Jump to content

Photo

Ko bom velika, bom ...

• Please log in to reply
399 replies to this topic

• Guests

Posted 03 March 2006 - 12:59 PM

Js bi pa bla detektiv smile.gif tak ala Herkul Poirot! smile.gif
mela bi tut svoj hostel (zelo poceni, jurja na noc - torej neprofiten), svoje gledalisce, knjigarno, zalozbo, gostilno na krasu z dobro hrano in pijaco in kavci ob zidu, da se lahko po kosilu vlezes in malo zadremas smile.gif
pisala bi za kak cajteng (to je se od vsega najbolj "verjetno"), bla bi psihiater ali psiholog ali socialna delavka..kaj takega da si v stiku z ljudmi in da lahko komu dejansko pomagas...pac, da se pocutis koristnega in ne skrbis samo za svojo rit..

ampak kakor kaze bom kaj cisto drugega ali pa brezposelna ker sem na cisto prevec neperspektivnem faksu smile.gif
  • 0

#42 hudička

hudička

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2225 posts

Posted 03 March 2006 - 07:30 PM

ko bom velika bom hmmmm
najbrž bol pametna in strpna ampak ok ok resno
ja če bom dobr naredla maturo se bom probala vpisat na socilogijo, socialno delo ali pa sociologijo kulture
vseeno pa mam željo delat tut z gluhimi otroci ,ampak mislim da do sm nam pršla
trenutno me pa od vseh tehle smeri najbol vleče na sociologijo, kjer bi bla pol prfoksa sociologije
  • 0
Sprijazni se s svojim življenjem.Sprejmi ga takega kot je sedaj, da slučajno ne zgrešiš še tistega drobca sreče,ki čaka nate! (Phil Bosmans)

#43 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32506 posts

Posted 03 March 2006 - 07:34 PM

QUOTE(hudička)

ja če bom dobr naredla maturo se bom probala vpisat na socilogijo, socialno delo ali pa sociologijo kulture

samo rahel popravek biggrin.gif - vpisat se je potrebno pred opravljeno maturo.
  • 0

#44 Anya

Anya

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2582 posts

Posted 03 March 2006 - 08:01 PM

Ko bom velka...hm...res ne vem, me niti ena stvar ne zanima. Pač eno službo z oki plačo, res bi pa rada mal po svetu šla.
  • 0
I`m not afraid of happy endings.
I`m just afraid my life won`t work that way.

#45 tinca

tinca

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1159 posts

Posted 03 March 2006 - 08:03 PM

QUOTE(kika)
Bo malo čudno, a vendar....
Blazno si želim delati nekaj v vrtnarstvu, sajenju, gojenje zelenjave in sadja, biološko pridelavo hrane, fizično delo...v naravi.
Želim si, da bi lahko bila kmetica, živela na kmetiji in se ukvarjala in preživljala samo s temi deli, tudi sedaj je to moj hobi in stvari zelo obvladam.

Dejansko pa delam v igralništvu, na zanimivem, zelo željenem del.mestu, z res nadpovprečno plačo, a vseeno...
jaz bi bila kmetica, a ironija-tega si ne morem privoščiti!

Pa razumi ti ljudi!!

IPB Image

....se lahko zmenimo... ti meni tvojo plačo, jaz tebi moje delo na kmetiji biggrin.gif .

Resno. Delaš v igralništvu z nadpovprečno plačo! Če boš pridno šparala in si našparala nekaj miljončkov, si boš lahko privoščila in si kupila kakšno kmetijo ali pa za začetek vsaj zemljo za obdelovanje.....in tako boš počasi počasi taprava kmetica.
  • 0

#46 hudička

hudička

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2225 posts

Posted 04 March 2006 - 11:37 AM

QUOTE(_M_)
QUOTE(hudička)

samo rahel popravek biggrin.gif - vpisat se je potrebno pred opravljeno maturo.

vem vem hotla sm ubistvu napisat če bom tko dobr naredla maturo da me bojo sprejel, vpisala bom tko al tko
vprašanje pa je potem če te sprejmejo z odprtimi rokami, z mnalo manj odprtimi, al te pa sploh ne wink.gif
  • 0
Sprijazni se s svojim življenjem.Sprejmi ga takega kot je sedaj, da slučajno ne zgrešiš še tistega drobca sreče,ki čaka nate! (Phil Bosmans)

#47 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts
  • Interests:stvari na tem forumu

Posted 04 March 2006 - 11:31 PM

QUOTE(Lindsay)
Ko bom velka...hm...res ne vem, me niti ena stvar ne zanima. Pač eno službo z oki plačo, res bi pa rada mal po svetu šla.

