Jump to content

Photo

Družina ali kariera?

• Please log in to reply
94 replies to this topic

#41 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 14 January 2006 - 12:08 PM

sprašujem se, kdaj bodo vsi odvetniki za ločitve propadli? ko bomo imeli idealno družbo? men je dost, da s partnerjem veva, kaj naju veže (ter zakaj), mi ni treba mahat z ničemer pred nobenim drugim, ker se moja intima nikogar drugega ne tiče.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#42 x.puppa

x.puppa

sramežljivec

• Člani
  • 79 posts

Posted 25 February 2006 - 06:35 PM

Na prwo mesto postavljam družino..
  • 0

#43 HENTAI

HENTAI

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 124 posts

Posted 27 February 2006 - 08:51 AM

QUOTE(Colt)

Tisti ki je sposoben razbrati družbena dogajanja, spremembe, novotarije itd itd...je že zdavnaj zaznal upad vrednot, med katere sodi tudi poroka. Danes je odnos med moškim in žensko naravnan zgolj tržno, narediti iz obeh dobra potrošnika in kimajoče ovce ki skočijo v trgovino ob vsaki reklami.

Sorry Colt ... spet se srečava! biggrin.gif
Ampak zato ker se ne poročim in ne verjamem v poroko ... sem naravnana tržno. rolleyes.gif Jaz sem pa ravno mislila, da je nasprotno. Da ko se poročiš in zagoniš cca 1 MIO za vse obrede, hrano, pijačo, matičarje, duhovnike..., da lahko svojo veliko ljubezen pokažeš pred drugimi, jih seveda lepo počastiš in čez toliko let še mastno plačaš odvetnika, da to veliko ljubezen prekliče in na sodiščih pereš \"umazano perilo\" ... to je zame tržna naravnanost. Vsaka stvar ki vsebuje besedo mladoporočenca stane vsaj 2x toliko kot normalno (plesni tečaji, šopki, rezervacije...)
Žal še nisem (razen za stanovanje) plačala NOBENE stvari več kot 1 MIO ... kdo je zdaj tržno naravnan?

QUOTE(Colt)
Pravi, pristni osebni odnos dveh pa je mnogo mnogo več..namreč če sta zares za skupaj in sta pripravljena sebe dati drug drugemu za vedno, to priznati še pred drugimi ljudmi...za to pa človek rabi pogum. In tega poguma je vse manj med ljudmi.

"Za vedno" ... zakaj? Zakaj ne dokler si srečen, dokler se rad vračaš domov, dokler komaj čakaš da vidiš svojega partnerja, dokler je spoštovanje. Zakaj je za nekatere tako pomembna beseda VEČNO (in to si moraš seveda obljubit pred vsemi, da sploh nekaj velja). Kdo pa pravi, da lahko večno ljubiš nekoga? In potem, ko ta "večna ljubezen" zbledi in ostanejo samo prepiri, maščevanja in kontre ... ko otroci postanejo predmet izsiljevanja in nastradajo zaradi večnosti ... kdo od staršev oz. bivših zaljubljencev pa takrat zrelo razmišlja?

No samo toliko, malo sem se morala skašljat ... pač dokler bodo ločitve oz. dokler bodo pari razpadali ... do takrat zame večno ne obstaja.
In tudi slučajno ne pomeni da zato, ker se ne poročim, da nekoga nimam rada, ga ne spoštujem, mi ne pomeni veliko. Pač mi list papirja in pridiga "tujca" o mojem življenju ne pomenita nič. In življenje "na koruzi" ima lahko čisto vse vrednote kot "zakonsko" življenje.
Za vse tiste, ki jim pa to nekaj pomeni, pa seveda, naj uživajo v njihovem dnevu, konec koncev če v to verjameš, mora biti res poseben dan tvojega življenja.

Aja, pa zakaj to, da verjameš v poroko JE zrelo razmišljanje, medtem ko moje naprimer ni ... kdo to sploh lahko odloči kaj je zrelo in kaj ne.

