Jump to content

Photo

FDV - Fakulteta za družbene vede

• Please log in to reply
77 replies to this topic

#41 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 01 March 2007 - 11:01 PM

Glej, imaš zoprne, težke izpite in imaš take, kjer prav dobro ne veš niti o čem se govori. Pod težke izpite mislim take, kjer je treba pač nekaj literature prebrat in se tudi naučit - praksa, ki je marsikateremu študentu na fdv neznana. Učijo se iz zapiskov brata od kolega, ki streže za šankom v menzi in potem so čisto frapirani, ker ne naredijo... Enivej, imaš par čudovitih profesorjev, ki te lahko naučijo vraga in pol in par takih, ki čakajo na upokojitev. Če pri teh prvih pokažeš malo entuziazma, si na konju. Pa ne samo pri izdelanju izpita.
  • 0

#42 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27635 posts

Posted 04 March 2007 - 03:35 PM

aha,kaj pa recimo lahko počneš po končanem faksu? zanima me kaj od faksa dejansko odneseš,če si priden in delaven.
  • 0

#43 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 04 March 2007 - 07:42 PM

Danes sem gledala razpis za FDV .. na novinarstvo je letos sprejetih 40 ljudi. To je fuuul malo. A je res tolk težko gor prit ? ohmy.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#44 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 04 March 2007 - 09:27 PM

Jp, lani je blo 80 pik, kar je kr velik. Več majo edin še biologija, odnosi z javnostjo, psihologija in mednarodni odnosi, se mi zdi.
Letos so pa zmanjšal mesta na novinarstvu (ker je novinarjev v SLO že zdej preveč), in manj mest posledično pomeni še večjo omejitev kt lani, če bo tak naval (kar pa mislim, da bo, že z naše šole jih ful poznam, da so se vpisal).
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#45 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 04 March 2007 - 11:02 PM

QUOTE(ora @ 4. 3. 2007 - 17:35) View Post

aha,kaj pa recimo lahko počneš po končanem faksu? zanima me kaj od faksa dejansko odneseš,če si priden in delaven.

Aha, vidiš, tukaj prihaja pa 'the good part'...

Kaj lahko počneš po končanem faxu?
Kar veliko stvari, odvisno od tvoje domišljije in prodajnih sposobnosti same sebe smile.gif
Od klasičnega marketinga, PRa, oglaševalske agencije do javne uprave, ambasad in raznih inštitutov.
Danes sem brala, da so mladi diplomiranci druga najbolj težko zaposljiva skupina v Slo. To je tisti glavni problem pri vsej stvari...

Kaj od faxa dejansko odneseš?
Vsekakor spoznaš ogromno enih konceptov in teorij, možnost imaš delovanja na pravih projektih, sodeluješ lahko pri različnih stvareh, kjer si pridobivaš izkušnje, zveze in poznanstva, če želiš vstopit v oglaševanje. Naučiš se 'jezika trženja' kar je predvsem pomembno, ko je treba koga prepričat v nekaj, v kar še sam nisi čisto prepričan smile.gif teorijo dobiš, prakso pa izkusiš na lastnih napakah.

But...

to igro se gre kar lepo število ljudi, ki teorije nimajo, gredo pa se prakso 'common sensa starih mam'. In ponavadi so tvoji šefi in ponavadi v marketingu vidijo srž svojih lastnih težav s svetom.
Ampak dovolj o mojih problemih.

Najboljši del tega študija je, da ti izbije iz glave zdravorazumske pavšalne sodbe, te nauči razmišljati z glavo in predvsem gledati na stvari s širokim objektivom. Ker so stvari redko take kot se zdijo na prvi pogled, črno/bele.

