Filozofska fakulteta v Ljubljani - vprašanja o študijskih programih
Posted 27 January 2007 - 04:41 AM
Posted 27 January 2007 - 05:21 PM

Jst sm že skoraj odločena namreč za dvopredmetno ang in jap, ampak me vsi blazno strašijo, da je to blazno pretežko, da ni šans, da nardim, da je preveč, da če sm zmešana, da ang znajo itak vsi, da je jap brezveze... In potem čujem še da jih nardi blazno malo letnik in zgodbe o ljudeh ki pustijo pred brucovanjem in me prime želja po kvalitetnem harakiriju. Tko da če ma kdo kršne bolj realne podatke, da študira kej od tega oz pozna koga ko študira itd ali ve karkoli!
Blaah, grozno je zbirat študij

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 27 January 2007 - 05:25 PM

Posted 27 January 2007 - 05:30 PM
Kaj pa če vzameš dvopredmetno, bi se dalo kombinirat z novinarstvom al pa s čim podobnim (stiki z javnostmi) ? Oprostite moji nevednosti, ampak bi se rada malo pozanimala.

pri dvopredmetnem študiju lahko dejansko vzameš katerikoli 2 smeri študija na katerihkoli fakultetah - v glavnem, kar ti srce poželi - samo se znajo urniki fejst prekrivat, še sploh, če maš en faks na enem koncu mesta, drugega pa na drugem.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 27 January 2007 - 05:35 PM
Edino, če greš na vzporedni študij, kar pa zahteva ogromnooo energ., itak je pa tako (kot je Špela rekla), da se ti velikokrat urniki prekrivajo!
Posted 27 January 2007 - 05:36 PM

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
Posted 27 January 2007 - 06:34 PM
No, malo ste mi dvignilemoralo kr jst z največjim veseljem berem tudi knjige v angleščini in mi to ni prevelik problem

Na informativnih pa se mi zdi da vsi bolj reklamo za svoje študije delajo ipd.
Amapk jst se tolažim s tem da uni ki ne nardijo večinoma niso resni al pa so zbrali slab študij (kar jst upam da nisem) itd. in tudi sm navajena delat dosti stvari, ker delam že zdej vzporedno srednjo glasbeno, tko da prevelik šok vseeno ne bi smel bit. Upam!
Vseeno pa z veseljem slišim še kakšno mnenje izkušenega študeta!

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 27 January 2007 - 07:08 PM
Js mam ogromno sosolk, ki majo prav to kombinacijo, knjizevnost in novinarstvo, pa se je vsem ful fajn poklapalo..kar se ti pa prekriva pa tut ni panike, na knjizevnosti skoraj pri nicemer ni obvezna udelezba.
Drugac pa glede kombinacij: tk ko je rekla Spela, se da kombinirat skoraj z vsem, blazno dobro se popvezuje s filozofijo, sociologijo kulture ali pa kakim jezikom.. veliko skupnih tock ma tut s slovenscino, samo tisti s to kombinacijo so pa glede branja in posledicno pomanjkanja prostega casa precej ful obremenjeni. Je sicer res, da se da veliko izpitov nardit, brez da bi prebral eno samo knjigo iz seznama literature, samo z zapiski iz predavanj, samo saj hodis na faks zato da bos cimvec odnesel in se naucil, ne pa zato, da izpite nardis po liniji najmanjsega odpora sam tolk da jih pac nardis. In ce dejansko beres, kar naj bi prebral, pa ce hoces brat poleg tega se kaj za sebe, je to dvoje kr zahtevna kombinacija.
Ne vem ce nima Spela prav tega?

Posted 27 January 2007 - 07:24 PM
Posted 27 January 2007 - 09:24 PM
[color=#993399]PK se splača vzet s kakšnim perspektivnim jezikom (no, sej v bistvu nič na humanistiki ni perspektivno, ker ne prinaša pridnih uradničkov, a ne

Jao, men je tko bedno, ker skor vse, kar razmišlam za študij, ni služb oz. je bol tko-tko.

Posted 27 January 2007 - 09:26 PM
Se je pa VCASIH dal ja.
Tko so rekl na referatu FF.
Posted 27 January 2007 - 09:42 PM
Posted 27 January 2007 - 09:51 PM

Posted 27 January 2007 - 11:29 PM

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 28 January 2007 - 12:20 PM
Posted 28 January 2007 - 01:54 PM

Kalypso, ti zgodovino študiraš, ne? Sm razmišlala tud o zgodovini, sam dvopredmetno. Sam škoda je, ker če vzameš dvopredmetno, zgubiš staro nemščino (gotico)

Posted 28 January 2007 - 03:13 PM
lahko delas npr v kniznici
za v knjižnico delat vedno bolj jemljejo bibliotekarje, na žalost.
Posted 28 January 2007 - 03:16 PM
Mh sej vem. Mate čist prou.

Kalypso, ti zgodovino študiraš, ne? Sm razmišlala tud o zgodovini, sam dvopredmetno. Sam škoda je, ker če vzameš dvopredmetno, zgubiš staro nemščino (gotico)

Jap. Enopredmetno v Mariboru.
Posted 28 January 2007 - 05:56 PM
Posted 02 February 2007 - 03:27 PM
Mah men so rekl, d je na zgodovini ful tko tipou in da se vsi ful grebejo...
Prvič slišim, da se vsi ful grebejo na zgodovini

Jst ti tud priporočam dvopredmetno, najbolje s kakim tujim jezikom (zarad službe pa to). Tak sm nardila jst in sem ful zadovoljna. Pri zgo me moti edino to, da je na enih temah fuuul poudarka, na drugih pa (skoraj) nič. Se moraš pa sam mal angažirat

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users