• 0
I never hated a man enough to give him his diamonds back. - Zsa Zsa Gabor

#44 Juliet

Juliet

odvisnik

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 3705 posts
  • Interests:kr dost stvari...

Posted 27 February 2006 - 09:01 AM

QUOTE(Anaa)
pupa je napisal/a:
Kami je napisal/a:
Moj plan je bil vedno: najprej kariera, da si zagotoviš lepo prihodnost (zadovoljiš tako finančne potrebe, kot potrebe po produktivnosti, uspehu, samodokazovanju...) potem pa otroci, da ti to prihodnost še polepšajo ...

se podpišem  :D  

Jas tut..  :wink:

Tud jst se podpišem kr pod tole. twisted.gif
  • 0

#45 Colt

Colt

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 432 posts

Posted 27 February 2006 - 09:56 AM

Oho spoštovana HENTAI, dobro jutro smile.gif

Saj pravzaprav niti nimam kaj komentirat tvojega posta, si čist realno napisala...ravno tako kot jaz, samo da vsak stojiva na svojem bregu.
Namreč ti morda vse gledaš iz stališča da dva niti približno nimata šans da bi bila ''za vedno'' skupaj, jaz pa (po drugi strani) zagovarjam tisto drugo opcijo, da vendarle so možnosti za srečno skupno staranje smile.gif

O, seveda v zakonču še kako prihaja do vzponev in padcev. Samo da je sodobna družba prav fanatično usmerjena v hitre ločitve, namesto v ''rehabilitacijo'' zakonske zveze, kjer se na takšnem in drugačnem nivoju rešujejo zadeve wink.gif
  • 0

#46 HENTAI

HENTAI

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 124 posts

Posted 27 February 2006 - 10:20 AM

Dobro (sneženo) jutro tudi tebi, Colt!

Saj tudi jaz verjamem v srečno staranje z eno osebo (čeprav priznam vedno manj). Je pa res, da jaz ne verjamem, da je za srečno starost potrebna poroka. Tudi sama rehabilitacija je potrebna tako v zakonski kot izven-zakonski zvezi.
Načeloma se spet strinjava v vsem, samo da ti bi s paprijem v roki, jaz pa pač brez! biggrin.gif (No poroke med nama ne bo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif)
  • 0

#47 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 27 February 2006 - 10:38 AM

hentai: :notworthy: wink.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#48 Colt

Colt

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 432 posts

Posted 27 February 2006 - 10:39 AM

QUOTE(HENTAI)

Saj tudi jaz verjamem v srečno staranje z eno osebo (čeprav priznam vedno manj).

No, jaz pa vedno bolj. Tu se začenjajo razlike smile.gif (saj ko me boš še bolš spoznala....oops.gif

QUOTE(HENTAI)
Je pa res, da jaz ne verjamem, da je za srečno starost potrebna poroka.
Tu gre za zapleten osebnostni odnos do vrednot/tradicije/osebnih spoznanj in to je popolnoma stvar posameznika. Nekaj precej intimnega bi se lahko reklo. Garancije za srečo ni nikjer, niti v poroki (ki ga ti imenuješ list papirja), niti v ''koruzi''.

QUOTE(HENTAI)
 :D (No poroke med nama ne bo  :D  :D  :D)

Že samo dejstvo da si tehtala o tem...si štejem v čast oops.gif Sedaj pa si grem lizat ranjeno dušo in se sprijaznit s tem grozovitim dejstvom... cry.gif
  • 0

#49 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 27 February 2006 - 10:44 AM

Čist na kratko - mislim, da je skoraj vse odvisno od tega, če se srečata pravi osebi.
Z nekom se pač bolj ujameš, z drugim manj in tako imaš že v štartu z nekom več možnosti za tole vašo "večnost"... biggrin.gif

