Jump to content

Photo

Darovanje spolnih celic

• Please log in to reply
44 replies to this topic

#41 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 13 April 2007 - 09:03 PM

Pol bi hčerka rodila svojo sestro laugh.gif

QUOTE(Kalypso @ 13. 4. 2007 - 11:07) View Post

Pa ne vem ali bi ali ne bi. Še nikoli nisem razmišljala o tem. Po eni strani ne bi, po drugi strani pa če razmišljaš, da se boš morda nekoč sam srečal s takimi težavami in boš potreboval tovrstno pomoč in je morda ne boš dobil. Kaj pa vem. Ne vem.

Kalypso v tej temi sm že 2 vidla tako razmišljanje ala, kaj pa če si sam 1x v tem, jebat ga, pa si. Al pa nisi, 50/50 mislm sj nč nočm, kar je jasno sam sj dj nehimo tko razmišlat dvosmerno, odločš se zarad sebe ne zarad možnega povračila oz., ali da se ti splača nekaj za kasneje. Ne mi ščetke pomočt v skret!

• 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#42 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 13 April 2007 - 10:38 PM

Joj rea, saj nisem tako zelo zamerljiva. oops.gif

Ne vem če si me dobro razumela. Ja ne bi šla darovat svojih spolnih celic samo zato, ker bo pač to nekoč to dolelo mene, saj ni nujno da me bo. Če me bo, me pač bo, jebiga, kot si napisala. Mislila sem bolj na neko vzajemnost. Da ne smeš biti sebičen in se kar takoj odločiti ja tako bo, ne bom daroval in pika. Da začneš malo razmišljat še o drugi strani, kako bi bilo, če bi se ti ali kdo od tvojih ljubljenih znašel v takšnem položaju in bi ti znanost lahko pomagala, a ti ne bi mogla zaradi tega, ker je premalo darovalcev. Meni se zdi to pač ena spodbuda, zakaj bi se morda odločlila darovati. Ni bilo mišljeno tako čisto sebično, kot si ti razumela. Saj prvotno je namen tak, da nekomu pomagaš, da veš, da če boš ti nekomu pomagal, bo verjetno tudi nekdo tebi, če boš/ko boš potreboval pomoč. Pa tu ni mišljeno samo darovanje spolnih celic, ampak še vse ostale vrste pomoči. O samem problemu (ne)darovanja spolnih celic pa nisem nikoli niti razmišljala, tako da zato tisto oklevanje ali bi ali ne bi, ker same procedure niti ne poznam.

Me pa še vedno zanima kakšna je sploh celotna procedura, glede na to,da ste nekaj govorile o hormonih in tem. A bi lahko katera malo to pojasnila ali kak link prilepila? Prosim.
  • 0

#43 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 13 April 2007 - 11:04 PM

Pa sj sm jz krava da sm rekla, da mi je ne pomočt, žleht
Skratka, ja... jz sm to vzela kao da se splača darovt sam zato, da dobimo tud mi, če bomo to rabl kdaj. Ti si pa to (ponosno) uzela z druge strani- da mormo darovat zato, da nekdo dobi, če bo v težavah, ker ta nekdo si lahko tud ti, smo lahko mi vsi.
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#44 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 14 April 2007 - 07:06 AM

Jajčece je jajčece... Je celica in ni spolni organ. Ob vsaki menstruaciji telo eno jajčece, ker ni bilo oplojeno, "odplavi" iz sebe.

Sicer pa za tiste, ki bi raje posvojile, kot dobile jajčece od druge osebe.

Predstavljajte si, da je z vašim partnerjem vse OK, tudi ve bi lahko donosile otroka, ampak so vaša jajčeca za v koš. Marsikatera ženska ne bi samo rada imela otroka, ampak bi rada izkusila tudi nosečnost. In to je glavni point darovanja spolnih celic.
  • 0

#45 *Slončica*

*Slončica*

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 609 posts
  • Interests:hmmm...

Posted 14 April 2007 - 07:56 AM

jst bi takoj dala če bi vedla da lahko pol ena ženska ki si želi otroka zanos. Sicer bi se prej fajn pozanimala za starše pa kako bi skrbel za otroka... Sam kaj pa če jst nebi mogla ga met, bi tut bla zlo vesela če bi mi kdo lohk pomagu. smile.gif
  • 0
*Slončica*
IPB Image

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users