Pasja hrana
Posted 06 May 2006 - 04:00 PM

Posted 15 August 2006 - 11:38 AM

Posted 22 May 2007 - 06:33 PM

http://www.avma.org/...ll/products.asp
Posted 22 May 2007 - 06:40 PM
Seznam vseh prehrambenih proizvodov za pse (in mačke), ki morajo biti odstanjeni s prodajnih polic zaradi vsebnosti strupenih snovi.

http://www.avma.org/...ll/products.asp
Ne rabiš delat panike

Posted 22 May 2007 - 06:47 PM
Sicer moj peso ne je tovrstne hrane, samo me je vseeno šokiralo - kaj za vraga dajejo v to živalsko hrano?!? Potem se pa čudimo, zakaj toliko štirinožcev zboli za rakom.

Posted 22 May 2007 - 07:23 PM

Posted 22 May 2007 - 07:41 PM
Posted 22 May 2007 - 07:50 PM
Posted 22 May 2007 - 08:42 PM
V zda je recimo Eukanuba v štacunah ala Mercator, torej je za njih nekaj takega, kot je za nas Pedigree.
Aja? A Eukanuba torej ni uredu? Kaj pa Hill's? Jaz moji dajam brikete Hill's Science Plan.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 22 May 2007 - 10:43 PM
A so kje kakšne raziskave, tehtni argumenti, zakaj bi naj bil Pedigree zanič? Jaz ga vseeno ne bi metala v isti koš, kot so razni Čapiji, ipd. Tudi se ne bi tako obešala na te stereotipe, da je vse v Mercatorju zanič, vse v specializiranih trgovinah za živali pa prva liga. Jaz sicer naši psički, ki je že bolj med starimi damami, probam dajat čimveč doma skuhane hrane (piščanec, govedina, puran (vse pusto), kuskus, ful zelenjave, testenine, mlinci, žganci, sadje ima ful rada, haha), ker se mi zdi, da ima že bolj občutljivi želodec. Imam pa tudi mnenje, da bolj ali manj nobene od teh konzerv niso zdrave, morda sicer res vsebujejo kakšne stvari bolj v koncentrirani obliki, ki bi jih naj pes potreboval in jih z normalno, "človeško" hrano ne dobi... hkrati pa vsebujejo najbrž kup eni nezdravih ojačevalcev okusa, ki pritegnejo psa, ipd. Jaz ji velikokrat kupim konzerve v trgovini Mr. Pet nasproti Müllerja v BTCju (ko imajo ful raznovrstne, take male, ne morem si za nič na svetu zapomniti firme, saj sem že pisala o tem tu), pa potem Cesarja ima ful rada, pa Pedigree tudi z veseljem potamani. Od fanta psička je živela od Pedigree-ja, jedla izključno njihove konzerve, nič drugega ni marala, pa je bla v odličnem stanju. Ne vem no, moje mnenje je takšno, da so vse te konzerve bolj škodljive kot pa zdrave.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 22 May 2007 - 10:59 PM
Mislim, da je nekaj na teh raziskavah/stereotipih o slabših in boljših "konzervah"; družinski kolega je delal kot veterinar in se je spoznal na raznorazne dodatke hrani, vitamine itd (veliko se ne spomnim, ker sem bila takrat še v OŠ) in vem, da je stalno priporočal prav neko "veterinarsko" prehrano/znamko in nam je zastonj rihtal. Je pa povdaril, da taka hrana ne sme biti glavno prehranilo.
Drugo je naša mačka, ki je ena velika razvajena rit; ampak vseeno rada popapca kaj od mize.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 23 May 2007 - 08:16 AM
taKO da čim več ji dajemo kuhano hrano(perutnino,riž,zelenjavo,.......)ima pa fullllllll rada Cesar konzerve, to pa dobi ko je sila in ni nič drugega za jest ali pač včasih za spremembo,od briketov pa Forza10, ki so prav za take praskajoče pse

Posted 23 May 2007 - 09:04 AM
Hm... zanimivo.
Jaz npr. nisem nič opazla, da se bi naša kaj praskala po kateri konzervji hrani oz. dobla kakšne alergije. Sem pa tudi jaz pristaš, da čimmanj konzerv, ja! Mam srečo, da rada papca kakšne druge reči. :-)
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 23 May 2007 - 09:33 AM
Saj je prau da doma psom kuhate (pusto meso, zelenjavo, puste testenine, itd), ampak se zna zgodit da tako pes ne dobi dovolj potrebnih vitaminov in tega. (tiste tadobre in ta dražje hrane vsebujejo tudi vse potrebne vitamine in minerale, če se ga hrani s temi, ni potrebno dodajat nikakršnih vitaminov več). In tudi če se psa hrani samo z doma skuhano hrano bi mu znalo primanjkovat določenih snovi.
Če hočete, lahko primerjate deklaracije na pasjih hranah, točno piše v % kaj česa vsebuje. In tako se lepo pokaže katere so uredu in katere ne.
Jaz moji dajam brikete Hill's Science Plan, konzerv te znamke ne mara nikakor. Dobi pa tudi doma skuhano, kar se kuha nam, če je primerno - da se lahko vzame iz lonca preden je zabeljeno in začinjeno. Če ne pa se ji skuha kej posebej, piščančja prsa, kakšna jetrca, puste testenine, in tako. Včasih, ko je prau kriza, dobi Cezarja, čeprav tudi ta naj bi spadal med slabšo hrano.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 23 May 2007 - 11:59 AM
Eukanuba je OK, Technical, Hills...enim psom sicer ne ustraza, ampak nekaterim pa tud AG ne. Odvisno tud od psa.
Tud konzerve in paštete-stran od tega! Ni nič kaj zdravo. Ker vsebujejo karamelo kot konzervans-zobni kamen. Edino od Hillsa, RC al pa kaj takega je OK.
Več denarja daš, večjo kvaliteto dobiš.

Posted 23 May 2007 - 12:49 PM
Vem, da junior hrana ni zanj, ampak sem vesela, da vsaj malo poje. A se kateri sanja, kaj bi blohk blo z njim? Ali je pač samo neješč kuža?
Posted 23 May 2007 - 01:46 PM

Možno pa da je gurman in pač zbirčen. Kamot ga pustiš kakšen dan lačnega, ko bo lažen bo pojedel in še polizal skledo.
Nekje je blo govora da je pes zemljo-ni slabo, dobi minerale. Samo da kamne ne je, lahko šparaš za operacijo že zdaj.
crnaaaa tud za mačke je Hills, Eukanuba, Royal Cannin...
pa če ma kdo manj financ-na klinikah je cenejša hrana kot v trgovinah za živali-večinoma.
Če bi jaz imela čas psu vsak dan kuhat sploh ne bi kupuvala brikete! Ampak moraš znat kuhat in nardit uravnoteženo.

Posted 23 May 2007 - 02:18 PM
Pomoje je res gurman ja. Ščeneto malo.
Posted 23 May 2007 - 06:49 PM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 23 May 2007 - 08:15 PM
Vidiš, naša pa jetrc ne mara. Obožuje pa npr. pečeno kuro, pogače, zeleno papriko, ananas, jabolka, mango, maline, čips...

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users