Veganstvo, vegetarijanstvo, presnojedstvo
Posted 14 September 2012 - 04:13 PM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 02 October 2012 - 11:01 AM
http://www.scribd.co...-September-2012
Spreglejte nekaj neumnosti, npr. tisto o 'skrajnih veganih', ki ne jedo razhudnikov (tekstov niso poslali v avtorizacijo in so nekatere stvari mojstrsko prepesnili oz. jih potegnili od kdovekod). Pa Oreo piskoti na slovenskem trgu niso veganski. Toliko sem ujela na prvi pogled, je pa gotovo se kaj kje, lol. No ja, vsaj pise se o tem.
Posted 27 October 2012 - 08:49 AM
Posted 24 November 2012 - 07:21 AM
This is why I do it:
Thank you:
Posted 25 November 2012 - 10:21 PM

Posted 03 December 2012 - 10:50 AM
Posted 12 December 2012 - 07:55 PM
Posted 12 December 2012 - 09:57 PM
Grozno.
After all this time?
Always.
Posted 17 January 2013 - 08:00 PM
Posted 17 January 2013 - 08:02 PM
Posted 31 January 2013 - 07:06 PM
Posted 04 February 2013 - 08:51 AM
The "trophic level enrichment" between diet and body results in an overall increase in nitrogen isotopic values as the food chain is ascended. Quantifying the diet–body Δ15N spacing has proved difficult, particularly for humans. The value is usually assumed to be +3–5‰ in the archaeological literature. We report here the first (to our knowledge) data from humans on isotopically known diets, comparing dietary intake and a body tissue sample, that of red blood cells. Samples were taken from 11 subjects on controlled diets for a 30-day period, where the controlled diets were designed to match each individual's habitual diet, thus reducing problems with short-term changes in diet causing isotopic changes in the body pool. The Δ15Ndiet-RBC was measured as +3.5‰. Using measured offsets from other studies, we estimate the human Δ15Ndiet-keratin as +5.0–5.3‰, which is in good agreement with values derived from the two other studies using individual diet records. We also estimate a value for Δ15Ndiet-collagenof
6‰, again in combination with measured offsets from other studies. This value is larger than usually assumed in palaeodietary studies, which suggests that the proportion of animal protein in prehistoric human diet may have often been overestimated in isotopic studies of palaeodiet. Am J Phys Anthropol, 2012. © 2012 Wiley Periodicals, Inc.
This larger value goes some way to resolving the conundrum of interpretations of very high animal protein intake in isotopic studies of prehistoric farmers—we suggest that this has often been overestimated. We advocate that dietary interpretations of previously published archaeological human isotopic data are reconsidered in the light of our work.
Cel clanek tukaj (ni ravno poljudno ctivo): KLIK
Posted 06 February 2013 - 01:01 PM
Posted 09 February 2013 - 11:43 AM
Posted 25 February 2013 - 09:02 AM
Danes sem ponovno naletela na tole:
Mogoce sem ze delila kdaj, ampak je catchy (in trapasto, heh) .
Posted 01 March 2013 - 08:25 AM
Se bo katera prijavila na 30 dnevni veganski izziv? http://veganeasy.org/slovenia
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 01 March 2013 - 10:07 AM
^ jaz sem sicer že veganka, pa se mi ne zdi fer do drugih, da bi se prijavila. Jih pa poznam kar nekaj, ki so se prijavili.
Posted 01 March 2013 - 10:15 AM
Zakaj se ti pa ne zdi fer? V sklopu izziva bo tudi nekaj predavanj (so se prosta mesta), sicer pa recepti, namigi, ipd. Zdajle ravno nadgrajujemo zbirko izdelkov za 'vegansko shrambo', recimo . Ni ti pa treba 'zahtevati' mentorja (vse skupaj je do zdaj prijavljenih skoraj 400 ljudi, tako da bomo mogli kaj pametnega ugotovit v tej domeni, verjetno kake skupinice/forum/obsezni FAQ).
Jaz sem zadnjic debelo pogledala, ko mi je mami poslala link do izziva, ces - tole sem nasla pa razmisljam, da bi se prijavila.
Posted 01 March 2013 - 10:34 AM
Zakaj se ti pa ne zdi fer? V sklopu izziva bo tudi nekaj predavanj (so se prosta mesta), sicer pa recepti, namigi, ipd. Zdajle ravno nadgrajujemo zbirko izdelkov za 'vegansko shrambo', recimo
. Ni ti pa treba 'zahtevati' mentorja (vse skupaj je do zdaj prijavljenih skoraj 400 ljudi, tako da bomo mogli kaj pametnega ugotovit v tej domeni, verjetno kake skupinice/forum/obsezni FAQ).
Jaz sem zadnjic debelo pogledala, ko mi je mami poslala link do izziva, ces - tole sem nasla pa razmisljam, da bi se prijavila.
Vem, vem. Imam kolega, ki je mentor in pomaga pri receptih, prevodih receptov in intervjujev, itd... Sem obveščena o dogajanju sproti.
Če se ne bom prijavila, še ne pomeni, da ne bom tudi jaz sodelovala. Hehe. Že nekaj časa pridno delim letake naokoli.
Posted 01 March 2013 - 11:04 AM
Jaz sem se tudi danes prijavila, nisem pa 'zahtevala' mentorja, ker vem, da jih primanjkuje. Se pa veselim receptov. Poročam kako mi je šlo.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users