Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila

• Please log in to reply
3344 replies to this topic

#581 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 February 2012 - 07:42 PM

Meni je jasno, kaj lahko pričakujem od tega žanra in H'wooda, zato imam tudi temu primerne kriterije.
Filmi tega žanra so redko povsem realni oz. nikoli. Vedno se najdejo kakšne nelogičnosti, superduper
naključja, itd. To jemljem v zakup in če je film vseeno napet in če so ključne vloge dobro odigrane, se
zabavam in temu primerno podam oceno. Seveda pa vedno šteje tudi okus gledalca.
Human Trafficking sem mislim, da že gledala ... nekam znano mi deluje. Ob priliki ga še enkrat.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#582 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 08 February 2012 - 07:52 PM

Imaš point ja. Se strinjam da moraš te holivudske efekte vzet v zakup. Ampak meni je bilo par stvari tako banalnih, da sem se kr nasmejala. Mi je načeloma tudi všeč film, ampak ne bi mu dala tako visoke ocene.

Human Trafficking pa ima dva dela. Meni je to najbolj brutalen film, ki se ga kadarkoli gledala.
  • 0
Viens, reste ici!

#583 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 February 2012 - 07:56 PM

Glede brutalnosti, sem prepričana, da imava ZELO različne poglede, bom pa si ga res kmalu ogledala.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#584 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 08 February 2012 - 07:59 PM

Ne vem, jaz imam dober želodec in me ne spravi vsaka stvar iz tira. Glede seksa in seveda prisile v seks pa priznam da sem bolj labilna in vsi ti prizori punc, ki jih posiljujejo različni tipi, one pa apatično ležijo so se me res zelo dotaknili. Še meni se je seks za nekaj časa zagabil, nisem si morala pomagat. sad.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#585 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 08 February 2012 - 08:28 PM

Mene je tako spravila iz tira scena iz Dekle z zmajevim tatujem (ful mi je bil všeč film, btw, pa čeprav je ameriška verzija in bla bla, bedni Američani). Kar na jok mi je šlo.
  • 0

#586 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 08 February 2012 - 08:31 PM

QUOTE(Kinky @ 8. 2. 2012 - 19:14) View Post

Samo iz razloga, ker ga še nima, in ker so jo že večkrat spregledali - Glenn. Ga bo tudi dobila, sem 100 %.

Sem ravno hotela točno to napisat.
  • 0

#587 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24560 posts

Posted 09 February 2012 - 08:45 AM

QUOTE(Coco* @ 8. 2. 2012 - 13:28) View Post

Če so njemu Rane smešen film, pol je hudo, hudo zgrešil bistvo. No, pa saj ga je itak 98% ljudi, ki so ta film gledali.

Meni so kot komedijo prodali in Rane in Lepa sela lepo gore blink.gif blink.gif blink.gif ... in ko sem oba pogledala, sem bila par dni v deprediji (sploh pri slednjemu!!!) Pred enkaj časa je bil spet na TV in vem, da bi ga morala še enkrat pogledat (sploh ker sem prvič pričakovala čisto nekaj drugega), ampak mi je tema prezamorjena in se ne morem pripravit.
Ljudje imamo res različne pojme kaj je komedija in kaj je pa ironija oz. balkanski humor, ko vsako tragedijo poskušajo prikazat s črnim humorjem. Ali pa enostavno jaz stvari jemljem preveč osebno

Včeraj sem končno pogledala Pod njenim oknom. Simpatična zadeva za zvečer. Malo mi je bil sicer čuden, ampak gledljiv. Pa Sasa Tabaković mi je bil zelo zelo všeč v filmu oops.gif
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#588 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17296 posts

Posted 09 February 2012 - 09:51 AM

QUOTE(Plain Jane @ 8. 2. 2012 - 20:28) View Post

Mene je tako spravila iz tira scena iz Dekle z zmajevim tatujem (ful mi je bil všeč film, btw, pa čeprav je ameriška verzija in bla bla, bedni Američani). Kar na jok mi je šlo.

Mene tu tudi malo. Čeprav v originalni verziji še bolj. Lahko pa rečem, da tu remake skoraj ne zaostaja za originalom. Naredili so čisto kopijo in to uspešno.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#589 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 09 February 2012 - 10:05 AM

A si gledala oba? Jaz še nisem, a bom (čeprav mi je bila švedska verzija svetovna, sploh pa knjige, wow).

Ampak a naj ne bi to bila adaptacija knjige (po ameriško) in ne remarke? (tako sem prebrala)

BTW, v kinu bo kmali TITANIC 3D. laugh.gif idea.gif

QUOTE(Kami @ 9. 2. 2012 - 8:45) View Post

Meni so kot komedijo prodali Lepa sela lepo gore blink.gif blink.gif blink.gif ...