Sama sem sicer lahko preizkusila le dva kandidata, ampak je razlika ogromna, zdaj vidim, da bi s prvim težko ostala za vedno skupaj, ker sva si bila tumač preveč različna (pa vseno preživela skupaj 9 let),
medtem ko je moj sedanji njegovo popolno nasprotje in se perfektno ujameva v skorajda prav vseh zadevah.
  • 0

#50 HENTAI

HENTAI

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 124 posts

Posted 27 February 2006 - 02:05 PM

[quote=HENTAI]  :D (No poroke med nama ne bo  :D  :D  :D)[/quote]
Že samo dejstvo da si tehtala o tem...si štejem v čast oops.gif Sedaj pa si grem lizat ranjeno dušo in se sprijaznit s tem grozovitim dejstvom... cry.gif[/quote]

Narobe si me razumel ... glede na to, da ne verjamem v poroko, se sploh ne bom poročila ... ne da se ne bom s tabo. Si pa vabljen na "zobanje koruze" z mano! biggrin.gif wink.gif
  • 0

#51 HENTAI

HENTAI

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 124 posts

Posted 28 February 2006 - 08:17 AM

QUOTE(Colt)
QUOTE(HENTAI)
biggrin.gif (No poroke med nama ne bo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif)

Že samo dejstvo da si tehtala o tem...si štejem v čast oops.gif Sedaj pa si grem lizat ranjeno dušo in se sprijaznit s tem grozovitim dejstvom... cry.gif

Narobe si me razumel ... glede na to, da ne verjamem v poroko, se sploh ne bom poročila ... ne da se ne bom s tabo. Si pa vabljen na "zobanje koruze" z mano! biggrin.gif wink.gif
  • 0

#52 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 02 March 2006 - 04:58 PM

Ne želim si otrok tako, da zaenkrat na prvo mesto postavljam kariero.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#53 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 02 March 2006 - 07:51 PM

Jaz tudi ne, ampak mi bo kljub temu partner pomoje vedno pred kariero.
  • 0

#54 TiTa

TiTa

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3327 posts

Posted 02 March 2006 - 09:03 PM

letos bom stara 25 in niti slučajno še nisem zrela za otroka ,niti si ga ne želim.Čez enih 5,6 let pa bom imela enega
  • 0

#55 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts
  • Interests:stvari na tem forumu

Posted 05 March 2006 - 01:03 AM

QUOTE(TiTa)
letos bom stara 25 in niti slučajno še nisem zrela za otroka ,niti si ga ne želim.Čez enih 5,6 let pa bom imela enega

ja sej zato pa je treba takoj začet šparat, da bomo imel dnar na stara leta... ker si sami v skledo pluvamo, s tem ko ima par samo enega otroka evil.gif

vedno manj nas bo in ne bo imel kdo dajat dnarja za pokojnine... pizd* je folk sebičen... mislim sej ne zarad pokojnin pa to... ampak, ker jim familija nič več ne pomeni... tko sam 1 otrok, zato da je dost dnarja, ker je tisto kar je "normalno" v smislu standarda zastavljeno tako visokopotezo, da si takšna družina res težko omisli 2 ali več otrok... pa da ne omenjamo kakšni razvajenci pol ratajo ti otoci... WE ARE DOOMED... ta družba bo kr neki evil.gif rolleyes.gif

• 0
Posted Image

#56 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts

Posted 05 March 2006 - 01:11 AM

QUOTE(Colt)
Namreč ti morda vse gledaš iz stališča da dva niti približno nimata šans da bi bila ''za vedno'' skupaj, jaz pa (po drugi strani) zagovarjam tisto drugo opcijo, da vendarle so možnosti za srečno skupno staranje smile.gif

O, seveda v zakonu še kako prihaja do vzponev in padcev. Samo da je sodobna družba prav fanatično usmerjena v hitre ločitve, namesto v ''rehabilitacijo'' zakonske zveze, kjer se na takšnem in drugačnem nivoju rešujejo zadeve wink.gif

težko bi se bolj strinjala biggrin.gif

jst tud verjamem v skupno staranje... imam občutek, da šele ko najdeš res pravo osebo v to verjameš

enako pa se mi zdi, da tisti, ki so na koruzi prej obupajo, ravno zato ker veliko lažje popokajo kufre in grejo.

