Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#581 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 05 March 2007 - 05:57 PM

Evo, še moja izkušnja! Že tri leta jemljem Minulet in sem se pred kratkim odločila, da jih ne bom več dolgo. Pozitivne strani so, da se mi je menstruacija uredila, nobenih bolečin več ko jo dobim (prej sem morala cel dan ostati doma, takšne krče sem imela), celulita nisem dobila, zredila se nisem niti za malo - je pa disadvantage KT v mojem primeru, da imam kdaj mood swings in ja, žal je tudi moj libido upadel! cry.gif Kondomi, here I come again! biggrin.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#582 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 05 March 2007 - 06:02 PM

mene je blo tud strah, da me bo minil seks. Mogoče je celo bilo tako obdobje vmes (nism prepričana al zarad tablet, al zarad ne vem česa), sam sva s fantom ugotovila v čem je hec --> izzivat me mora biggrin.gif Drgač je pa blo tisto obdobje res kratko in zdej me še prej prime k fanta biggrin.gif
Glede negativnih posledic: slabo mi je blo... ful... zebel me je in švicala sm, blo je grozn, sam sm vztrajala, ker se glede zaščite ne mislm hecat. Pr men v glavnem ne pride kondom v poštev, ker mislm da sm alergična nanj (že nekalkrat po seksu, me je potem še 1-2 tedna noro srbel spodi), da pa bi šla mal na blef in vsak mesec upala, da nism zanosila pa tud ne pride v poštev.
Men je čist kul Yarina, zredila se nism skor nič, mal celulitka sm dobila, menstruacija se je uredila, kar mi je ful dobr, koža se mi je očistila... Mogoče mi mal niha razpoloženje, sam to mi je že prej biggrin.gif
Res je, da so ble tiste slabosti neznosne, enkart sm celo bruhala, sam mislm da so gobe imele prste vmes, ne vem hmm.gif smile.gif V teh trenutkih sm si rekla, da bom nehala jemat, samo sm potem pomislila na to kako sm sproščena k seksam, da me res nič ne skrbi, pa še nosečnosti si res ne mislm nakopat na glavo.
So pozitivne lastnosti in negativne... Po pravic povedano- da bi vsak mesec živela v strahu in stresu... ne hvala
  • 0

#583 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 05 March 2007 - 06:45 PM

meni je tudi libido upadel. saj potem, kos espravima k stvari je ok, samo je všasih še vedno blo bolje. in tudi ne zlušta se mi seksa tak več kot prej. sad.gif
me pa skrbi, da bom imela neredno in bolečo menstuacijo, če bom nehala z jemanjem-to pred tabletami nisem nikoli imela. ne vem kaj naj naredim pa kondomi nama ravno ne dišijo. bom mogla očitno pretehtat kaj mi je bolj pomembno: užitek ali udobje.

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#584 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32317 posts

Posted 05 March 2007 - 06:55 PM

jaz nimam po skoraj 10-letnem jemanju nič slabega za povedat o njih, sem že velikokrat napisala.
Imam več težav zdaj, ko sem z njimi nehala kot pa sem jih imela med jemanjem (mastna koža in lasje, nekaj dni pred menstro kar en rjav izcedek, ki jo napoveduje...) wink.gif
Glede zmanjšanja spolne sle pa ne vem... Meni tudi ni bilo do skesa z bivšim, ko sem pa začela s sedanjim fantom hodit, je bilo pa noro, pa sem ves tačas jedla tabletke, tako da bi po tej teoriji morala imeti manjšo željo tudi pri novem tipu, ki me je ful privlačil, pa se to ni zgodilo.
tako da jaz malce dvomim, da je to zgolj stvar tabletk, lahko je tudi, da je strast malce upadla in privlačnost ni več tako močna, posledično pa tudi poželenje ne.
  • 0

#585 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 March 2007 - 09:06 AM

QUOTE(_M_ @ 5. 3. 2007 - 18:55) View Post
tako da jaz malce dvomim, da je to zgolj stvar tabletk

Sem že razmišljala, da je možno pri nekaterih tudi to, da ko začnejo z jemanjem KT, si pustijo, da zatrti problemi pridejo na plano in potem je idealna prilika, da za to krivijo tabletke. ;p Pa so bolj pozorni na razna nihanja, občutke, itd. in marsikaj "najdejo".
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#586 Šišyka

Šišyka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1412 posts
  • Interests:copranje in izdelava nevarnih zvarkov :P

Posted 06 March 2007 - 07:59 PM

QUOTE(Jenna @ 6. 3. 2007 - 9:06) View Post

Sem že razmišljala, da je možno pri nekaterih tudi to, da ko začnejo z jemanjem KT, si pustijo, da zatrti problemi pridejo na plano in potem je idealna prilika, da za to krivijo tabletke. ;p Pa so bolj pozorni na razna nihanja, občutke, itd. in marsikaj "najdejo".

ja sm opazla pr frendicah k jih jemlejo - za vsako stvar so tabletke krivile. jst sploh nimam problemov z nihanjem razpoloženja (sm jih mela prej zj pa niti ne, sam vrjetn so bli tud drugi vzroki). čeprov mi je tale vikend prvič odkar jih jemlem mal na bad udarl (no ja če so ble sploh one vzrok) sam zj je kriza že skor mem ;)

• 0
IPB Image
Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!

#587 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 06 March 2007 - 08:17 PM

Se popolnoma strinjam s tem kar je Jenna napisala. Sem dala to skozi na lastni koži. Najlažje je okriviti tabletke. V bistvu pa je bil le napačen fant. laugh.gif
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#588 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 06 March 2007 - 08:18 PM

QUOTE(Šišyka @ 6. 3. 2007 - 19:59) View Post

ja sm opazla pr frendicah k jih jemlejo - za vsako stvar so tabletke krivile.

