edino pri dodatnih vprašanjih se zatakne, jih ni, ker mi je vseeno, rada bi le delala 
Če bi bila jaz delodajalec, takega človeka ne bi zaposlila, četudi bi šlo zgolj za študentsko delo. Tak pristop se mi zdi zgrešen in velika verjetnost je, da bodo izbrali koga bolj motiviranega, če jih je v izboru več. Nočem ti jemati volje, samo podajam možen vidik delodajalca. Delodajalca ne zanima, da ti rabiš denar (tvoj 'mi je vseeno, rada bi le delala'), njega zanima cel paket: motivacija za dobro opravljanje dela, kako se boš vklopila v team, ali imaš potrebna znanja in lastnosti za opravljanje dela, na katerega si se prijavila. Vsak delodajalec rad vidi, da pokažeš interes in motivacijo.
Špela, a imaš kakšen predlog, kaj odgovoriti na vprašanja kot so: Kaj lahko vi dobrinesete k podjetju? Zakaj bi izbrali ravno vas in ne koga drugega? Zakaj ste se prijavili na to delovno mesto?
Na tole bi ti lahko odgovorila samo zelo konkretno, kar se tiče mene osebno, ker se mi zdi, da na taka vprašanja ni splošnih odgovorov. Kadar sem bila vprašana kaj podobnega, sem navedla izkušnje in lastnosti, ki so se mi zdele pomembne (in ki jih dejansko imam, nikoli si nisem zmišljevala ali nakladala, da bi izpadlo bolj všečno delodajalcu, slej ko prej te dobijo) za opravljanje oglaševanega dela, dodatno pa navedla še konkretne primere, če je bilo potrebno. Na 'zakaj vas in ne koga drugega' bi odgovorila, da me konkurenca ne zanima.
Po resnici pač, ker me dejansko res ne in delodajalec je v poziciji izbiranja/odločanja, ne kandidat - karkoli drugega se mi zdi polaganje besed v usta delodajalca, kar se mi pa ne zdi OK. Pri doprinosu podjetju bi poudarila odlično podporo (ampak to je pač moj konkreten primer, ne moreš reči tega, če kandidiraš na DM vodje, jasno). Zakaj prijava mi je pa totalno debilno vprašanje - če bi me to vprašali na zadnjem razgovoru, bi rekla, da me zanima ustroj JU tuje države, novi načini dela, širjenje obzorij in spektra dela, kaj takega. Ampak, poudarjam, to je konkretno za moj primer.