poznam pa folk, ki se fanatično ne upa poročit, češ da potem ne bodo več svobodni (mislim totalno kr neki, ker kot da je kej drugače, če bi bil oženjen, ko pa že imata otroka in skupno stanovanje pa vse... ja seveda, ko bi se oženil bi se VSE spremenilo) rolleyes.gif v glavnem, ta ki ga poznam, pravi, da bi pol sigurno velik prej prevaru ženo - ma da ga zadavim! Ne vem no, tega pa res ne morem razumet.

kakorkoli, sam da moj ni tak biggrin.gif

• 0
Posted Image

#57 Colt

Colt

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 432 posts

Posted 05 March 2006 - 08:54 AM

Tanjči, z vsem se popolnoma strinjam, si kr direktno povedala. Samo se pripravi...da se bodo soforumašice obesile na tvoj stavek glede starosti in pokojnin.. twisted.gif twisted.gif

Je pač tako. Današnja družba na veliko propagira ''neodvisnost, brezskrbno uživaštvo, popolno lepoto telesa in absolutno svobodo''. To je dejstvo. O kaki odgovornosti niti slučajno ni govora, o tisti drugi svobodi ki je mnogo lepša, ki obstaja samo v krogu ljubeče družine, ki človeka izpolni na drugačni ravni...tudi ni niti besede.

Kam vodi takšna družba? V kup razvajenih edinčkov in v konkretno staranje prebivalstva. Splav se iz ''modne muhe'' spreminja oz popularizira do te mere, da ga ogromno žensk uporablja že kot kontracepcijsko sredstvo. Smo ena redkih držav v evropi ki tako podpiramo oz legaliziramo umor nedolžnega bitja do te mere, da sami sebe ogrožamo in niti ne na dolgi rok...ampak se bodo posledice kazale (oz se že kažejo) v par desetih letih.

Kvalitetnih zvez med dvema človekoma je vedno manj, egoizem je vedno večji, na npr 100 porok pride 50 ločitev itd itd...in morda si res velja mal zamislit vse skupaj....Tanjci, we are doomed. Žal. Mentaliteta je usmerjena v kult smrti. blink.gif
  • 0

#58 tinca

tinca

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1159 posts

Posted 05 March 2006 - 08:41 PM

Ne bom nič pisala na to temo, se pa od zdaj naprej podpisujem pod Coltove in Tanjčine pripevke.

IPB Image

Imela bom pa najmanj dva otroka!
saj ne zarad druzga....ma imam že v načrtu za hišo dve otroški spalnici biggrin.gif
  • 0

#59 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts

Posted 05 March 2006 - 10:23 PM

QUOTE(tinca)
Ne bom nič pisala na to temo, se pa od zdaj naprej podpisujem pod Coltove in Tanjčine pripevke.

IPB Image

saj ne zarad druzga....ma imam že v načrtu za hišo dve otroški spalnici biggrin.gif

midva bova lahko uredila 3 otroške/mladinske sobe biggrin.gif
  • 0
Posted Image

#60 tinca

tinca

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1159 posts

Posted 06 March 2006 - 07:46 PM

[quote=Tanjci][quote=tinca]Ne bom nič pisala na to temo, se pa od zdaj naprej podpisujem pod Coltove in Tanjčine pripevke.

IPB Image

saj ne zarad druzga....ma imam že v načrtu za hišo dve otroški spalnici biggrin.gif [/quote]
midva bova lahko uredila 3 otroške/mladinske sobe biggrin.gif

Pol bojo trije smile.gif ?
Midva pa - če verjameš al ne - na 150 m2 več kot dve nisva mogla ermm.gif
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users