Posted 01 May 2007 - 04:10 PM
Točno tako. Če imaš ti pravo bojno polje na obrazu, ti je vseeno za malo bolj suhe ustnice.
Moja sestrična je jemala Roaccutane, 20 mg na dan (drugače ima 65 kg, tako da je to mala doza zanjo). V enem mesecu in pol ji je v nulo spucalo faco, tudi enega ogrca nima več. Skor nisem mogla verjet, ko sem jo vidla po treh mesecih - koža kot dojenček. Samo še fleki se ji morajo pozdravit, pa bo po svetu prvič po 7 letih hodila brez pudra. Za nekaj brazgotin bo šla pa na dermoabrazijo (ne vem, a se res tako reče temu).
Skratka - ne delam reklame za Roaccutane. Sploh se mi zdi neumno, da bi to jemal nekdo, ki ima na faci par mozoljev in občasno kak izbruh pred menstro. Take bojo itak motili tudi najmanjši stranski učinki. Če pa imaš ti za sabo leta grozne aknavosti in si probal že vse, od krem, tonikov, Skinorena, Differina, Clinofuga, Diane35 in ni nič pomagalo, pa je treba očitno poseči po edinem zares učinkovitem orožju. Kot že rečeno, stranski učinki pri dozi 20 mg na dan (tudi odvisno od teže) so povsem znosni - suhe ustnice, morda še koža na rokah, možen je neprijeten občutek pri nošenju leč in občasne manjše krvavitve iz nosu. Pa še to se sliši veliko bolj grozno, kot v resnici je. Pač kupiš dobro labelo, kremo za roke in kapljice za oči. Je gotovo stokrat poplačano, ko se zjutraj zbudiš in ti ni treba eno uro pleskati obraza s korektorjem, pudrom in ostalo packarijo, hkrati pa vedeti, da se ti mozolji vseeno vidijo (koža pač ni "gladka", sploh na soncu je to zelo očitno). Dermatolog te itak skoz nadzira glede str. učinkov in krvi (možno je rahlo povišanje trigliceridov - to se normalizira, ko se z jemanjem neha).