Jump to content

Photo

Iskanje zaposlitve

• Please log in to reply
1077 replies to this topic

#581 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46036 posts

Posted 11 July 2013 - 02:06 PM

Ko ste iskale prvo zaposlitev oziroma ste bile še dokaj sveže diplomantke ali ko ste iskale pripravništvo, so vam na razgovorih postavljali tudi kakšna vprašanja iz snovi na faksu? Ali pa da bi na primer vprašali, kateri predmeti na faksu so ti bili najbolj zanimivi in zakaj in potem mogoče vprašali še kaj iz tega predmeta?

Iz snovi ne, so pa me vprašali kako so moja znanja pridobljena na faksu relevantna za pozicijo na katero sem se prijavila, poleg tega sem dobila nalogo za katero sem definitivno potrebovala znanje iz faksa. 

• 0

#582 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 12 July 2013 - 11:55 AM

No saj potem me niso nič iz kakšne snovi spraševali. To je bil prvi krog, tisti, ki bodo izbrani za v drugi krog, pa bodo dobili strokovni preizkus znanja, ki pa ne vem, kako bo izgledal in kaj vse se bo tam preverjalo.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#583 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 12 July 2013 - 12:29 PM

pa bodo dobili strokovni preizkus znanja, ki pa ne vem, kako bo izgledal in kaj vse se bo tam preverjalo.

Najbrž oz. zagotovo boste dobili navodila, če boš v drugem krogu. Snov, ki se tiče delovnega mesta, predpostavljam.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#584 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 12 July 2013 - 01:56 PM

Rabim nasvet(e). Povabljena sem na razgovor za administrativno delo, katerega si res zelo želim. Do sedaj sem bila na razgovorih za prodajo, ki so bili neuspešni. Problem se mi zdi, da je v tem, da delodajalec predstavi delovno mesto, vse, kar me zanima in me potem vpraša, če imam kakšna dodatna vprašanja. Tu nastopi problem, ker jih nimam oz.vprašam kar nekaj, saj vse kar rabim vedet, je že povedal. No, nočem, da se mi taka zgodba ponovi na tem razgovoru. Mislim, saj kaj pa naj še dodatno vprašam??? Urno postavko pove koliko je, kolikokrat na teden delam, predstavi naloge--> pa saj to je to, kar me zanima. Imate ve kakšno idejo, kako se v najboljši luči predstavit?

• 0

#585 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 12 July 2013 - 02:06 PM

Jaz bi vprašala, koliko jih je v teamu, ali so zahtevana še kakšna specifična znanja (če slučajno ni napisano v oglasu), specifike izplačil in delovnega časa, ali so kakšne posebne zahteve glede kodeksa obnašanja - ne vem pa, če tebe to zanima oz. bi rada vedela. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#586 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 12 July 2013 - 02:18 PM

Me zanima in me ne zanima :D Vsi ti razgovori so bili za študentska dela, ki nimajo nobene povezave z mojim faxom. In v takem primeru me zanima samo, koliko je plačano in kolikokrat na teden se dela. Če bi bilo št.delo v povezavi z mojim faksom, to je druga stvar, v takem primeru bi se max potrudila, saj bi se mi šlo za nabiranje izkušenj, za reference, morda možnost redne zaposlitve in v takem primeru mi niti urna postavka ni odločujoča. Edino zdaj za to administrativno delo bi se res rada max potrudila, saj si ga res želim dobiti.

Hvala Špela, ta vprašanja bi res lahko uporabila.

• 0

#587 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 12 July 2013 - 02:41 PM

Najbrž oz. zagotovo boste dobili navodila, če boš v drugem krogu. Snov, ki se tiče delovnega mesta, predpostavljam.

Samo najbrž ti ne povejo že vnaprej, kaj bo približna vsebina naloge, da bi se lahko že prej pripravljal?

Missy, Špelini predlogi se mi zdijo v redu. Mogoče ti bodo v pomoč tudi kakšni nasveti z interneta. Jaz sem nazadnje gledala neka vprašanja na moje delo, se mi zdi. V redu predlog se mi je zdel tudi to, da vprašaš, kako poteka običajen delovni dan na tistem delovnem mestu, ali pa kakšna je vizija njihovega podjetja. Menda imajo radi, če jih kaj vprašaš, ker s tem pokažeš interes.

