Jump to content

Photo

Menstruacija

• Please log in to reply
942 replies to this topic

#581 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 08 April 2011 - 09:53 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 8. 4. 2011 - 10:46) View Post

BK - zato probaj mogoče tistega od Jinadaze ali Analgin (oba sta prijazna želodcu).

Aulin (to je ta od Jine) imam še doma od operacije modrostnega. Je res, da po njem ni bolel želodec. Analgin mi pa ne pomaga.

Pa ne vem, najraje ne jemljem ničesar, razen ko je res res hudo. Nekak se mi zdi komplicirano s temi zdravili na recept, ker bi morala še po to hodit do zdravnice, pa mi je pač odveč. Poleg tega pa trmasto vztrajam, da je en razlog, da so ena zdravila na recept, druga pa ne, verjetno imajo težje stranske učinke ali pa kaj.

Ubistvu sem razmišljala preit bolj na alternativo, je ziher bolj zdravo. ermm.gif

• 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#582 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 08 April 2011 - 11:16 AM

Jaz tudi vzamem ponavadi 1 Nalgesin na mesec, do max. 3. Prejšnji ciklus sem npr 3 v roku dveh dni, ker me je bolj bolelo. Drugače pa ob menstri enega, včasih 2, pa potem še enega, če je mam migreno.

Se pa strinjam z BK, da so tablete na recept z razlogom. Če mi pomagajo te, ki so brez recepta, se mi vseeno zdi bolje vzet to, kot eno na recept. Ali pač?

Bom mogoče drugič kupila te Buscopan. So približno enako močne kot Nalgesin?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#583 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 08 April 2011 - 11:18 AM

sistem delovanja je čisto drug - deluje na isti način, kot Spamex
  • 0

#584 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 April 2011 - 12:21 PM

Mene občasno zna po Nalgesinu boleti želodec. Najbolj pa me je bolel, ko sem nekaj časa jemala Ospen.
Sva pa z zdravnico nekaj časa sumile, da sem alergična na naproksen (rdeče oči, spomnimo se slike).
Ampak potem pa, ko mi Spasmex ni pomagal NIČ, sem šla nazaj na Nalgesin in imela občasno oziroma
skoraj nikoli rdeče oči. Hm. :/ Bomo videli, kako bo z Aulinom.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#585 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 08 April 2011 - 02:18 PM

Jaz vzamem 2 Aulina na mesec (pač prvi dan M), drugače protibolečinskih tablet sploh ne jemljem več, razen, če sem bolna in imam še vročino zraven. Če bi jih zaradi glavobola, bi jih lahko praktično vsak dan,
tako pa grem raje na zrak, in je bolje.
Mi najbrž ni treba razlagati, kako zjeban želodec imam; po pretresu možganov sem tablete jemala mesec in pol (3X na dan),
po operaciji pa 2 tedna (3X na dan), + bogata zgodovina s prehranjevanjem.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#586 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 08 April 2011 - 02:46 PM

Kaj pa te protibolečniske, pozna katera?

IPB Image
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#587 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 08 April 2011 - 02:49 PM

V teh je tramal, ima pri nekaterih grozne stranske učinke. Sem vzela enkrat; cel dan obupna slabost, bruhanje in driska.

• 0

― V. Van Gogh

#588 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27671 posts

Posted 08 April 2011 - 04:33 PM

QUOTE(Sinnaia @ 7. 4. 2011 - 14:00) View Post

Se strinjam s tem o descih in bolečinah. Mene resnično zanima, kako bi oni prenašali menstrualne bolečine.

Tezko, se strinjam. : )

QUOTE(Sally @ 7. 4. 2011 - 15:32) View Post

Mami je priporočila: http://www.moja-leka...-20-tablet.aspx

Baje je fino proti krčem.

Buscopan je bil zelo popularen med mojimi sosolkami v gimnaziji, potem pa nisem vec slisala zanj. Na maturantskem izletu je prijateljica zmesala Buscopan s (pre)velikimi kolicinami alkohola, sledilo je praznjenje telesnih sokov skozi vse odprtine in skoraj popolna izguba zavesti, smo vso noc prebedele ob njej, da se ji ne bi kaj zgodilo. Na sreco se je izslo brez zdravnika; naslednji dan je bila kot rozica. : )

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 8. 4. 2011 - 10:46) View Post

Lekadol ne redči krvi. Tisti, ki ti je to rekel, nima pojma.
Aspirin je acetilsalicilna kislina, Lekadol je pa paracetamol (isto kot Daleron itd).
Je pa res, da Aspirina ni priporočljivo med menstruacijo jemat.

True. Jaz Aspirina sploh ne smem, nikoli, izkrvavim sicer med menstruacijo. Lekadol mi ne povzroca tezav. Je pa res, da pojem maksimalno dva Lekadola na leto in nobenih drugih tablet nikoli sploh. Za menstruacijo ne vem, da jo imam. V sosednjem podjetju dela dekle, ki je vsak mesec zaradi menst. vsaj en dan na bolniski.
Ko prebiram izkusnje na to temo vidim, da imam ocitno sreco, ceprav imajo za moje pojme danes (mlade) punce/zenske nenormalno veliko ginekoloskih problemov. Sicer smo se ravno vceraj doma pogovarjali, da glede na zivljenje, ki ga se danes zivi, so nasa telesa se dobra, da (vsaj priblizno) v redu delujejo. : (
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#589 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 April 2011 - 10:00 PM

QUOTE(Sarah @ 8. 4. 2011 - 15:46) View Post
Kaj pa te protibolečniske, pozna katera?

