Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#581 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17702 posts

Posted 01 April 2020 - 07:52 PM

Eno vprasanje imam. Prijateljica mi je rekla ce bi sli skupaj na bliznji hrib. Pot je dovolj siroka da bi lahko hodili res kvalitetno narazen (vec kot 2 m) ker je makadamska cesta.
Je to krsenje karantene in kaj ve mislite o tem?
Lahko bi se tudi po poti nakljucno srecali npr in dvomim da bi sli potem vsaka zase dalje, saj sva iz iste vasi.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#582 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23696 posts

Posted 01 April 2020 - 07:53 PM

Ja, meni je dobra stran trenutne situacije to, da je fant že 3 tedne doma, kar mi je super. :D Sem pa tudi jaz na vasi in isto nimam občutka, da bi bilo kaj ful drugače, saj ljudje še vedno delajo na vrtu, njivah, brnijo traktorji. :D Edino če koga na sprehodu srečam, se umaknem na drugi rob ceste. Nazadnje sem bila sredi marca v trgovini v mestu, kjer je bilo že takrat precej prazno in so prodajalke v DM recimo imele maske in rokavice. Od takrat pa nisem bila nikjer in ne vem, kakšen je občutek, ko prideš v prazno mesto in so v trgovini vsi z maskami.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#583 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33094 posts

Posted 01 April 2020 - 07:54 PM

Jaz sem čez vikend šla hodit s sestro in otroki, vsi skupaj. Ni po pravilih, vem, pa sva se vseeno zmenili. Vsaj pravila gibanja v občini nismo kršili, zdaj ne bi blo več možno.
  • 0

#584 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17702 posts

Posted 01 April 2020 - 07:56 PM

Midve bi sli brez otrok, da dodam :D
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#585 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26282 posts

Posted 01 April 2020 - 07:58 PM

Jaz ne bi šla.
  • 0

#586 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33094 posts

Posted 01 April 2020 - 08:00 PM

Jaz tudi sama ne pomoje, mi ni toliko do družbe, da se ne bi mogla odpovedat temu. Mi je skor bolj hudi zarad tamale, ker se ne sme družiti s prijatelji/sorodniki.
  • 0

#587 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17702 posts

Posted 01 April 2020 - 08:02 PM

Drugace se tudi sama nagibam k ne. Predlog je bil njen.
  • 0

#588 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23696 posts

Posted 01 April 2020 - 08:02 PM

Fiona, kolikor vem, naj ne bi bilo ravno po pravilih, da greš s kolegico. Takrat so govorili, da z družino ja, to je pa to. Ampak kot praviš, lahko bi se tudi slučajno srečali in pomoje, če bi šli enkrat in bi bili res ves čas vsaj 2 m narazen (čeprav za na prostem, ko se gremo rekreirat, so celo rekli, da bi morali bit 5 metrov narazen?), ne bi bilo nič narobe.
Ampak jaz tudi ne bi šla.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#589 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28552 posts

Posted 01 April 2020 - 09:33 PM

Mah meni je pa ravno to, kar Fiona opisuje, ena taka zdrava pamet, čeprav proti pravilom. Jaz bi najbrž šla, če bi bila odgovorna samo sama zase.
P.s.: Danes mi je nekdo stopil na živec z dlakocepljenjem, bruh.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#590 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27848 posts

Posted 01 April 2020 - 09:35 PM

Jaz verjetno zdaj tudi ne bi se sla. Ce ze, raje sama za eno uro.
  • 0

#591 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17702 posts

Posted 01 April 2020 - 09:39 PM

Jo bom zavrnila.

Jaz sem pa vzgojiteljicama predlagala da bi se z otroci slisali preko videoklica (hvala za idejo, Hajdi). Bili sta navduseni. Od starsev imam zaenkrat 17 potrditev. Kar je vec kot pol skupine ze. Otroci so ze sedaj ful veseli :)
Tko da, ideja se za katero...
  • 0

#592 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27848 posts

Posted 01 April 2020 - 09:43 PM

Ne oziraj se na to kaj bi druge naredile, ce rabis druzbo je to se najmanjsa skoda, ki jo lahko naredis sebi in drugim pomojem :/
Super ideja to z vrtcem, nasi zadostuje, da se prek fbja slisimo z najblizjimi :) vsaj zaenkrat, bolj sva midva upala, da bo sla lahko tak cas ze kaj do none in nonota, ampak se mi v tem trenutku to se ne zdi tako pomembno, da bi karkoli krsila.
  • 0

#593 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28552 posts

Posted 01 April 2020 - 10:05 PM

Ne oziraj se na to kaj bi druge naredile, ce rabis druzbo je to se najmanjsa skoda, ki jo lahko naredis sebi in drugim pomojem :/

Podpis.

