo sigurno čudno, s sabo odnesi kakšne njene igračke, da ji bo fino. Bo vse prevohala in raziskala, potem boš pa videla. Mogoče ji bo pasalo, mogoče pa ne, saj boš znala razbrat kaj ji je kul. Itak pa mačke ful spijo. A v Kamniku je lahko tudi zunaj al je izključno notranja mačka?

Jaz sem Minko peljala na sterilizacijo, ko je bila stara pol leta, takoj ko sem jo pobrala s ceste. Peljala sem jo na kliniko v Mestni log (Fakulteta), ampak tja že leta ne hodim več, ker so mi totalno bedni. Jaz bi na tvojem mestu peljala v Tristokosmatih ali pa v Prvo kliniko na Gorkičevo v Ljubljani. Men se 10 tednov zdi tako zgodaj... Sploh pa če je notranja mačka, se ne more nič zgodit.

• 0

#586 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 14 June 2019 - 09:03 AM

Moji sta bili ob sterilizaciji stari pb. 5 mesecev. 

Po moje ni problema, če jo seliš. Prej jo navadiš na prevažanje in dve stanovanji, toliko lažje se bo navadila na to. Zdaj je ravno idealne starosti, da sprejme vse spremembe. Poskusi, pa boš vidla kako se bo obneslo. Vedi pa, da starejše ko so, težje sprejemajo novosti. Opažam zdaj pri mojih dveh, da sta pri 7 in pol letih potrebovali veliko dlje, da sta se navadili na selitev v novo stanovanje kot takrat ko sta bili še mladiča.  
Midva sva najini prvič peljala v Slovenijo ko sta bili stari 4. mesece in sem res vesela, da sva se odločila da to storiva tako hitro, ker jima je zdaj potovanje z avtomobilom res nekaj čisto samoumevnega, pa tudi na stanovanje mojih staršev že dobro poznata in se v njem kljub vsem ostalim sostanovalcem počutita domače. 

Če se ti zdi, da je res preveč osamljena, pa še vedno lahko posvojiš eno mačkolinko, da si bosta delali družbo. :wink:  

• 0

#587 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 14 June 2019 - 09:24 AM

Hvala punci!

Včeraj je bila prvič na terasi, s katere ne more (še) skočit. Kako je bila navdušena. Se je zaletela v okno, ko je ponovno poskusila ven.

Do sedaj je bila skoz notri, zdaj bo pa počasi začela še okolico hiše raziskovat.

• 0

Put A Kilt On It!

#588 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 17 June 2019 - 10:33 AM

Ima kdo izkušnje z življenjem v najemu in mačkami? Sezona mačjih mladičev je in vsaj enemu bi rada omogočila lepše življenje, kot bi ga imel sicer. Ampak ko smo se vselilil v to stanovanje, je pri oglasu pisalo, da hišni ljubljenčki niso zaželeni. Verjetno ne morem kaj dosti narest :( Da bi pa to skrivali pred lastnikom, je pa verjetno še najslabša opcija.

Pa kakšne so vaše izkušnje s tem, če so (mlade) mačke pol dneva same - če imajo praskalnik, se tega držijo ali rade praskajo še po pohištvu? Najemodajalci se bojijo škode na pohištvu...

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#589 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 17 June 2019 - 01:32 PM

Zdaj tu je vsa oprema nasa ni bil problem, pred tem sva pa lastnici povedala, da zeliva macko in se je strinjala pod pogojem, da zamenjava mkrebitne poskodovane kose pohistva (recimo kavc).
  • 0

#590 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 18 June 2019 - 08:12 AM

Podarim mleko za mladiče v prahu. Naša je to 14 dni pila, zdaj jo pa sploh ne gane več.

Praktično polna embalaža. Če komu prav pride ali če kdo koga pozna, naj prosim javi, da ne gre v nič.

• 0

Put A Kilt On It!

#591 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27655 posts

Posted 18 June 2019 - 08:12 AM

Starša sta pred leti oddajala stanovanje v najem in eni izmed najemnikov so imeli mačko. Pri nas nihče ni ljubitelj teh živali, sploh mami, ki je običajno opravila največ generalnega čiščenja, ko so se najemniki enkrat izselili. Ampak celo ona ni nič bentila nad morebitno škodo. : ) Edino rekla je, da bi lahko tudi pod posteljo kdaj posesali, da je bilo res ogromno dlak spodaj.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#592 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 18 June 2019 - 08:30 AM

Kami, v kaksnem od bliznjih zavetisc ga bodo verjetno veseli. 

