Jump to content

Photo

Sejšeli

• Please log in to reply
90 replies to this topic

#41 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 14 June 2022 - 09:08 AM

M, samo je odvisno, od kod startas. Mi letimo na Hrvaško in so prišle karte tudi dobrih 600 EUR za letos poleti, ker smo pač bolj omejeni glede terminov in dnevov/časov leta (kje so potem se prestopi pri daljših letih). To so vse stvari, ki pač nanesejo. Če si v tem bolj fleksibilen, najdeš pa tudi ugodnejše opcije. Samo da se te ugodnosti pri bolj oddaljenih destinacijah pri končnem izdatku vseeno drugače poznajo kot pa pri nekem 2h letu znotraj Evrope, logično.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#42 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 14 June 2022 - 09:14 AM

Ma ja, kolegica je gledala karte, da bi iz Lizbone prišli na obisk in bi jih za september tudi prišlo čez 1k za tri. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#43 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 14 June 2022 - 09:14 AM

Ora, ti lahko jaz povem, da letos racunica med dopustom na Hrvaskem v primerjavi z Italijo, Grcijo, Malto … ni primerljiva za podobne nastanitve. Se lani je bilo verjetno drugace, ampak meni se se zdaj ne da poleg celotne organizacije ubadat se s potencialnimi odpovedmi letov, nimam casa in zivcev za to. Za lani mi je bilo se nekako razumljivo, da do tega prihaja, letos pa ne vec.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#44 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 14 June 2022 - 09:15 AM

Dobro, cen za kampiranje res ne poznam, ampak nanašalo se je na komentarje v smislu gremo v Grčijo in to z letalom, ker je še vedno ceneje kot en teden Hrvaške. 

• 0

#45 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 14 June 2022 - 09:20 AM

Kalypso uživajte in se res priporočam še za kakšno sliko.

• 0

#46 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 14 June 2022 - 09:25 AM

_M_, se ne strinjam. Glede na to, da omenjaš IT in Grčijo, s poceni letalskimi komot prideš ceneje skozi.
Za Malto sva dala dobrih 400 po osebi, za 5 dni, v kar je všteto čisto vse.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#47 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 14 June 2022 - 09:28 AM

Matilda, za rentacar v J Italiji das v letosnji sezoni cca. 1200 za 10 dni. Letalske so najmanjsi problem.
Za Grcijo so pa poceni letalske najblizje iz Benetk.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#48 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 14 June 2022 - 09:30 AM

Sigurno nisem raziskala vseh možnosti, ampak dvomim, da pridemo skozi s 1.100 € z vso hrano. Dodatno bomo mi porabili še nekaj za nafto in cestnine, drugega pa načeloma ne. 

• 0

#49 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 14 June 2022 - 09:33 AM

To je pa druga stvar, jasno. Na Malti rentacar ni potreben, na Sardiniji pa nujen, če češ kaj videt. Konec koncev pa že samo otrok naredi dopust avtomatsko dražji.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#50 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 14 June 2022 - 10:13 AM

Kalypso, ne vzet osebno. :) Mene res zanima celoten strošek takega potovanja, ker nimam predstave, koliko stane, če greš na neko tako oddaljeno eksotično lokacijo, koliko je letalo, nastanitev, hrana, ostali prevoz, ogledi... Zato mi je fajn, da nekdo pove, pa nima zdaj veze, da je švicarski budget višji.

Meni gre na živce, ko kje gledam kakšne opise ljudi s potovanj in ko jih nekdo vpraša za ceno, rečejo samo, da je cena ful odvisna od tega, kdaj rezerviraš, kje si nastanjen itd itd. Meni taka informacija čisto nič ne pomaga, ker še vedno ne vem nič.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#51 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 14 June 2022 - 03:41 PM

Kalypso, oprosti, jaz sem vprasala, ker me dejansko zanima, ker sem tudi jaz gledala karte in tudi sestro od Anouk žicala za informacije koliko je ona dala, ko sta sla :) pa se mi zdi cisto postranska debata koliko v resnici stane, ker je to odvisno od marsicesa. In jaz imam raje manj cunj, cevljev, hrane iz restavracij in 1x letno tak dopust, kot pa karkoli drugega. In meni je to tudi z otrokoma tisti pravi dopust in planiranje in iskanje namestitev/aktivnosti mi je vsaj polovica carobnosti tega dozivetja. Pa tudi mi vmes 3 leta zaradi hise nismo videli m od morja.
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#52 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 14 June 2022 - 04:11 PM

Saj nisem vzela osebno, no worries. :wink: Ampak pac dejstvo je, da sem po +10h letih življenja v Švici pac malce izgubila obcutek za slovenski standard. Saj meni je 2800chf za karte tud ful, ampak mi je vredno. Ze samo to, da smo sami plazi, je neprecenljivo. In ja, Buggy, jaz sem enaka. Raje dam za potovanja in izkusnje kot za cunje, make-up ipd.