V M. razredu tudi ena mama organizira vsakodnevna virtualna srečanja. Meni po pravici povedano ni do tega, M. sem sicer omenila in je bil videti navdušen, ampak je zaenkrat ostalo samo pri tem,
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#594 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26176 posts

Posted 02 April 2020 - 01:30 AM

Pri nas velja do Max 3 osebe zunaj na sprehodu (če niso iz istega gospodinjstva) in hodit morajo 1,5m narazen. Če je sila (želja+pomagalo bi ti pri obvladovanju situacije v prihodnjih tednih), bi na tvojem mestu šla. S t&t pač ne :D ;)

Midva tudi ne delava izjem drugače, vsaj zaenkrat ne. Ampak prijateljico nekaj matra zadnje čase spet in sama živi (se tudi z nikomer ne druži izven zadnje tedne) in ne izključujem moznosti, da greva enkrat nekam v naravo skupaj se nadihat.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#595 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27848 posts

Posted 02 April 2020 - 05:58 AM

Vceraj sem prebrala ena dva bloga zapisana na to temo, a zdaj, ko je karantena se ne smemo pozdravit, ce se srecamo, a ne smemo se nasmejat, ker so resni casi? No potem popoldan sem to obcutila zelo na lastni kozi. Mi smo sli ven, sami, se imeli fino, v tem casu smo srecali 3 avtomobile, na kopaliscu je bilo 5 avtov, videla sem 3 druzine ( vsaka na svojem koncu, meni bi bilo sicer vseeno neprijetno, ampak 2 vem da delata tudi zdaj). Ampak, ker sva se podila za malo in smo se rezali je folk ful buljil :D neverjetno res. Tako, da s tega vidika kar malo razumem Dragico recimo in njen bes :)
  • 0

#596 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15826 posts

Posted 02 April 2020 - 07:30 AM

Ora, jaz sem ravno to prišla napisat, groza me je tega. Smo srečali eno žensko na sprehodu, mater tak nas je grdo pogledala pa glavo stran potem obrnila, wtf.

Fiona, kaj bi jaz naredila pa ti je sigurno kristalno jasno. =)

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#597 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27848 posts

Posted 02 April 2020 - 07:35 AM

Ja po drugi strani smo pa srecali ob cesti toliko ljudi, ki jih sicer ne vidis drugje kot v avtu, da se pa res vprasas, ce je treba ljudem rect, da ne smejo ven, pa grejo kam pes :D ne zdi se mi pa res ne na mestu, da en drugega grdo gledamo, tisti, ki bi morali sankcionirat krsitelje so pa kje? Pridejo, ce kdo prijavi, raje se pocakajo pol ure, da ne bi bilo treba slucajno izdat naloga 😔
  • 0

#598 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33094 posts

Posted 02 April 2020 - 07:36 AM

Mi smo šli zadnjič mal hodit v en hrib in smo srečal nekaj družin, pa ene dve skupini najstnikov, ki so šli čist skupaj... to mi je pa res malo "padlo v oči". 

• 0

#599 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5853 posts

Posted 02 April 2020 - 07:47 AM

Na siolu ima Mazzini odlicno kolumno na to temo. Mi smo res pravicniski narod, samo nikoli se posameznik ne pogleda v ogledalo. In izjava Hojsa, da ce se bomo drzali pravil, jih bodo popuscali, drugace pa naj prucakujemo zaostrovanje, kar klice po ovajanju in specanju. Mene postaja strah, da gremo proti zivljenju, ki so ga nasi predniki ze doziveli in se je koncalo z najvecjo morijo....
  • 0

#600 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15826 posts

Posted 02 April 2020 - 07:59 AM

Tole mi je pa včeraj prijateljica povedala. Njena najboljša prijateljica dela v ZD, ne bom povedala katerem. Vso medicinsko osebje napsihirano do konca, pa noben ni bolan, pa so čisto nori vsi. Noter so zaprti pa se gledajo. Pacientov ne sprejemajo. In je zadnič prišla stara gospa z zlomljeno nogo, pa malo je kašljala in je niso hoteli spustiti noter. Potem jo je pa ona pomagala, da jo je noter spravila in zrihtala, da so jo odpeljali v bolnico. In zdej se nobeden z njo ne pogovarja. No evo, men so take stvari grozne, grozne!!!! Kam nas torej vodi ta karantena????

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users