Jump to content

Photo

Potujem z letalom - kaj moram vedeti?

• Please log in to reply
919 replies to this topic

#581 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 20 June 2014 - 08:35 PM

Em, pri Adrii je razlicno, ponavadi lahko naredis online check-in, ce letis iz Brnika, docim ce se vracas iz npr. Amsterdama - no way José. 

Check in pa verjetno delas za vsak let posebej? Mogoce imajo zdruzeno na spletni strani, da moras oba obkljukat, ampak ziher pa nisem. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#582 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 20 June 2014 - 08:44 PM

Jap, je različno. Sicer sem se jaz ko sem letela z Adrio običajno čekirala kar na letališču. Sem itak imela prtljago za oddat in v Ljubljani itak ni bilo nikoli gneče, drugod pa je bila tudi znosna.

• 0

#583 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 20 June 2014 - 09:13 PM

Sicer ne vem konkretno, ker sem z Adrio letela samo enkrat pred šestimi leti, na njihovi spletni strani pa najdem zavihek Prijava na let in tole: Spletna prijava na let je mogoča od 24 ur do 60 minut pred napovedanim časom odhoda letala.

Meni je še vedno pri vnosu podatkov za online check in vrglo ven vse lete, podatke sem rabila vpisat enkrat, sedeže sem izbrala na obeh letih.

Če se boš čekirala na letališču, prosi tam, naj ti prtljago čekirajo do končne destinacije in boarding pass pa dobiš do končne destinacije, na transfernem letališču pa veselo šopingiraj. :D

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#584 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 20 June 2014 - 09:47 PM

Aaaa, potem je pa v tem problem, ker še ni 24 ur! Čeprav itak moram čekirati prtljago, tako da verjetno je vseeno? :D 

O hudo, to se da? Torej samo pri check-inu rečem, da prestopam v Amsterdamu in če se da prtljago čekirat do končne destinacije? In potem grem na letališču direkt do gate-a? 

• 0

#585 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 20 June 2014 - 10:37 PM

Ce moras prtljago cekirat, potem ti naceloma online check-in nic kaj dosti ne nuca, ker moras v vsakem primeru na okencu stat. 

Vprasaj, ce gre, da ti avtomatsko prtljago prestavijo (ne vem, ce gre povsod, ko sem jaz nazadnje letela, so v Frankfurtu vse zrihtali). 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#586 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 21 June 2014 - 10:07 AM

Ampak misliš da ni potem več možnosti, da jo izgubijo? :D
  • 0

#587 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 21 June 2014 - 10:14 AM

Mislim, da ne, ampak premalo prestopam, da bi ti lahko kako statistiko povedala ;) 

Sestra je januarja letela iz Italije v London, potem v Miami in naprej v Brazilijo, pa je morala menda samo v Miamiju prav na hitro prevzet prtljago in jo ponovno dat skozi check-in (je slo res za minute, ampak se je na koncu srecno izslo). 

• 0

#588 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 21 June 2014 - 10:18 AM

Meni so pa do zdaj vedno avtomatsko čekirali prtljago do cilja... enkrat sem jo mogla prevzet v New Yorku za deset minut in enkrat v Montrealu. A ni čekiranje prtljage do konca postopek povsod?

• 0

#589 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 21 June 2014 - 01:10 PM

Sestra je januarja letela iz Italije v London, potem v Miami in naprej v Brazilijo, pa je morala menda samo v Miamiju prav na hitro prevzet prtljago in jo ponovno dat skozi check-in (je slo res za minute, ampak se je na koncu srecno izslo). 

To so ameriške regulacije, nima veze s tem, da ima potnik načeloma čekirano prtljago do končne destinacije - meni je sicer pri transferju v Atlanti ni blo treba še enkrat čekirat, verjetno odvisno od letališča.

Jaz priporočam online check in, kjer je možno, ker so ponavadi posebne vrste za tiste, ki se že čekirajo preko neta - bag drop in ponavadi na teh šalterjih pa res ni nikoli vrste, ker grejo vsi v vrsto za check in na letališču. Pa si feritk v minuti.

