Jump to content

Photo

Mozolji

• Please log in to reply
1813 replies to this topic

#581 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 28 April 2007 - 08:00 AM

QUOTE(Princeska @ 27. 4. 2007 - 18:08) View Post

OMG, dobr da poveste. Ja, res so svinje. Zakaj so to naredl?

Zlobica, a ti si mela tabletke zaradi mozoljev? Kako to, da si nehala?

ne, m. se je cist utrgal, pa sm jih jemala eno leto ... pa prec, k sm jih nehala niti ni blo tok hudo, cez par mescev pa ... blink.gif sej ne, da se mi prej ni kdaj ksn naredil, ampak tok hudo pa ni blo. pa s flekci tud nism mela nikol problemov, zdej pa ...

a mi lahko kdo priporoci ksno kremo/karkoli za mozolje, k tud pod razno ne more masit por? sumim, da mi jih salicilna tud. kero sestavino lahko pol sploh iscem, da bi pomagala proti mozoljem?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#582 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17588 posts

Posted 28 April 2007 - 08:22 AM

Kaj pa Differin pa Skinoren? No sj ne vem, mogoče si jih že nucala. Drgač pa pomoje spljoh nobena krema ni taka, da 100 % uporabnikom ne bi mašila por. Ker kar ti zanesljivo ne bo mašilo por, je čiščenje s čistilnim gelom, čez pa tonik.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#583 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 28 April 2007 - 08:24 AM

to bi slo, ampak vseen bi rabila se nekej proti flekom .. :/
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#584 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 28 April 2007 - 08:36 AM

avene clenance je prot flekom ce se ne motim
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#585 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 28 April 2007 - 10:01 AM

ja, sm ma salicnino. tako da fleki bi verjetno sli, sam pol se spet mozolji razpasejo ... pa spet fleki. zacaran krog.
  • 0

#586 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17588 posts

Posted 28 April 2007 - 02:07 PM

Salicilno ima skoraj na koncu, tako da bi šlo.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#587 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 30 April 2007 - 08:19 PM

QUOTE(Zlobica @ 28. 4. 2007 - 7:00) View Post

ne, m. se je cist utrgal, pa sm jih jemala eno leto ... pa prec, k sm jih nehala niti ni blo tok hudo, cez par mescev pa ... blink.gif sej ne, da se mi prej ni kdaj ksn naredil, ampak tok hudo pa ni blo. pa s flekci tud nism mela nikol problemov, zdej pa ...

a mi lahko kdo priporoci ksno kremo/karkoli za mozolje, k tud pod razno ne more masit por? sumim, da mi jih salicilna tud. kero sestavino lahko pol sploh iscem, da bi pomagala proti mozoljem?

pa so se ti nazaj pojavli, ko si nehala jemat?

ker mene že kar mineva jemat te tabletke, tok nevšečnosti je z njimi... samo se bojim, da bi potem nazaj mozolje dobila. pa tud glede zaščite so fajn, čeprav je trenutno ne rabim.

glede flekov (mam iste bleme) so pa baje neke blazinice dobre, pri avonu jih kupiš, samo jst si še nism upala sprobat. drugač pa salicilna kislina, ja. nekaj jo je tudi v neutrogena visibly clear gel/maski. po njej se meni niso mozolji delali.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#588 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 30 April 2007 - 11:14 PM

QUOTE(Zlobica @ 28. 4. 2007 - 9:00) View Post

Če imaš dost mozoljev, ki ti puščajo brazgotine in fleke, idi k dermatologu po Roaccutane. In ne poslušaj folka, ki paničari zaradi stranskih učinkov. V zelo malih dozah je stvar še vedno zelo učinkovita, brez nevarnosti, da se ti olupi faca. Vse druge kreme, toniki, kontracepcijske itd. so bolj Blažev žegen.
  • 0

#589 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 01 May 2007 - 07:28 AM

Zlobica, isto se je zgodil men, samo da sem jest kar starejša od tebe. Potem, ko sem nehala jest tablete, sem dobila mozolje nazaj in mozolji sami mi niti ne grejo tok na živce, kakor pa flekiiii, ki ostanejo za njimi. Pred leti so se mi delali podkožni mozolji, zdej pa nič več, samo uni mali se mi nardijo, ampak za sabo pustijo fleke. Jaz sem sprobala zdej Avene Diacneal, ki ni naredu nč, Differin, ki tud ni imel nekega blaznega učinka. Jaz sem zdej mažem samo s Cosmerbo, sem si pa naročila od Fair&Lovely dve zadevi, k sta kao za fleke in bom še tisto probala, zdej zdej mora pridt po pošti, sam so te prazniki joj.
Sej punce na netu pravjo, kaj fleki, dej puder gor pa bo, sam ni to to. Jaz sem bledolična in pol veš kok se to pozna na faci.
Jaz osebno ne bi šla po Roaccutane, mogoče prej na kakšen biopiling h kakšni dobri kozmetičarki.
  • 0

#590 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 01 May 2007 - 10:23 AM

QUOTE(Darla @ 1. 5. 2007 - 0:14) View Post

Če imaš dost mozoljev, ki ti puščajo brazgotine in fleke, idi k dermatologu po Roaccutane. In ne poslušaj folka, ki paničari zaradi stranskih učinkov. V zelo malih dozah je stvar še vedno zelo učinkovita, brez nevarnosti, da se ti olupi faca. Vse druge kreme, toniki, kontracepcijske itd. so bolj Blažev žegen.