Te tablete ful malo ljudi prenaša (no, moja mama ga npr. dobro prenaša), prav tako Tramal.
Oboje pa so seveda precej močne, sploh Tramal.

Pa glede glavobolov - jaz precej tablet v ta namen pojem, ker me res noro zna glava boleti velikokrat ... če
bi mi friški luft samo pomagal, bi bilo SUPER, tak pa pač, ko je precej hudo, vzamem. In hudo je velikokrat,
jebiga. Življenje ni pravljica, kaj češ.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#590 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 09 April 2011 - 06:47 AM

Nalgesin in Aspirin sta si podobna - oba sta velik problem za želodec. Sploh, če ste imele prej kakršne koli težave (razjede, razdraženo sluznico, karkoli).
Če se vzameta s premalo vode, se lahko zgodi, da se prilepita na steno želodca in rezultat je sigurna rana na želodcu. Poleg tega je največja napaka, ki jo lahko narediš, da če imaš mačka, vzameš Aspirin - spet garancija za rano.
Aspirin je redči krvi - kri ni nič bolj redka kot je bila prej, ampak preprečuje zlepljanje krvi - zato tudi ni dober pri M, ker se krvavitev lahko še poveča.
Lekadol je pa čisto druga pesem - dober je tudi za tiste, ki imamo probleme z želodcem in ni straha za nastanek rane.

Jaz sem enkrat vzela Nalgesin in me je tako omamil, da nisem bila pri sebi - doma sem ležala na kavču in samo gledala neke risanke, pa ful se mi je vrtelo. Pol sem šla pa spat.

Še vedno pa priporočam rman - enkrat me je udaril skoraj kot Nalgesin. Če ne pomaga, pač vzamete kakšno tableto in rešeno.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#591 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 09 April 2011 - 07:55 AM

Sonhika, hvala. Pri meni je blo z Nalgesinom podobno zadnjič. Ene 3 ure po zaužitju sem morala sestro nekam pelat, in sem se res čudno počutila potem v avtu, ne 100% zbrano :\ Skratka, jaz bom poskusilaz rmanom,si bom ga šla kupit. Kdaj pa naj bi se začel pit, že kak dan pred pričakovano m?
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#592 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 09 April 2011 - 08:06 AM

Fluffy, veš kaj mene zanima; glede tvojih glavobolov- a spiješ dovolj vode čez dan?
  • 0

#593 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 09 April 2011 - 08:50 AM

Jaz pa sem ful "revež" s temi tabletami, ker lahko pojem samo Lekadol, ko imam krče. Po Aspirinu, Nalgesinu in katerem koli drugem analgetiku imam stranske učinke (bruhanje, driska ..). Hvala bogu, da so se krči zaradi KT znormalizirali, včasih je bilo to za znoret ..
  • 0
Viens, reste ici!

#594 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 09 April 2011 - 09:10 AM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 8. 4. 2011 - 23:00) View Post

Pa glede glavobolov - jaz precej tablet v ta namen pojem, ker me res noro zna glava boleti velikokrat ... če
bi mi friški luft samo pomagal, bi bilo SUPER, tak pa pač, ko je precej hudo, vzamem. In hudo je velikokrat,
jebiga. Življenje ni pravljica, kaj češ.

Tudi jaz, verjemi, da si ne zmišljujem. Tiste glavobole po pretresu možganov je nemogoče opisat, pa imam ob slabem vremenu zdaj dostikrat enake.
Veliko je odvisno tudi od tega, kdaj greš spat in kdaj vstajaš. Če grem jaz sredi noči spat, ni šans, da me drug dan ne bi glava bolela. + zdrav življenjski slog nasplošno.
Za glavobole je vedno vzrok, in ponavadi si je človek sam krvi (če ne gre za migreno ali po poškodbi, kot sem rekla).

• 0

― V. Van Gogh

#595 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 09 April 2011 - 09:11 AM

Jina, pokonci si že! ohmy.gif
  • 0

#596 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 09 April 2011 - 09:12 AM

Od pol devetih. ohmy.gif biggrin.gif Pred polnočjo hodim spat zadnje čase.

• 0

― V. Van Gogh

#597 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 09 April 2011 - 09:15 AM

Res se nekaj čudnega dogaja s tabo; takole zgodaj vstajaš, včeraj si pojedla 3 (!!!) toaste...
  • 0

#598 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 09 April 2011 - 09:16 AM

ph34r.gif laugh.gif
  • 0

― V. Van Gogh

#599 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 09 April 2011 - 09:17 AM

laugh.gif
  • 0

#600 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 09 April 2011 - 10:47 AM

A Buscopan so kar močni? Sem videla, da vsebuje samo 10 mg tiste učnikovine.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users