Jump to content

Kreditne kartice

• Please log in to reply
83 replies to this topic

#41 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 11 January 2011 - 02:26 PM

QUOTE(Kalypso @ 11. 1. 2011 - 14:15) View Post
si obvezno omislite tudi Security Code

Dvomim, da Kalypso misli te tri cifre, ki si jih itak ne moreš omisliti, ker avtomatsko pridejo s kartico.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#42 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26102 posts

Posted 11 January 2011 - 02:27 PM

avtomatsko wink.gif
  • 0

#43 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 11 January 2011 - 02:28 PM

Sem že pred tabo popravila. ˘-˘

Očitno so začeli nekaj poostrovat.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#44 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26102 posts

Posted 11 January 2011 - 02:28 PM

pridna sleep.gif
  • 0

#45 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 11 January 2011 - 02:29 PM

happy.gif

• 0

#46 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 11 January 2011 - 02:30 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 11. 1. 2011 - 14:26) View Post

morala sem vpisat svoj rojstni datum pa davčno številko, da me je tole spustilo čez.

Jaz sem tut to mogla na Feelunique, zgleda bo res to na novo treba povsod delat.
  • 0

After all this time?

Always.

#47 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 11 January 2011 - 02:30 PM

QUOTE(Piquet @ 11. 1. 2011 - 14:26) View Post

Nek dodaten varnostni ukrep. Ki se isto imenuje, zato sploh nisem mogel dopovedat unim na NLB o čem govorim.

Sem se spomnila, ampak sem mislila, da je to potrebno samo pri Visi (Electron), ne pri MC.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#48 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 11 January 2011 - 02:32 PM

sam tok vmes, baje se bo dalo kmalu plačevat prek neta tud z maestro kartico.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#49 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 11 January 2011 - 03:25 PM

Secure Code je tole:
http://www.mastercar...w_it_works.html
http://www.mastercar...code/index.html

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 11. 1. 2011 - 14:26) View Post

Dvomim, da Kalypso misli te tri cifre, ki si jih itak ne moreš omisliti, ker avtomatsko pridejo s kartico.
Ne, te tri cifre niso to.

Je pa kar na precej mestih: npr. brez nje ne morš kupit letalskih kart pri Adrii, ne morš zakupit dostopa do arhiva nekaj spletnih časnikov, pa še kje...
  • 0

#50 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 11 January 2011 - 03:32 PM

Jaz na LUSH.si nisem mogla opraviti nakupa zaradi te kode. Kr neki no.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#51 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 11 January 2011 - 03:35 PM

Ja, zoprno, ampak po drugi strani pa se mi ne zdi slabo, da obstaja. Ker navsezadnje, če slučajno izgubiš svoj Mastercard, ti lahko vsak pobere denar z računa. Kjer ni te Secure kode imaš tako vse podatke, ki jih potrebuješ za spletni nakup na kartici.
  • 0

#52 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 11 January 2011 - 03:35 PM

Čak a to morš it na banko uredit? A velja tudi za Viso?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#53 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18461 posts

Posted 11 January 2011 - 03:38 PM

Baje je najbl razširjena kartica Visa. Ziher pa je koristno imeti American Express. V ZDA naredi vtis že navadna zelena, kaj šele zlata. Izkušnja iz prve roke, vam povem. Članarina za navadno Amex kartico (zelene barve) je relativno nizka, tako da, če izpolnjujete pogoje, si jo omislite. Res pa je, da je koristnejša za potovanja kot pa naročanje artiklov.

Edit: omogoča nakup na obroke.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#54 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 11 January 2011 - 03:41 PM

Kako deluje Secure Code (link iz strani NKBM):
http://www.nkbm.si/activa-mastercard

Varno spletno nakupovanje s plačilnimi karticami Activa je preprosto in udobno. MasterCard SecurCode in Verified by Visa sta namreč najsodobnejša varnostna mehanizma na področju spletnega plačevanja s plačilnimi karticami, ki jih zagotavljata največja svetovna kartična sistema, MasterCard in Visa. Vanj so avtomatično vključene vse kartice s čipom Activa MasterCard, ActivaVisa in ActivaVisa Electron.