• 0

#588 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 12 July 2013 - 10:08 PM

Samo najbrž ti ne povejo že vnaprej, kaj bo približna vsebina naloge, da bi se lahko že prej pripravljal?

Jaz sem se enkrat uvrstila v ožji izbor in smo dobili navodila, kaj se naj učimo (šlo se je pretežno za zakonodajo).

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#589 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 13 July 2013 - 12:32 AM

Imate ve kakšno idejo, kako se v najboljši luči predstavit?

Mislim, da je na razgovoru na žalost najpomembneje 'pravilno' odgovoriti na vsa vprašanja, kar pomeni, da moraš delodajalcu povedati tisto, kar bi rad slišal. Ne glede na to, da gre za neko študentsko delo, za katerega te v resnici zanima samo, koliko je plačano, moraš pokazati interes, ko te delodajalec vpraša, če imaš kakšno vprašanje. Takrat pač moraš imeti vprašanje. :D Špela je navedla nekaj dobrih predlogov, je pa fino, da se na take stvari prej pripraviš. In ravno vprašanje glede plače je najbolj nezaželeno. Ko sem jaz zaposlovala ljudi, mi ni bilo všeč, ko je kakšna študentka vse jemala preveč zlahka, ker je to bilo 'samo delo v šanku', kjer se itak ni videla dolgoročno in je želela samo zaslužiti. Pričakovala sem nekoga, ki bo visoko motiviran za delo, bo vsako minuto svojega delovnega časa posvetil skrbi za goste in se potrudil prodati še tisto eno kavo več. Tudi glede vprašanj o dodatnih znanjih, izkušnjah...ne moreš si privoščiti reči, da jih nimaš. Sicer ni dobro lagati, ampak malo prirediti stvari ali napihniti kakšno minimalno izkušnjo pa je včasih nujno. 

Špela, a imaš kakšen predlog, kaj odgovoriti na vprašanja kot so: Kaj lahko vi dobrinesete k podjetju? Zakaj bi izbrali ravno vas in ne koga drugega? Zakaj ste se prijavili na to delovno mesto?

• 0

#590 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 13 July 2013 - 08:13 AM

Verjetno res jemljem vse prelahko. Čeprav se mi zdi, da pred delodajalcem to prikrijem :) vedno poudarim, da iščem delo za dlje časa in da lahko vsak dan delam. Navedem izkušnje, nikoli ne vprašam za urno postavko, poudarim, da lahko začnem takoj... edino pri dodatnih vprašanjih se zatakne, jih ni, ker mi je vseeno, rada bi le delala :) 

Super hvala vam, bom upoštevala nasvete.

• 0

#591 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 13 July 2013 - 10:34 AM

edino pri dodatnih vprašanjih se zatakne, jih ni, ker mi je vseeno, rada bi le delala :)

Če bi bila jaz delodajalec, takega človeka ne bi zaposlila, četudi bi šlo zgolj za študentsko delo. Tak pristop se mi zdi zgrešen in velika verjetnost je, da bodo izbrali koga bolj motiviranega, če jih je v izboru več. Nočem ti jemati volje, samo podajam možen vidik delodajalca. Delodajalca ne zanima, da ti rabiš denar (tvoj 'mi je vseeno, rada bi le delala'), njega zanima cel paket: motivacija za dobro opravljanje dela, kako se boš vklopila v team, ali imaš potrebna znanja in lastnosti za opravljanje dela, na katerega si se prijavila. Vsak delodajalec rad vidi, da pokažeš interes in motivacijo.

Špela, a imaš kakšen predlog, kaj odgovoriti na vprašanja kot so: Kaj lahko vi dobrinesete k podjetju? Zakaj bi izbrali ravno vas in ne koga drugega? Zakaj ste se prijavili na to delovno mesto?