Pomoje bi bil vecji problem od potencialne skode, ce bi kdo od naslednjih najemnikov imel alergijo ali kaj podobnega. Ce so navajeni na praskalnik, neke hude skode itak ne bi smelo bit na pohistvu. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#593 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 18 June 2019 - 08:35 AM

Hvala, saj zato me pa konkretne izkušnje zanimajo, in v primeru da je mačka veliko sama do popoldneva (ker bi bili vsi v službah).
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#594 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 18 June 2019 - 08:38 AM

Kaj pa zacasno skrbnistvo, Matilda? Mogoce poskusite najprej s tem, da vidite, kako se obnese. Ponavadi zavetisca itak pozdravljajo vsakrsne dodatne kapacitete, tudi zacasne, ko so sezonsko polna. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#595 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 18 June 2019 - 08:41 AM

Ne bom jemala iz zavetišča, ampak od sorodnikov. V vsakem primeru, če je ne bi mogli dolgo v stanovanju obdržat, bi jo nesla v tem primeru k staršem, ampak potem bi bila prostoživeča (oz. bi imela streho nad glavo, le v hiši moji starši nočejo mačk).
  • 0

Bill Bullard

#596 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 18 June 2019 - 09:00 AM

Midva sva iskala taksno stanovanje kjer so hisni ljubljencki dovoljeni. Po moje je najbolje, da se pogovoris z lastniki in jih prosis za dovoljenje.

Kar se skode tice, muce res ne unicujejo stanovanja. Po mojih izkusnjah so najbolj na udaru stvari kjer si lahko brusijo kremplje (t.j. kavc, preproge...) ali jih lahko unicijo med igro (npr. zavese). Praskanje sicer lahko omejis s praskalniki, ampak popolnoma preprecit pa ga žal ne moras. Pa ce so tla obcutljiva, je priporocljivo pod skatle za pesek podstavit kaksno preprogo/predpraznik, da pesek, ki se morebiti znajde pod skatlo ne poskoduje talne obloge.

Ko naju ni doma moji dve obicajno spita. Ponavadi ju najdeva celi zadremani. 😀 Pa tudi nasploh imata tak bioritem, da tudi ko sva doma v dopoldanskih urah pocivata, aktivni postaneta sele ko se bliza cas, da prideva domov. Podoben ritem imajo tudi macke pri mojih starsih.
  • 0

#597 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 18 June 2019 - 09:06 AM

A, ok, nisem dobro razumela :) Moji starsi isto, nekako jim ni blizu misel, da bi imeli kaj kosmatega v hisi. Ampak v nasih koncih zunanje macke nekdo redno zastruplja, tako da niti ne odpiram vec te moznosti. Edino nasa Fluffy se je tovrstnim vabam uspela ful dolgo izogibati (je tudi poginila verjetno od 'starosti' - tocno pa ne vemo, ker se je k nam pritepla kot ze odrasla muca - en dan je enostavno zaspala), ostale v povprecju niso uspele docakat vec kot dobrega leta, kar je res zalostna statistika :/ 

• 0

#598 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 18 June 2019 - 09:23 AM

Juuj Fluffy...nje se pa še spomnim <3

• 0

#599 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 18 June 2019 - 09:26 AM

Podeželje je po mojih izkušnjah čista katastrofa. Redki so skrbniki mačk, ki odgovorno poskrbijo zanje, je veliko več takih, ki naglas priznajo, kako "poskrbijo" za razplod. Mačke so kot nekakšna potrošna roba ali pa sovražniki. Ljudem se zdi škoda dat cent za sterilizacijo in kastracijo, očitno je lažja pot mačje mladiče pobijat. Hudo žalostno, ampak to je realnost.
  • 0

Bill Bullard

#600 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27655 posts

Posted 18 June 2019 - 10:06 AM

Sestrična je pred časom v njihovi vasi sistematično lovila mačke in jih vozila na kastracijo/sterilizacijo. Pravi, da je od takrat stanje veliko boljše, včasih je kar naprej nosila domov zavržene mačke (s teto sta obsedeni z mačkami). : D
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users