Korona virus / Covid-19
Posted 16 March 2020 - 08:03 PM
Pa Hajdi nudi zdaj zastonj dostavo, kao cuvajte najblizje, se pa nisem mogla zadrzat in sem ji napisala, ce postarji in dostavljalci pa nimajo najblizjih?
Posted 16 March 2020 - 08:04 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 16 March 2020 - 08:07 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 16 March 2020 - 08:10 PM
Posted 16 March 2020 - 09:11 PM

Jaz sicer nisem bila pozorna, ampak baje ima zdaj kar na enkrat veliko spletnih trgovin akcije in zastonj dostavo. Saj je res, da je bolje, da a spleru naročiš, kot da greš v trgovino (čeprav so zdaj itak zaprte), ampak se mi pa ne zdi primerno, da bi zdaj pa na veliko naročali in s tem ogrožali delavce, ki morajo poskrbet za dostavo.
Jaz ne vem, kaj naj si mislim, po eni strani panika povsod in bolje, da sploh ne bereš preveč, po drugi pa se trudit ostat čim bolj miren. Eni bi dom zapustili samo še od glave do pet opremljeni z zaščitno opremo, ki je večina od nas laikov niti ne zna pravilno uporabljat. Širijo se nasveti, kako rokovati z embalažo izdelkov iz trgovine, da ne pride do prenosa virusa, ni da ni no.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 16 March 2020 - 09:18 PM
Posted 16 March 2020 - 09:20 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 16 March 2020 - 09:22 PM
Posted 16 March 2020 - 09:22 PM

Posted 16 March 2020 - 09:47 PM

Attached Files
Posted 16 March 2020 - 09:55 PM
.... drugi pa še vedno npr. delajo v obsežnih proizvodnjah. Ob treh je bila na cesti enaka gneča kot vsak delovni dan. Brez veze, res.Jaz ne vem, kaj naj si mislim, po eni strani panika povsod in bolje, da sploh ne bereš preveč, po drugi pa se trudit ostat čim bolj miren. Eni bi dom zapustili samo še od glave do pet opremljeni z zaščitno opremo, ki je večina od nas laikov niti ne zna pravilno uporabljat. Širijo se nasveti, kako rokovati z embalažo izdelkov iz trgovine, da ne pride do prenosa virusa, ni da ni no.
Jaz imam tudi še na poti nenujne pakete iz prejšnjih časov, bom poskusila urediti tako, da mi jih bodo samo odložili v stopnišče hiše ali v paketomat.
Tasika, glede šolanja doma je kar breme na starših, ja, poleg vseh drugih skrbi v teh negotovih časih. Sicer zaenkrat gre, učiteljice (naš otrok je v 3. razredu) so za ves teden napisale, kaj naj rešujejo v delovnih zvezkih, berejo v berilu, dodale nekaj učnih listov, povezav do interaktivnih nalog (poštevanka).
Se je pa Arnesovo omrežje zjutraj sesulo zaradi preobremenjenosti. : )
Posted 16 March 2020 - 10:02 PM
Posted 16 March 2020 - 10:03 PM
Posted 16 March 2020 - 10:05 PM
Posted 16 March 2020 - 10:09 PM
Posted 16 March 2020 - 10:10 PM
Posted 16 March 2020 - 10:11 PM
Jaz se ze malo pocutim, kot da me nekdo zafrkava s temi polovicnimi ukrepi. Na eni strani kao zapremo skoraj vse, na drugi strani laufajo proizvodnje, kjer se 30p delavcev drenja en ob drugem na razdalji 20cm. Kot da bi bili vsi skupaj v istem bazenu, ljudem na levi polovici bi rekli, naj ne scijejo v vodo, ljudem na desni pa da lahko. Go figure.
Pablo Picasso
Posted 16 March 2020 - 10:13 PM
Testira pa se ne vec vseh simptomatskih ampak samo se tiste, ki so za v bolnisnico, zato realne stevilke vec ne bo.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 16 March 2020 - 10:14 PM

Posted 16 March 2020 - 10:15 PM
Glede trgovin jaz nikakor ne bi hodila v Hofer, ampak kakšen Mercator ali Tuš.
In ja, saj so sprejeli neke ukrepe danes baje, tudi menza se bo zaprla in kavomate so izklopili, maske dobijo... Je pa še zmeri bedno.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users