Na tole bi ti lahko odgovorila samo zelo konkretno, kar se tiče mene osebno, ker se mi zdi, da na taka vprašanja ni splošnih odgovorov. Kadar sem bila vprašana kaj podobnega, sem navedla izkušnje in lastnosti, ki so se mi zdele pomembne (in ki jih dejansko imam, nikoli si nisem zmišljevala ali nakladala, da bi izpadlo bolj všečno delodajalcu, slej ko prej te dobijo) za opravljanje oglaševanega dela, dodatno pa navedla še konkretne primere, če je bilo potrebno. Na 'zakaj vas in ne koga drugega' bi odgovorila, da me konkurenca ne zanima. :lol: Po resnici pač, ker me dejansko res ne in delodajalec je v poziciji izbiranja/odločanja, ne kandidat - karkoli drugega se mi zdi polaganje besed v usta delodajalca, kar se mi pa ne zdi OK. Pri doprinosu podjetju bi poudarila odlično podporo (ampak to je pač moj konkreten primer, ne moreš reči tega, če kandidiraš na DM vodje, jasno). Zakaj prijava mi je pa totalno debilno vprašanje - če bi me to vprašali na zadnjem razgovoru, bi rekla, da me zanima ustroj JU tuje države, novi načini dela, širjenje obzorij in spektra dela, kaj takega. Ampak, poudarjam, to je konkretno za moj primer.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#592 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 14 July 2013 - 11:39 AM

Potrebujemo nekoga, ki :
- je visoko organiziran, kritičen do sebe, osredotočen na detalje in razume pojma red in čistoča.
- uživa v timskem delu in se zaveda osebne odgovornosti.
- išče rešitve in ne izgovorov, zakaj se nekaj ne da narediti.
- živi v Ljubljani ali njeni bližnji okolici.
- obvlada osnovne računalniške programe, kot so Word in Excell
- je zanesljiv in ne meša pojmov delati ter narediti
- je radoveden, se rad uči in stremi k nenehnemu izpopolnjevanju ter osebni rasti
- je komunikativen, sproščen in optimističen
- zna delati tudi sam in je iznajdljiv
- obvlada angleški jezik in po možnosti tudi enega od ostalih tujih jezikov (nemščina/italijanščina/ruščina/španščina)
- se ne bo prijavil za delovno mesto, ker potrbuje službo ali varnost.

Vsi, ki izpolnjujete vse opisane pogoje nas kontaktirajte na info@blabla.com in nam obenem pojasnite, zakaj ste ravno vi nova zvezda našega tima. ZELO zaželjena je tudi vaša slika. Najbolj zanimivi posamezniki bodo prejeli povabilo na pogovor.

Svašta. :D

• 0

#593 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 14 July 2013 - 11:40 AM

To je za tisto zobozdravstvo, ne? Sem že jaz videla. Zvezda našega tima, haha :D, pa tudi lep moraš biti. Groza.  

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#594 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 14 July 2013 - 11:45 AM

Da o napakah v oglasu sploh ne govorimo. :butl:

• 0

#595 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 14 July 2013 - 06:38 PM

Haha, adijo pamet. V enem oglasu za administratorja v nekem lesarskem podjetju pa so zahtevali, da ima oseba opravljen izpit za učitelja smučanja. :lol:

• 0

#596 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 03 August 2013 - 10:32 AM

Kako je z javnimi deli, a to prideš v poštev samo na tistem območju, kjer imaš stalno prebivališče, oziroma na območju zavoda, pri katerem si prijavljen, ali lahko tudi drugje po Sloveniji?

• 0

#597 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 05 August 2013 - 09:28 PM

Mislim,da samo tam, kjer si prijavljen, ampak ne bom trdila. 

• 0

#598 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 13 August 2013 - 02:19 PM

Samo tam kjer ti predlaga Zavod pri katerem si prijavljen, samo na tistem območju, ker majo to porazdeljeno kaj pokriva npr Kr, kaj LJ itd.

• 0

#599 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 13 August 2013 - 02:51 PM

Aha, hvala!

• 0

#600 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 26 August 2013 - 12:41 PM

Pozna katera podjetje BBCC INT d.o.o. iz Zgornje Polskave? O njih ni na netu skoraj nobenih podatkov, piše, da je nekaj v zvezi z Bavaria woltex company, pod opisom dejavnosti pa piše, da je to družba za kmetijstvo, proizvodnjo, posredništvo, trgovino, gostinstvo, gradbeništvo, najeme, izobraževanje, svetovanje. Je bila katera kdaj na razgovoru pri njih? Zdaj imajo npr. ful nekih oglasov za asistenta managerja, za pripravnike v marketingu, managementu...delaš pa kao lahko v regiji bivanja, ali v katerem od večjih mest. Na enem forumu sem prebrala same kritike glede njih, s strani tistih, ki so že bili pri njih na razgovoru.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users