Jaz sem vzljubila sociološko/teoretično/akademsko plat FDVja, zato študiram v tej smeri naprej. Jest pa je vseeno treba, a ne?
  • 0

#46 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27635 posts

Posted 05 March 2007 - 02:53 PM

najlepša hvala za vse informacije:)
  • 0

#47 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 12 March 2007 - 04:17 PM

Kaj jim ni jasno? Na odnosih z javnostjo so v 2 letih zmanjšali za 10 mest, samo 40 jih letos sprejmejo! In isto na novinarstvu...
  • 0

#48 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 13 March 2007 - 05:32 PM

QUOTE(Princeska @ 12. 3. 2007 - 16:17) View Post

Kaj jim ni jasno? Na odnosih z javnostjo so v 2 letih zmanjšali za 10 mest, samo 40 jih letos sprejmejo! In isto na novinarstvu...

Ja najbrž zato, ker ni takega povpraševanja po tem kadru. Analitskih sociologov (FDV) je blo lani 13 na zavodu za zaposlovanje, naprimer.
  • 0
IPB Image

#49 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 16 November 2007 - 03:19 PM

Kje se lahko zaposliš kot diplomirani politolog?
  • 0

#50 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 16 November 2007 - 06:39 PM

Bolj nikjer.

Poznam dipl. politologa, ki sedaj dela še fax za računalništvo. Je cela umetnost službo najt, če nimaš vez.
  • 0

#51 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 16 November 2007 - 07:15 PM

Mnja... dandanes je pac svet tako narejen, da bolj nikjer kar se tice zaposlitve velja na drugih podrocjih podobno.
Na zalost. Tako da...
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#52 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 16 November 2007 - 07:40 PM

Kaj pa politolog sploh dela ? Vem, da nekaj v zvezi s politiko, samo nimam pojma kaj. oops.gif
  • 0

#53 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 16 November 2007 - 10:56 PM

Hja ... upajmo, da Jenna ve. twisted.gif
  • 0

#54 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 17 November 2007 - 09:54 AM

QUOTE(Freya_ @ 16. 11. 2007 - 17:19) View Post

Kje se lahko zaposliš kot diplomirani politolog?

Jaz sem v treh letih, ko sem bolj intenzivno spremljala oglase, videla en samcat oglas za politologa smile.gif Verjetno je šlo za napako.

Politologi naj bi bili zaposljivi v javni upravi, ministrstvih in veleposlaništvih. Imeli naj bi čisto primerno znanje o svetovnih političnih sistemih, njihova glavna težava pa je, da je precej enega ljudstva v njihovih službah, ki nima potrebnega znanja in dela tam na podlagi zvez in poznanstev.
  • 0

#55 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 17 November 2007 - 10:33 AM

Mnja saj to je problem, ker sploh nimamo ustrezno izobraženega kadra zaposlenega na teh področjih, potem pa FDV-jevci izvisijo.
  • 0

#56 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5849 posts

Posted 20 November 2007 - 12:04 PM

jaz sem politologinja. in ja, je problem s službo. ampak lahko delaš na ful področjih. in ja, sem zaposlena!
  • 0

#57 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 20 November 2007 - 02:31 PM

Kje pa delaš če smem vprašat? =) Zadnje čase se mal zanimam za ta študij, ker ne vem če bom na željenega sprejeta in mi je politologija alternativa. smile.gif
  • 0

#58 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5849 posts

Posted 21 November 2007 - 08:58 AM

delam v regionalni razvojni agenciji. trenutno sem pripravnica, potem bo moj naziv vodja projektov. delam/delala bom predvsem na pridobivanju eu sredstev in projektih. zanimivo delo!
  • 0

#59 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 22 November 2007 - 09:08 PM

Hm, zveni zanimivo. Ma saj imam še nekaj časa, zdaj sam zbiram informacije in tko. smile.gif Kak ti je bil pa sam študij? Aja, a poznaš mogoče koga ki je študiral mednarodne odnose?
  • 0

• Guests

Posted 22 November 2007 - 09:14 PM

Freya, tule imaš link do foruma FDV. Si lahko malo več prebereš o predmetih, kaj povprašaš študente itd. wink.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users