Frida, ni nujno, v večini primerov pa je. Če nimaš vezane karte, moraš ziher prevzet prtljago in jo ponovno čekirat.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#590 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 21 June 2014 - 03:54 PM

Ja ja, če je connecting flight, je to pol tko :)

• 0

#591 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 21 June 2014 - 06:26 PM

Aaaa kul, vse jasno! Hvala punce!
  • 0

#592 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 22 June 2014 - 10:01 AM

Aja, še zgubljanje prtljage .... Fajn je, če je pri prestopu vsaj 2 uri časa (spet, odvisno od velikosti in prometa letališča), da je skor 100% dovolj časa za transfer prtljage. Meni so jo do zdaj samo enkrat založili, k sreči pri letu domov - vso prtljago z našega letala so dali na napačno letalo in smo jo potem dobili čez par dni. Ni pa prtljaga prišla v Gvatemalo iz Paname za eno sopotnico pa je bil čisto običajen notranji krajši let - tle se res nikol ne ve.

• 0

#593 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 22 June 2014 - 10:21 AM

Tukaj pomoje sploh ni pravil. Jaz sem imela večkrat samo 45 minut časa za prestop recimo v Frankfurtu, Montrealu... kako jim je uspelo uredit prtljago, mi ni jasno, ker sem jaz laufala, da sem prila pravočasno na avion, niti lulat nisem mogla it. Sem bla ziher, da jim ne bo ratal.

• 0

#594 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 03 August 2014 - 08:45 PM

Imam kovček za ročno prtljago, ki ima mere 55x38x23 cm. 3 cm viška je no go za Ryanair, ane? :S 

Je pa trd, tako da se ga ne da stisnit.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#595 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 03 August 2014 - 09:13 PM

Ko sem nazadnje letela z Ryanairom iz Londona, so bili ful striktni. :/

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#596 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 03 August 2014 - 09:20 PM

Sem na netu našla različne izkušnje, en pravi:

I had the opportunity to check the measures of the Ryanair "baggage sizer" yesterday even though I hadn't a meter with me. My hand luggage fitted almost perfectly so I can say that the size of the baggage sizer is roughly 23 x 43 x 50 (the last measure is probably the least important one since it is open on top).

Naj bi bili pa ti modri kontejnerji mere 21,2 x 41,2 x 58 cm, kar je po mojih meritvah ravno 1 cm preveč v globino, unlol.

• 0

― V. Van Gogh

#597 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 03 August 2014 - 09:45 PM

Pomoje s trdim kovckom res ne bo slo. Jaz mam kufer 20cm (mehek), pa ko je malo bolj napolnjen gre ze komaj not (ga moram mal pobutat). :/ pa s tem ne mislim do konca nafilan, niti slucajno, si ne upam.
  • 0

After all this time?

Always.

#598 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 03 August 2014 - 09:59 PM

Pizda, no. Res se mi zdi debilno, da ima Ryanair drugačne mere, kot večina ostalih. Si ga bom morala sposodit, tega bom pa vrnila, ker je danes kupljen.

Pa ful je lep (bež). :cry:

c64r2Wr.png

• 0

― V. Van Gogh

#599 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 04 August 2014 - 06:47 AM

Heh, dobro, da vem, me je ravno mami sprasevala, ce mi ga kupi, ker je na pike v Mercatorju. 

Sem pa nazadnje na letaliscu v Eindhovnu videla, da prodajajo v eni od trgovinic tudi kovcke za v kabino, in so imeli gor do 3 nalepke v razlicnih barvah, vsaka od ene letalske druzbe, ki je od tam letela. Da si potem tocno vedel, kaj je ok za kam (in za kam ne). 

• 0

#600 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 04 August 2014 - 08:44 AM

Totalna bedarija. A se res niso mogli uskladiti vsaj glede mer?  :huh: 

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users