To je dobra stran tabletk - sedaj, ko jih ne jemljem več, ne vem, koga kriviti za nihanja v razpoloženju. smile.gif

• 0
Vem, da živim v svojem svetu. Vendar je ok, tam me poznajo.

#589 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 06 March 2007 - 08:21 PM

danes sem v Smrklji zasledila za eno novo firmo tabletk, pri katerih je pisalo, da ne zadržujejo vode v telesu, pa imajo nizko raven hormonov .. hja, kera je firma oz. kako se imenujejo pa nevem verymad.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#590 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 06 March 2007 - 08:23 PM

saj za upad libidota se tudi jaz sprašujem, česa je posledica. mi je prišlo na pamet, da bi lahko bile krive tabletke šele, ko sem to tu prebrala, da se enim dogaja. ne vem. sicer pa se mi zdi, da je to bolj od mene odvisno. ker včasih me ful ma, da bi seksala, potem pa spet nekaj časa nič.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#591 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 06 March 2007 - 08:24 PM

mogoce za yasminelle (ponavad niti ne pise imena zraven) - ce so ble ksne rozce zravn, pol je to to, ce pa y pa yarina. za ksne druge nove pa ne vem.

yasminelle so nov KT od scheringa, vsebujejo enaki ucinkovini kot yarina, samo da je etinilestradiola (sinteznega estrogena) manj. glavna sprememba pri yasminelle in yarini je, da vsebujeta drospirenon (druge kt vsebujejo druge vrste preogesterona). drospirenon ima to prednost, da ima tudi pozitivne ucinke na kozo (zmanjsa se izlocanje sebuma) in zmanjsa se zastajanje vode.

(kopirano iz interneta).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

• Guests

Posted 06 March 2007 - 10:52 PM

QUOTE(nihrida @ 4. 3. 2007 - 23:51) View Post

Jst sm pa skoz mislila da jst jemljem najboljše tabletke (Logest)...a Yarina da so boljš? Pa za doplačat je? WTF?!

Js mam tut Logest, pa je sicer res da sm se v petih letih, kolkr jih jem, kr fajn poredila (iz 52 na 59) brez da bi spreminjala prehranjevalne navade, pa celulit se mi je nardil itd... drugac pa nimam problemov. Sem sicer zaradi celulita razmisljala da bi sla na Yerino, sam sem brala vtise uporabnic iz tujine in jih ma 90% psihicne probleme, namrec baje ti ful na depresijo udari. Kaj jaz vem, pac nisem hotla reskirat..
Libido ti pa logicno malo zmanjsajo, ker ti tut divjanje hormonov umirijo, sam mislim da tam kjer se krese se krese tut potem, pac mogoce ne vec petkrat na noc, ampak sam se trikrat wink.gif

• 0

#593 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 07 March 2007 - 05:07 AM

Jebemti no. Nč čudnega da se počutm k kit.
  • 0
I'll place my bets and hope I'll always win
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#594 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 07 March 2007 - 07:28 AM

Meni po Yarini ni nič. Logest me je strašno zajeb*. Eno minuto sem bila dobre volje, drugo pa na robu joka. Pa sicer nisem čustveno labilna.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#595 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 March 2007 - 01:54 PM

Ja, nihrida, so za doplačati. Jaz sem za 3 škatlice doplačala 25eur. Ampak, ker imajo najboljše "lastnosti", z veseljem doplačam. Upam le, da se bodo te dobre lastnosti odražale tudi na meni.
Mi je pa rekel ginekolog, da, ako mi bodo ustrezale, da bo mi naslednjič napisal jih kar za celo leto (da ne bom rabla klepat tja na vsake 3 mesece) - in da upa, da mi bodo jih v lekarni hotli dat. Wtf??!! Kakšno besedo pa imajo tam v lekarni? Mislim, da ima doktor večjo in kaj je napisano na receptu, tisto morajo dat in pika.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#596 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 07 March 2007 - 01:56 PM

Welcome to the club, želim ti uspešno tabletkanje! tongue.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#597 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 March 2007 - 02:05 PM

Fala! IPB Image

• 0

#598 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 07 March 2007 - 02:13 PM

načeloma ti lahko po nekem zakonu ali podobnem čudu v lekarni izdajo tablete (ne samo kontracepcijske) samo za tri mesece. to se vidi v računalniku tudi zaradi zdravstvenega zavarovanja. ti pa lahko ginekolog napiše 4 recepte brez datumov in potem, ko ti tabletk zmanjka napišeš datum in skočiš v lekarno. pa ni problema!
  • 0

#599 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 07 March 2007 - 02:19 PM

Od kdaj pa to? Ker jaz že 2 leti dobivam recept za 9 mesecev skupaj. In ni bilo še nobenih problemov.
Je pa res, da mi na zeleni recept ni hotela predpisati več kot 3 škatlice naenkrat. So se pa znašli. Dali so mi 2 recepta, s tem, da na enega niso napisali datuma in sem ga potem, ko mi je zmanjkalo KT, sama dopisala.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#600 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 07 March 2007 - 02:26 PM

za zeleni recept je ziher tako. (moji mami so in pri zdravniku in v lekarni to razložili za neke njene konjske tablete za ščitnico; prijateljici pa ginekolog napiše 4 recepte naenkrat, da potem vsake tri mesece dvigne tabletke v lekarni) očitno zaradi zdravstvenega zavarovanja in vse birokracije povezane s tem. kako je pa, če samoplačniško oz. kakorkoli se že temu reče, pa ne vem. ampak v končni fazi je v lekarno najmanjši problem it, večji problem je čakat pri zdravniku.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users