JOJ. huh.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#590 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17296 posts

Posted 09 February 2012 - 10:11 AM

Sem gledala oba, knjige pa res nisem brala. Malo se razlikuje samo v delu kje/kako najdejo pogrešano žensko, drugače je pa deja vu. Samo jezik je angleški. Pa Craig je meni rahlo zoprn, bondovski biggrin.gif Ampak je tu res odlično odigral, Rooney pa sploh. Nisem bila razočarana smile.gif
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#591 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17621 posts

Posted 09 February 2012 - 12:41 PM

QUOTE(Kinky @ 9. 2. 2012 - 10:05) View Post
A si gledala oba? Jaz še nisem, a bom (čeprav mi je bila švedska verzija svetovna, sploh pa knjige, wow).
Ampak a naj ne bi to bila adaptacija knjige (po ameriško) in ne remarke? (tako sem prebrala)

BTW, v kinu bo kmali TITANIC 3D. laugh.gif idea.gif

JA, to je adaptacija po knjigi in NE REMAKE! Kolega je ful občutljiv, ker ljudje to zamešavajo oz. ne ločijo. biggrin.gif

Ko smo že pri tem, poleti pride The amazing Spider-Man laugh.gif
Mislim pa, da je adaptacija Marvelovega stripa, saj se menda dosti bolj drži vsebine kot Raimi-eva verzija filma s Tobeyem Maguirom.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#592 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 09 February 2012 - 03:41 PM

Parada je bla fenomenalna, res.
Smejala sva se kot ubrisana.
No, razen na koncu.

SUPER film! Priporočam vsem, ki še niste pogledali.
Če katera ve, kej bi jo lahko snela zh neta, se tud priporočam, za starša. tongue.gif
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#593 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27442 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 09 February 2012 - 04:13 PM

QUOTE(Kami @ 9. 2. 2012 - 8:45) View Post

Meni so kot komedijo prodali Lepa sela lepo gore

blink.gif blink.gif mellow.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#594 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85968 posts

Posted 09 February 2012 - 04:48 PM

QUOTE(Sally @ 9. 2. 2012 - 15:41) View Post

Če katera ve, kej bi jo lahko snela zh neta, se tud priporočam, za starša. tongue.gif

Ni še za dobit, pomoje bo kmalu.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#595 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 February 2012 - 06:12 PM

Tega še po moje par mesecev ne bo, vsaj ne v DvdRip verziji, morda v BDRip.

Jaz čakam Shame (2011). Samo v CAM verziji je trenutno povsod na voljo. x(

H'wood filma The Girl with the Dragon Tattoo (2011) pa ne bom pogledala, se mi upira, me je švedska
trilogija v popolnosti zadovoljila in nočem nekvalitetne reprize.
  • 0

#596 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 09 February 2012 - 09:13 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 9. 2. 2012 - 18:12) View Post

Jaz čakam Shame (2011). Samo v CAM verziji je trenutno povsod na voljo. x(

H'wood filma The Girl with the Dragon Tattoo (2011) pa ne bom pogledala, se mi upira, me je švedska
trilogija v popolnosti zadovoljila in nočem nekvalitetne reprize.

Jaz CAMov nikoli ne vlečem dol, lepo počakam in vse pride DVDrip ali pa BluRay.

Hjooooo, njoh njoh, jaz ne vem za TGWTDT, ameriška verzija, jasno; nekako se mi upira, da so vse postavili v ameriško okolje, še knjige sem prebrala in so mi bile res fenomenalne, in mi vse tako zelo 'paše' v švedski kontekst, da imam rahel odpor do nove verzije (Fincher postaja komercialna P).

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#597 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 February 2012 - 09:20 PM

QUOTE(Kinky @ 9. 2. 2012 - 21:13) View Post
Jaz CAMov nikoli ne vlečem dol, lepo počakam in vse pride DVDrip ali pa BluRay.

Enako.

• 0

#598 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16997 posts

Posted 09 February 2012 - 10:27 PM

Že par dni se mi konstantno po glavi mota scena iz filma Eat, pray, love. Bolj proti koncu filma, se Javier in Julia spreta, kr se njej zveza, nenehno čepenje skupaj, pomanjkanje časa za sebe, zdi utesnjujoča, dušeča in jo je enostavno strah. Ful sem seba našla v tistem dialogu, tudi jaz sem bila podobna na začetku, težko sem se navadila, da nisem samo jaz, ampak midva, lovljenje ravnotežja med službo, študijem, kolegi, dečkom in svojimi interesi. Ampak so se zadeve umirile, in je boljše.
Sem mogla napisat. smile.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#599 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24560 posts

Posted 10 February 2012 - 08:41 AM

Včeraj smo šle v kino pogledat Pisma Sv. Nikolaju.
Vse kar lahko rečem je worship.gif worship.gif Prav ponosna sem bila na koncu, ko je pisalo Mitja Okorn - res!

Film me je sicer res malo spominjal na Love Actually (življenjske zgodbe, ki se do konca filma prepletejo med seboj), ampak zato nič slabše, saj so bile zgodbe popolnoma drugačne. Malo drame, malo smeha, malo solz, pa pač pocukran konec - fantastičen film, od katerega bi se lahko hollywood kaj naučil!!!
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#600 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 10 February 2012 - 09:02 AM

Jaz sem včeraj začela z Eat, Pray, Love pa me je na sredi zmanjkalo. Meni je obupen film. Julia precej pripomore k temu najbrž, ker mi je obupna. laugh.gif Dobra mi je bila edino v Erin Brokovich. Ampak bom pogledala do konca.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users