Nakup avtomobila
Posted 06 January 2021 - 01:38 PM
Posted 06 January 2021 - 02:31 PM
Posted 06 January 2021 - 08:57 PM
Kalypso fajn, sploh za po Švici.
Midva tudi nameravava to leto menjat. Izbirava pa trenutno med Škodo Superb in Audijem A6 (karavan).
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 28 May 2022 - 08:10 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 28 May 2022 - 08:15 PM
Posted 28 May 2022 - 08:18 PM
Midva sva zame gledala majhnega, bencinarja. No fant je to raziskoval in bral teste itd. Na koncu sva zožala izbor na Fiesto, Citroën C3, Toyoto Yaris, Polota. Fiesto sva izločila, ker so dražje od ostalih. Menda je dober tudi Suzuki Swift, pa Škoda Fabia tudi, ampak ta dva mi pa nista všeč, tudi novejši Yaris mi je malo preveč vesoljski.
Bolj kot sem gledala, bolj sem bila že zmešana, tako da sva se na koncu odločila za Polota, 2 leti starega, pa še zimske gume na listih platiščih dobiva zraven. Saj me malo peče glava, ker sem na začetku rekla, da bi nekaj tam okrog 5.000 €, ampak upam, da bo pa zdaj vsaj mir za ene 10 let, pa če ga bom potem prodala, bo še vedno nekaj vreden.
Neke podobne zahteve bi imela jaz. Plus avtomatski menjalnik.
Iscem pa rabljene, hm...
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 30 May 2022 - 04:08 PM
Marmelada, a za 2 leti starega Polota sta dala ok. 5k? Kje?

Cene so šle noro gor in že za rabljene so tako napihnjene, da ne vem, če ne bi potem raje nekaj novega na lizing.
Bill Bullard
Posted 30 May 2022 - 04:12 PM
Posted 30 May 2022 - 04:16 PM
Posted 30 May 2022 - 04:17 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 30 May 2022 - 04:26 PM
Ja, na nove se trenutno dolgo čaka, sestra in mož sta naročila lani jeseni Seata in ga dobita enkrat poleti menda. Gledala sta še ene druge znamke, ampak jima niso mogli zagotoviti, da bo do takrat oprema, ki sta jo želela, dobavljiva, naknadno pa tega ne vgrajujejo. zaradi tega je potem tudi med rabljenimi manj ponudbe in zato višje cene.
Skoraj 1 leto bosta cakala? 😆🙈
Uh, verjetno sem padla v najbolj neugodno obdobje za nakup avta v zadnjem desetletju, če ne več.
Bill Bullard
Posted 30 May 2022 - 05:50 PM

Pablo Picasso
Posted 30 May 2022 - 07:28 PM
Posted 31 May 2022 - 06:03 AM
Jaz tudi zaradi podivjanih cen še odlašam z menjavo avta. Upam samo, da moj še zdrži toliko.
[Napoleon]
Posted 02 June 2022 - 07:16 PM
"Skratka, za avto se je skrbelo bolje kot za lastno ženo in otroke."

Bill Bullard
Posted 02 June 2022 - 07:21 PM
Posted 03 June 2022 - 06:03 AM
Pa ta pa je optimist. Moja dva sta za taki denar kupila nov avto, on pa prodaja 10let starega. Vso srečo bi rekla.
[Napoleon]
Posted 03 June 2022 - 07:36 AM
Nihče?
Marmelada, a za 2 leti starega Polota sta dala ok. 5k? Kje?
Cene so šle noro gor in že za rabljene so tako napihnjene, da ne vem, če ne bi potem raje nekaj novega na lizing.
Neee, kje pa.
Tako je, kot je Jina razumela. Sprva sem imela v planu, da bi kupila avta za nekje 5.000 €, ampak ni bilo nič pametnega.
Januarja 2021 sem dala za 2 leti starega polota 11.000 €. Če zdaj pogledam na avtonet Polote z enakimi lastnostmi, bi ga lahko prodala za več, kot sem ga kupila.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 03 June 2022 - 07:38 AM
Posted 03 June 2022 - 07:47 AM
Matilda,jaz se vedno Corso prodajam. Meni je super avto, vedno je dobro delala in naprodaj je samo zato,ker je premajhna postala. Je pa tudi ocuvana. Pa precej cenejsa od tega kar se zdaj prodaja kakor vidim
A je avtomatik? Sem mislila da sta ga prodala istocasno kot sta kupila novega.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users