Vse, kar torej potrebujete za varen in udoben spletni nakup, so vaše kartice Activa MasterCard, ActivaMaestro,ActivaVisa inActivaVisa Electron ter prenosni čitalec.

Nakup preko spletne trgovine opravite le v nekaj korakih:

1.Izberite izdelek ali storitev, ki jo želite kupiti.
2.Vnesite podatke z vaše kartice in potrdite plačilo. Nakup boste opravili prek svoje banke, ne več prek ponudnika izdelka ali storitve, kar bistveno zmanjša možnost zlorabe.
3.Na PC-ju se Pojavi sporočilo banke izdajateljice kartice z zahtevo po vpisu 8-mestne naključne številke SecureCode, ki jo ustvarite s pomočjo prenosnega čitalca, vaše kartice in PIN-a. Najprej vstavite kartico s čipom naprej v čitalec, nato pritisnite tipko P. V čitalec prepišete pozivno številko (Poziv), ki je prikazana na spletni strani banke in vnos potrdite z gumbom OK. Tudi v tem koraku podatki, ki jih vpisujete, spletnemu trgovcu niso vidni.
4.Čitalec vas bo nato povprašal po PIN-kodi vaše kartice. Vnos PIN-a v čitalec potrdite s pritiskom na gumb »OK«.
5.Čitalec bo v tem koraku ustvaril naključno 8-mestno številko SecureCode oziroma Verified by Visa. Z zaslona čitalca jo prepišite v za to namenjeno polje na spletni strani.
6.Po vpisu številke SecureCode oziroma Verified by Visa potrdite izbiro. Avtentikacija preko banke je s tem opravljena, vaš nakup pa zaključen.

V primeru težav pri plačilu preko spleta takoj pokličite Servisni center Activa na telefonsko številko 05 666 12 56. Servis deluje 24 ur dnevno.

• 0

#55 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 11 January 2011 - 03:51 PM

Aha, dejansko je to ta digitalni čitalec, ki sem ga jaz prej omenjala?

• 0

#56 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 11 January 2011 - 03:52 PM

Ja.
  • 0

#57 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 11 January 2011 - 03:54 PM

Aha, potem pa mi je zdaj vse jasno. Tega do zdaj strani niso zahtevale. Samo tiste tri cifre so bile dovolj.
SC je bila potrebna samo za nakazila (prvi del dobiš pri banki in je skos isti, drugi del pa se na ključu
na vsake toliko cajta spremeni), ne pa za nakupovanje preko spleta.
Meni se to zdi ok, da so poostrili.

• 0

#58 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 01 February 2011 - 05:24 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 11. 1. 2011 - 15:51) View Post

Aha, dejansko je to ta digitalni čitalec, ki sem ga jaz prej omenjala?

No, ni. Tisti je za nakazovanje preko bankanet in je drugačen. Taki ključek, kjer se na vsake toliko
časa spremenijo številke in ob nakazilu poleg statičnega gesla še vtipkaš tega poleg.

Jaz sem včeraj kupila (malo nad 10€) na banki ta čitalec, ki je namenjen za nakupe preko spleta.
Nekatere strani to zahtevajo, nekatere pa (še) ne. Asos npr. ne zahteva te kode, jo pa zahteva eChemist.
Dobiš poleg tudi navodila in sploh ni neka umetnost. Kartico vstaviš v ta čitalec in potem slediš navodilom.
Jaz sem naročilo izvršila brez problema.

Vse to govorim za Mastercard.

• 0

#59 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 01 February 2011 - 05:26 PM

hmm.gif

Jaz sem na eChemist morala vpisat davčno in si izmislit Security Code, ki jo bom uporabljala vedno.
Na pamet mi ne pade, da bi plačevala posebej za to.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#60 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 01 February 2011 - 05:28 PM

Imaš Mastercard?
Najbrž nimajo vse kartice enakih ''pravil''.
Davčne nisem rabila vpisovat.

Hja, če hočem naročevat z MC in zahtevajo to kodo, moram imeti ta čitalec.
Od 10€ me pa tudi ni vrag vzel.

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users