vsi bi neki potoval rolleyes.gif laugh.gif biggrin.gif

hkrat pa mel hišo pa še ne vem kaj... pol so pa fouš, ko si eni kupujejo hišo al pa stanovanje (sam te ne dajejo ves dnar za potovanja), oni so pa v najemniškem stanovanju al pa pri starših (sam potujejo)

mah... vsak si postelje, kakor si hoče... sam sej pravim, sam tiho bodite, pol ko bodo drugi neki ustvarili, vi pa nič (razen če mate starce, ki vam bodo vse kupil - pol mate pa pač zegen)

• 0
Posted Image

#48 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29871 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 05 March 2006 - 10:23 AM

s potovanji si tut ustvarjaš neki, kar je, vsaj imho, veliko več vredno kot pa stanovanje in otroc.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#49 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 05 March 2006 - 04:48 PM

mela bom hostlčk na enem otočku v pacifiku :cheers:
  • 0

#50 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts

Posted 05 March 2006 - 11:02 PM

[quote=Špela]s potovanji si tut ustvarjaš neki, kar je, vsaj imho, veliko več vredno kot pa stanovanje in otroc.
vem da si neki ustvariš... sam kaj ti bojo spomini pa izkušnje, če si pri 35 še vedno pri starših... no sej je kul, če se ne pritožiješ, ne pa da bi bil pol neki zavisten unim, ki so si neki že ustvarili

sicer pa vsak ima svoje predstave o lajfu...

po drugi strani pa, kolk najstnikov sanja, da bi nei potoval... skor vsi... tko da to je dostkrat tud taka bolj ko ne nezrelo ramišljanje
biggrin.gif
  • 0
Posted Image

#51 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 March 2006 - 11:20 PM

[quote=Špela]s potovanji si tut ustvarjaš neki, kar je, vsaj imho, veliko več vredno kot pa stanovanje in otroc.
IPB Image
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#52 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29871 posts

Posted 05 March 2006 - 11:24 PM

[quote=Jenna][quote=Špela]s potovanji si tut ustvarjaš neki, kar je, vsaj imho, veliko več vredno kot pa stanovanje in otroc.
IPB Image[/quote]

se mi je zdelo, da v tebi najdem somišljenico. biggrin.gif

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#53 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts

Posted 05 March 2006 - 11:39 PM

[quote=Jenna][quote=Špela]s potovanji si tut ustvarjaš neki, kar je, vsaj imho, veliko več vredno kot pa stanovanje in otroc.
IPB Image[/quote]

vsak ima seveda pravico do lastnega mišljenja, nič ne rečem... sam se mi zdi vseeno žalostno, da imajo mladi take vrednote IPB Image
  • 0
Posted Image

#54 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29871 posts

Posted 05 March 2006 - 11:41 PM

QUOTE(Tanjci)
vsak ima seveda pravico do lastnega mišljenja, nič ne rečem... sam se mi zdi vseeno žalostno, da imajo mladi take vrednote IPB Image

kakšne 'take'? lepo prosim, da navedeš kakšne konkretne primere in zraven dopišeš, zakaj se ti to zdi žalostno. hvala.
  • 0

#55 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts

Posted 05 March 2006 - 11:43 PM

[quote=Špela][quote=Tanjci]vsak ima seveda pravico do lastnega mišljenja, nič ne rečem... sam se mi zdi vseeno žalostno, da imajo mladi take vrednote IPB Image[/quote]

kakšne 'take'? lepo prosim, da navedeš kakšne konkretne primere in zraven dopišeš, zakaj se ti to zdi žalostno. hvala.
ne morem drugega, kot da te citiram: "s potovanji si tut ustvarjaš neki, kar je, vsaj imho, veliko več vredno kot pa stanovanje in otroc."

men je to žalostno... to da se ti zdi, da ti dajo potovanja več kot otroci in to da imaš stanovanje
  • 0
Posted Image

#56 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29871 posts

Posted 05 March 2006 - 11:47 PM

QUOTE(Tanjci)
ne morem drugega, kot da te citiram: \"s potovanji si tut ustvarjaš neki, kar je, vsaj imho, veliko več vredno kot pa stanovanje in otroc.\"

men je to žalostno... to da se ti zdi, da ti dajo potovanja več kot otroci in to da imaš stanovanje

nisi napisala zakaj. to mene zanima. pa sama sreča, da smo si različni.
  • 0

#57 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts

Posted 05 March 2006 - 11:53 PM

žalostno mi je to, da ti družina, ki je osnovna celica vsake družbe enostavno nepomeni nič... da se ti zdi, da ti več dajo potovanja kot to da bi bila mama, da bi imela otroka in da si z družino ustvariš dom v lastnem stanovanju ali hiši.

To, da je vrstni red tvojih vrednot tak... to mi je žalostno, predvsem pa to, da nista z Jenno edine, ampak da je vse več mladih takšnih... to je žalostno za družbo v kateri živimo.

• 0
Posted Image

#58 kika

kika

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 199 posts

Posted 06 March 2006 - 12:40 AM

QUOTE(tinca)

....se lahko zmenimo... ti meni tvojo plačo, jaz tebi moje delo na kmetiji biggrin.gif .