Nas bo res prislo precej, ker pac smo vse skupaj organizirali last minute, ampak datumsko drugace pac ni slo. Letalske karte so pac v tem trenutku drage, pa se za tamalega placas 80% cene, kar nanese. 2016 sva dobila karte ceneje, ce se prav spomim 600chf/osebo. Kolega sta zdaj tudi za Indonezijo v zacetku julija placala 750€/osebo (Qatar z 10h prestopom v Dohi), pa se jih je nekoc ze tudi dobilo za 300€.

Moje bistvo je, da Sejšeli niso nedosegljivi. Ce dobis ugodno letalsko karto, potem ne pride nic kaj drazje kot pocitnice v Sredozemlju. Apartmaji, in B&B so ugodni. Se dobi lustne tud pod 100€/noc. Hoteli so vecinoma luksuzni in imajo kar zasoljene cene. Hrane v trgovinah ne morm primerjat, ker nimam pojma koliko kaj stane v Sloveniji. Nekaj primerov cen, ki so mi ostale v spominu od danasnjega obiska trgovine: Kitkat stane 88centov, paket uvozenih piscancjih hrenovk za 4 osebe 5€, paket McVities cookijev 3€ itd. Meso dobis samo zamrznjeno. Tropsko sadje je smesno poceni. Danes smo na trznici placali za papajo, 2 manga in 2 passion fruit 5€. V Švici stane en mango 4chf (=4€).
Hrana v restavracijah pa ni dirt cheap, kot bi mogoce pricakoval. Za burger s krompirckom, sea food burger s krompirckom in grill kroznik morskih sadezev s krompirckom, pivo in dva mangova sokova v smo placali 50€ (napitnina vkljucena).
  • 0

#53 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19145 posts

Posted 14 June 2022 - 04:30 PM

A tam zdaj ni sezona ali ni turistično območje ali kako to, da ste sami na plaži?
  • 0

#54 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 14 June 2022 - 08:16 PM

Ni masovnega turizma, plaz je ogromno in turisti se porazgubijo. Je bilo ze decembra 2016 podobno. Pa verjetno tud pripomore dejstvo, da na Sejšelih se vedno veljajo omejitve glede covida (maske v notranjih prostorih, omejitve za vstop v drzavo (pcr ali 3-doze cepljenja). Pa tudi, da je na severni polobli trenutno zacetek poletne sezone, medtem ko je tukaj zima. Ceprav zima tukaj pomeni temperature 24-30C.

Bellini,hvala. Na telefonu nimam veliko fotk, sem na plazi snemala z GoProjem, ampak vseeno slikovni material samo zate:
Plaza Anse Royale na najvecjem otoku Mahe:
[attachment=10869:064937B4-4B29-4FD3-861B-0E1348D23D88.jpeg]
[attachment=10870:0033E3B0-6D66-42E1-B46A-D7646A09349E.jpeg]

Mulc v elementu na tej plazi:
[attachment=10871:5323A43B-C79A-4630-82C6-589DD8EE8F83.jpeg]

Moj danasnji burger:
[attachment=10872:29BAD342-C3F4-4802-BF22-80F1A230A88C.jpeg]

Pa se terasa v apartmaju:
[attachment=10873:2F52B911-8C7D-46DD-9F0B-B42E7E6CC43B.jpeg]
  • 1

#55 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 14 June 2022 - 08:20 PM

Krasno zgleda. :wub: A je ful dolgo plitva voda?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#56 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 14 June 2022 - 08:21 PM

Vau!

Kako so pa kaj z vegansko ponudbo, ko greš ven jest? Si mogoče opazila kake oznake na meniju?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#57 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 14 June 2022 - 08:33 PM

Coco*, Na tej plazi ja. No, ko je oseka, ko popoldan nastopi plima se ful dvigne in do vecera plazo skoraj skrije. Sem ob oseki snorkljala kar precej dalec vem - skoraj do otocka in mi je bila voda se vedno do pasu.

Anouk, da bi bilo prav oznaceno, da je vegansko ne. So imeli pa v tej restavraciji konkretno recimo zelenjavne samose in spring rollse, vegetarijanske samose s curryem, vegetariansko pico in vegetarijanski burger.
  • 0

#58 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 15 June 2022 - 06:18 AM

Tole je pa se cist frišna od danes zjutraj posneta iz terase apartmaja.
[attachment=10874:2FAAC34E-8CB8-4FFF-A2DA-7F18B3ADAE4E.jpeg]
  • 0

#59 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 15 June 2022 - 06:31 AM

Wau, ful je lepo. Kaj boste pa počeli (lahko da si že kje pisala), verjetno ne boste samo na plaži?

• 0

#60 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 15 June 2022 - 06:32 AM

Ful lepo. Je voda tudi topla?

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users