se strinjam, stranski učunki so, ampak nobeden ne omen tega da akne izginejo,kar je prvotnega pomena in najbolj pomembno in brazgotine ne nastajajo več, o teh s. učinkih pomoje pametujejo tiste, ki majo kak mozol na faci. Če pa ma oseba močne akne, pa na stranske učinke sploh ne misli. Ki so itak minimalni.- glede na fronto mozoljev, ki jih ima na obrazu
  • 0

#591 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts

Posted 01 May 2007 - 04:10 PM

Točno tako. Če imaš ti pravo bojno polje na obrazu, ti je vseeno za malo bolj suhe ustnice.
Moja sestrična je jemala Roaccutane, 20 mg na dan (drugače ima 65 kg, tako da je to mala doza zanjo). V enem mesecu in pol ji je v nulo spucalo faco, tudi enega ogrca nima več. Skor nisem mogla verjet, ko sem jo vidla po treh mesecih - koža kot dojenček. Samo še fleki se ji morajo pozdravit, pa bo po svetu prvič po 7 letih hodila brez pudra. Za nekaj brazgotin bo šla pa na dermoabrazijo (ne vem, a se res tako reče temu).

Skratka - ne delam reklame za Roaccutane. Sploh se mi zdi neumno, da bi to jemal nekdo, ki ima na faci par mozoljev in občasno kak izbruh pred menstro. Take bojo itak motili tudi najmanjši stranski učinki. Če pa imaš ti za sabo leta grozne aknavosti in si probal že vse, od krem, tonikov, Skinorena, Differina, Clinofuga, Diane35 in ni nič pomagalo, pa je treba očitno poseči po edinem zares učinkovitem orožju. Kot že rečeno, stranski učinki pri dozi 20 mg na dan (tudi odvisno od teže) so povsem znosni - suhe ustnice, morda še koža na rokah, možen je neprijeten občutek pri nošenju leč in občasne manjše krvavitve iz nosu. Pa še to se sliši veliko bolj grozno, kot v resnici je. Pač kupiš dobro labelo, kremo za roke in kapljice za oči. Je gotovo stokrat poplačano, ko se zjutraj zbudiš in ti ni treba eno uro pleskati obraza s korektorjem, pudrom in ostalo packarijo, hkrati pa vedeti, da se ti mozolji vseeno vidijo (koža pač ni "gladka", sploh na soncu je to zelo očitno). Dermatolog te itak skoz nadzira glede str. učinkov in krvi (možno je rahlo povišanje trigliceridov - to se normalizira, ko se z jemanjem neha).
  • 0

#592 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 01 May 2007 - 04:33 PM

Sepravi je pri tem Roaccutane uspeh zagotovljen?
  • 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

#593 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 01 May 2007 - 04:56 PM

Ne včasih je treba večkrat ponovit kuro.
  • 0
Fake people wear fake clothes and have feak personality becouse they have FAKE BRAINS!
WINK (fake one) :))))

#594 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts

Posted 01 May 2007 - 06:19 PM

Včasih je treba ponavljati, večinoma pa ne. Če so doze majhne, je treba dlje jemati (za isti učinek), stranski učinki pa so močno zmanjšani.
  • 0

#595 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 02 May 2007 - 02:41 PM

hvala za vse nasvete, bom probala zdej s cleanance k, fair&lovely pa mogoce ksno masko zrihtat stvar, upam da bo ratal. glede tablet pa ... sej mozno, da pomaga, ampak js sm tak skleptik glede tablet in cim manj jih vidim, boljs se pocutim (glih v unem obdobju, k sm mela use nekej cudno, sm jih mogla pol po 3-5 na dan jemat, in takrat se mi je use skupej totalno zagabl) wink.gif
  • 0

#596 denis

denis

sramežljivec

• Člani
  • 10 posts

Posted 03 May 2007 - 03:43 PM

Lep pozdrav vsem

Imam vprasanje kako se znebiti mozoljev po prsih in hrbtu, namrec poskusal sem ze s skinorenom, ampak je ocitno to zdravilo "presvoh", zato sem se odlocil, da povprasam se vas. Ali naj poskusim se z differinom in v koliksem casu naj pricakujem rezultate ? Namrec cez 2 mesca gremo na morje in nocem preziveti pocitnic z majico na plazi cry.gif . Zato bom hvalezen za vse odgovore...

Hvala ze vnaprej
  • 0

#597 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 03 May 2007 - 04:41 PM

Kako dolgo pa si uporabljal Skinoren?

In dobrodošel na forumu! wink.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#598 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 03 May 2007 - 05:00 PM

Se ne da.
Jaszt jih imam že 5 let.
  • 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

#599 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 03 May 2007 - 05:31 PM

uf super da greš na morje, ti se sam tam izprsi nastavi prsa in hrbet soncu, vsak dan plavaj v slani vodi, boš videl da bodo zginli mozolčki, domov boš prišel kot novi wink.gif biggrin.gif
  • 0

#600 denis

denis

sramežljivec

• Člani
  • 10 posts

Posted 04 May 2007 - 04:53 PM

QUOTE(DiLeMa @ 3. 5. 2007 - 17:41) View Post

Kako dolgo pa si uporabljal Skinoren?

In dobrodošel na forumu! wink.gif

Amm... 2 meseca, ker naj bi se uporabljal približno toliko časa, če ni izboljšav, pa je treba poiskati neko drugo rešitev, tko da nevem a bi differin kaj bolj pripomogel k izboljšanju, ker naj bi bil močnejše zdravilo kot skinoren ? hmm.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users