Resno. Delaš v igralništvu z nadpovprečno plačo! Če boš pridno šparala in si našparala nekaj miljončkov, si boš lahko privoščila in si kupila kakšno kmetijo ali pa za začetek vsaj zemljo za obdelovanje.....in tako boš počasi počasi taprava kmetica.

Mogoče je to izpadlo malo tako... ampak dejansko je to stvar, ki me resnično veseli: narava, rastlinje, opazovanje in obdelovanje. To sem čisto resno mislila in ni bilo v kakšnem poniževalnem sli zasmehovalnem smislu ali kaj takega.
Saj, do kmetije in zemlje sem že prišla. Kaj pa naj zdaj? Pustim dobro plačano službo, ki je ne maram, za stvar, ki mi je res v veselje, ampak od nje verjetno ne bo fičnika?
Tako smo že od malega vzgojeni, stalno nam trobijo v glavo: študiraj, dobi dobro službo, zasluži dosti denarja...To slišiš od jutra do večera, od mladih nog naprej, vse dneve, povsod: doma, na tv, v pogovorih. Pomembno je postalo samo to, koliko zaslužimo in kaj si lahko privoščimo. To imamo že tako vcepljeno v sebi, da kaj drugega sploh ne pride v poštev. Zato je pa potem tako zelo težko, ko si pred eno tako radikalno odločitvijo.
Itak, da sem strahopetna, če ne bi bila, bi se že zdavnaj odločila.
  • 0

#59 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 March 2006 - 01:43 AM

[quote=Tanjci]ne morem drugega, kot da te citiram: "s potovanji si tut ustvarjaš neki, kar je, vsaj imho, veliko več vredno kot pa stanovanje in otroc."

Ojej, tu se pa moram oglasit: zakaj d fak bi pa to bilo žalostno?! Ali je samoumevno, da vse imamo frocovje in moža in hišo in da so to naše maksime, ki jih hočemo v lajfu dosečt? Meni je pa žalostno to, da je enim torej največja radost povit minimalno 3 froce in zaživet v lastni hiši in imajo s tem izpolnjen svoj cilj. Ker še mam skos najrajši sebe (in niti nočem nikogar kaznovat s prisotnostjo na zemlji - pa prosim, da ne bi kdo začel s predvidljivimi in stupidnimi v smislu 'ja, ti pa moraš biti zamorjena in to, da tako razmišljaš', blablabla), hočem predvsem ZASE poskrbet, da bo meni lepo..... starejša sem, bolj sem odločena, da si nočem na grbo nakopat frocovja (in vesela sem, da tukaj z mojim trenutnim fantom razmišljava v popolnoma enaki smeri) in pol delat cel lajf za njih in tarnat, kako je krut ta svet. Nimam želje, ne potrebe - ja in tisti razpaseni razlogi zakaj met froca, so pa res močni, kot so npr. 'da bo lahko na stara leta nekdo zame skrbel', pa 'treba ohranjat svojo vrsto', 'za koga boš pa pol živel'. OMFG! Super razlogi, zakaj met otroke.
In resnično me pogreje, ko me kakšna bejba prav debelo pogleda, ko ji omenim, da mi ni do teh reči, ki so postale tako samoumevne - in kdor odstopa od njih, je čudak in ga je treba pomilovat. Kako le jaz pomilujem tiste, ki jim je torej maksima v lajfu froci, kučica z ograjo in popolno pomankanje domišljije, kaj počet sam s sabo in dnarom - zato pa se zapufat in sproducirat neko odgovornost, da se počutiš koristnega in da ti to vse zapolni praznino, ki bi sicer bla, ker nimaš sam s sabo nič za počet. Tako da..... me preplavi samo še horonski smeh ob takšnih in sorodnih izjavah.

Howg.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#60 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29871 posts

Posted 06 March 2006 - 08:35 AM

podpišem se pod jennin post. in dodajam (kot morda rahlo provokacijo, a nenamerno), da se mi zdi, ako bi na tem mestu omenila zdravstvene težave, ki so dejansko dovolj resne, da mi lahko preprečijo nosečnost/donosit otroka, bi marsikdo, ki mu je družina temeljna vrednota, name gledal kot na 'bogo revco, ki ne bo mogla met otrok' - hvala lepa (in ne na domišljavko, ki iz principa fura neki, da je kontra). z dejstvom, ki sem ga omenila zgoraj, živi že dobrih 10 let in, jasno, sem se temu karseda priilagodila. kot je že omenila jenna: sebi sem sama še vedno najpomebnejša. in ad hoc scenarij: zanosim in izkrvavim pri porodu, mlademu očku pa zapustim nebolgjeno dete. sem pa že bolj človeška, kot da bi nardila to. howg. biggrin.gif
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users