Španija
Posted 01 April 2022 - 05:14 PM
Posted 03 April 2022 - 11:03 AM
Kalypso, se ti zdi apartma boljša izbira kot hotel?
V katerih krajih si pa gledala za nastanitve?
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 03 April 2022 - 01:24 PM
Iskreno receno nimam pojma ali bi raje hotel ali apartma. Hotelske sobe so praviloma ful majhne, tako da iz tega vidika mi je bolj apartma. Ampak pri apartmaju moras poskrbeti tudi za hrano, kar se ti na dopustu mogoce ne da vedno. Ceprav hotelska hrana v Španiji po mojih izkusnjah ni ravno nek kulinaricni presezek… oboje ima svoje pluse in minuse.
Posted 26 March 2023 - 08:43 PM
Punce, dajte mi prosim pomagati. Aprila enkrat imava z mojim en teden dopusta. Mene mika, da bi šli v Španijo. Moj je bolj proti v smislu, da otroka ne bosta imela nič od tega, kao midva tudi ne in še drago bo, mi pa bomo kmalu gradili hišo. Meni se to ne zdi res, da otroka od tega ne bi nič imela, jaz pa tako ali tako nisem za po muzejih hodit, jaz bi samo rada malo utrip mesta začutila, kar bi šlo do neke mere tudi z njima.
Je Barcelona vredu kraj za iti z otroci ali je bolje izbrati kakšen drug kraj? Kolikor sem gledala, iz Ljubljane ni direktnih letov in se potem bolj splača iti iz Zagreba.. O letalih nimam pojma, ker nisem bila že 7 let po mojem, pa tudi prej zelo malokrat. Ali je bolje glede cene, da nekaj izbereva last minute, par dni prej ali sedaj? Kakšna je sploh približno ok cena za tak let? Kje je najbolje iskati lete? Glede na to, kako velikokrat sta otroka bolna, moram pri rezervaciji leta na kaj paziti, možnost odpovedi/prestavitve termina? Pa potem enako verjetno pri nastanitvi? Se splača dati toliko več, da si nastanjen v centru ali je vseeno, če si par km ven in greš v center z javnim prevozom?
Posted 26 March 2023 - 09:11 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 26 March 2023 - 09:18 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 26 March 2023 - 09:57 PM

Last minute se pri letih skoraj nikoli ne splaca, razen v redkih izjemah. Ponavadi je tako, da blizje je datum odhoda, visja cena je.
Vidim, da iz Zagreba v Barcelono leti Vueling (ki ima tudi codeshare z Iberio). Preveri cene za vase datume, glede na to da imata na voljo samo teden dni dopusta, neke ful maneverskega prostora nimata. Preveri se druga bliznja letalisca, ki so ti sprejemljiva ali od tam letijo v BCN in kaksne so cene. Kaj je dobra/slaba cena za vaso druzino za to relacijo zal nimam pojma.
Glede na to, da nameravas potovat z otrokoma, ti pa svetujem da gledas tudi cas odhoda in prihoda. Tale let iz Zagreba je namrec vecerni in pristanes v Barceloni ponoci, ko javni prevoz vec ne dela, tako da potrebujes taxi/uber, da ne omenjam mozne otroske tecnobe ko je motena njuna vecerna rutina in spanec.
Glede odpovedi, imajo razlicne tipe letalskih kart in pri vsaki pise ali je mozna prestavitev termina oz. odpoved. Lahko pa karte (in vso potovanje) tudi posebej zavarujes za riziko odpovedi. Enako je tudi pri vsaki nastanitvi med pogoji rezervacije navedeno ce lahko/do kdaj lahko brezplacno odpoves rezervacijo.
Meni je bilo top v centru Barcelone, kjer je vse na dosegu roke. Z otroci bi rekla, da je zelo prirocno, da si nastanjen nekje centralno, kjer so dobre povezave javnega prevoza, da se lahko kadarkoli vrnes nazaj v apartma/hotel, ce je to potrebno.
Posted 27 March 2023 - 06:49 AM
Posted 27 March 2023 - 07:39 AM
Posted 27 March 2023 - 08:22 AM
Joj, jaz sem bila 3x v Barceloni (od tega enkrat z Anouk 14 dni)...pa še nisem videla vsega Bi še šla
Posted 27 March 2023 - 09:11 AM
Sem ravno prisla napisat, da komaj cakam, da greva cez kako leto ali dve spet. Edino Gopal so zaprli, bova morali najt alternativo
Je bilo pa to vse v casu pred otroki, tako da s tega vidika tezko komentiram, ker enostavno nisem bila pozorna. En teden je za prvo spoznavanje (sploh z malcki) sigurno dovolj. Pa res lustna destinacija.
Posted 27 March 2023 - 01:03 PM
Ja, Gopala že 2015 ni bilo več Sem hotela S peljat na carrot cake pa....
Posted 28 March 2023 - 06:40 AM

Posted 12 May 2023 - 09:10 AM
Posted 12 May 2023 - 11:58 AM

Neytiri, ste potem sli v Barcelono ali ne?
Posted 12 May 2023 - 06:14 PM

Posted 12 May 2023 - 06:37 PM
https://pocitnice.si...pyIdl8HP8qLrI5Y
― V. Van Gogh
Posted 12 May 2023 - 06:58 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 12 May 2023 - 07:03 PM
Ciper je pa tudi sodelavka izbrala za dopust poleti, ker je bila menda ugodna ponudba, letijo z ZG letališča.
Posted 12 May 2023 - 07:05 PM
― V. Van Gogh
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users