Word!

LOČENO ZBIRANJE ODPADKOV
Posted 25 March 2010 - 12:27 PM
Word!
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 25 March 2010 - 12:53 PM
Drugače pa doma vse ločujeva. Imava koš za smeti s tremi predelki (plastika, kovina, ostali odpadki), potem bio odpadke in še papir posebej. Če je pa kakšno steklo, ga pa tudi odnesem na zbirni otok.
Pa po novem tudi v firmi ločujemo plastiko, ker nam bodo zdaj kante praznili samo na 14 dni in bi se plastike preveč nabralo v kanti.
Edino moti me, ker so kante zakljenjene in moraš skozi tiste luknje tlačit stvari. Sem se enkrat že grdo porezala na konzervi, ko sem jo tlačila v zabojnik. Zato imam pa po novem vedno s sabo ključ in si odprem zadevo in je rešeno.
Posted 25 March 2010 - 12:53 PM
Čeprov jst verjetno bom, ko bom na svoje.
Mislim, pomoje gredo na gnoj, pa jih kar je še ožitnega živali požrejo
Plastiko ločujemo kot vem,
Papir gre tud več al manj se skladišči pa se ga potem odpelje al pa se ga skupi pozimi v kaminu.
Ampak nismo pa čist striktni, kar se palstičke tiče zgolj flaše plastične od sokov in to, pa tetrapake raznorazne
medtem ko aktivia kozarčki in jogurt kozarčki veselo romajo v koš.
Komi čakam da prpelejo un smetnjak za kosovne, ker mam miljontavžent cunj in čevljev za čao.
Posted 25 March 2010 - 01:31 PM
Pri M.-ju, pa ločujejo odpadke, majo tud kontejnarje zato naštimane.
Osebno sicer podpiram ločevanje odpadkov, sam da se mi pa glih ne to počet. Tko, da če sem doma se s tem ne ubadam, če sem pa v Preddvoru pa se. Pa če se bom sem selila, bom to tud počela!
Posted 25 March 2010 - 03:30 PM

Posted 25 March 2010 - 07:15 PM
sploh v zabojnikih za organske odpadke vidim svašta.

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 25 March 2010 - 08:00 PM
Saj mislim, da je to največji problem, da ne praznijo redno teh kontejnerjev.... poleg tega seveda, da ljudje očitno niso pismeni oziroma so zabiti, da mečejo v kontejnerje še vse drugo kot to kar bi morali.
Ja! V našem bloku, ki je v bistvu prava mala soseska, čeprav vsa stanovanja še niso zasedena je samo 8 navadnih kontejnerjev in 1 otoček (za steklo, plastiko in papir). V enem tednu je to vseee polno, smeti po tleh, zunaj tiste kučice, kjer so kontejnerji, ma za bruhat, res.

Posted 27 March 2010 - 12:41 PM
Jaz ne razumem zakaj ljudje ločujejo bio odpadke v navadni plastični mercator vrečki in jo zabrišejo v bio kanto. Kje imajo logiko?!
Posted 27 March 2010 - 03:33 PM
1: zakaj bi se matral s stresanjem iz vrečke, če pa jo ahko kar lepo zabrišem noter? sploh pa, bodite veseli, da ločujem! pa valda ne bom une smrdljive vrečke odpiral?!
2: zakaj bi sploh kupoval posebne vrečke za odpadke, če pa imam Mercatorjeve za đabe?
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
Posted 27 March 2010 - 04:31 PM
Posted 27 March 2010 - 06:43 PM
Posted 28 March 2010 - 11:31 AM
Prej smo pa pač iz vrečk stresali, ampak je zdej boljše, ko kar vse skupaj notr flikneš. Kupijo se v takem kolutu, gor jih je pomoje ene 50, pa mislim da niso pretirano drage.
Posted 28 March 2010 - 04:17 PM
Posted 08 November 2012 - 01:42 PM
http://www.ljubljana.../clanek?aid=766
Posted 08 November 2012 - 05:57 PM
Bio.razgradljive vreče so predrage in odpadejo. Če koš nima pokrova, je polno mušic.
Ne da se mi pa vsak dan smeti dol nosit... čeprav se nama nabere veliko ostankov zelenjave in sadja.
No in po dolgem premisleku, sem se odločila, da bom kupila en res velik koš za smeti, s pokrovom, katerega bom praznila 1-2x tedensko.
Žal nikjer nisem našla ustreznega koša... Iskala sem celo med koši za umazano perilo, ampak ti imajo spet luknje (mušice + smrad).
In tako sem med obupanim postopanjem po Merkurju prišla mimo posod za kisanje zelja!

Imeli so razne velikosti (50-100L), pa še bele barve so bile! In cena? 10€!

.jpg)
Ena je šla takoj z mano in se odlično obnese - nobenega vonja, nič mušic, pa še dokaj estetsko izgleda + da ne omenjam, da iz te posode zagotovo ne bo nič teklo, pa tudi plastika je precej debela in kvalitetna.
Priporočam!

ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 08 November 2012 - 09:53 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 08 November 2012 - 10:01 PM

ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 09 November 2012 - 09:14 AM

Zadnjič sva v Bauhausu kupila še eno veliko plastično škatlo s pokrovom!!!! za embalažo. Vanjo dava ogromno vrečko in vse skupaj odneseva, ko se napolni - cca 1x na teden. Embalaže imamo mi res veliko, včasih me je kar groza!
Za BIO smeti imava navaden smetnak in navadne vrečke in ko odneseva, pač vsebino streseva v BIO kanto, vrečko pa vrževa v navadne smeti. Sva podskušala z razgradljivimi vrečkami, pa je sranje, ker prepustijo vso vodo in sva vsakič morala smetnjak temeljito ščistit.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 09 November 2012 - 09:16 AM

Imam pa velik kontejner skoraj pred hišo, tako da mi ni problema.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 09 November 2012 - 09:21 AM
Tu na Nizozemskem je malo bolj kilavo vse skupaj urejeno, za papir in navadne smeti imajo zabojnike pred stavbami, za steklo imajo samo dolocena zbiralisca, tako da se malo namatras, za plastiko pa pridejo cca. 1x mesecno, tako da takrat vsi nanosijo velike vrece v preddverje blokov ipd., da se jih odpelje. Loceno zbiranje organskih odpadkov se se ni ravno razpaslo.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users