Dokumentarci in zanimivi posnetki, slike, info o hrani
Posted 22 December 2011 - 05:27 PM
Posted 20 January 2012 - 12:16 PM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 20 January 2012 - 02:14 PM
Posted 20 January 2012 - 03:36 PM
COLIN CAMPBELL; KITAJSKA ŠTUDIJA

Kitajska študija je knjiga, ki je temeljito pretresla medicinske in nutricionistične kroge po vsem svetu. Avtor v njej pojasnjuje mehanizme delovanja človeka (vpliv hrane na zdravje oziroma bolezen) in človeške družbe (medsebojno prepletenost prehranske, farmacevtske, medicinske industrije, ter znanosti, šolstva in politike). Ponuja nam usodno pomembno orodje za preprečevanje in zdravljenje skoraj vseh bolezni in informacije o realnih zmožnostih sodobne farmacevtske medicine.
Dr. Campbell je ena največjih znanstvenih avtoritet na svetu; na njegove raziskave ni imel vpliva nihče: ne industrija, ne oblast, ne lastne finančne koristi. Njegovo temeljno vodilo je iskanje resnice.
Uči nas, kako se z lahkoto spremenimo iz pasivnih »kupcev zdravja in daljšega življenja« v ljudi, ki si bodo zagotovili velikanske koristi, četudi že imajo napredovane kronične oz. avtoimunske bolezni, vključno z rakom, diabetesom, multiplo sklerozo, lupusom, artritisom …
Izid Kitajske študije štejem kot naš doslej največji prispevek k javnemu zdravju in zdravju posameznika in sem na ta zgodovinski prispevek izjemno ponosen. Knjiga bo aktualna, dokler bomo ljudje takšni, kot smo, kar pomeni, da bomo z njo osrečevali še veliko generacij.
Tistim, ki so razumeli, da lahko sami za svoje zdravje naredijo več kot vsi drugi skupaj, sem z nemalo zadrege priporočal na kupe knjig, da bi jim ponudil celovite, jasne, prepričljive in preverjene informacije. Od zdaj naprej ne bom imel teh težav – ponudil bom samo eno knjigo – Kitajsko študijo.
Vsebina
Uvodna beseda
PRVI DEL: Kitajska študija
1. Težave, s katerimi se spoprijemamo. Rešitve, ki jih
potrebujemo.
2. Poveličevanje beljakovin
3. Izklopite raka
4. Lekcije iz Kitajske
DRUGI DEL: Bolezni izobilja
5. Bolna srca
6. Debelost
7. Diabetes
8. Pogoste vrste raka:rak dojk, prostate, debelega črevesa (debelo črevo in danka)
9. Avtoimunske bolezni
10. Daljnosežne posledice:bolezni kosti, ledvic, oči in možganov
TRETJI DEL: Vodnik dobre prehrane
11. Pravilna prehrana: osem načel prehrane in zdravja
12. Kako jesti
ČETRTI DEL: Zakaj tega niste slišali že prej?
13. Temna stran znanosti
14. Znanstvena ozkost
15. Industrijska »znanost«
16. Vlada: ali služi ljudstvu?
17. Velika medicina: čigavo zdravje varuje?
18. Zgodovina se ponavlja
DODATEK A
DODATEK B
DODATEK C
LITERATURA
Tokrat malo drugačna knjiga, in sicer priročnik zdrave prehrane. Vem, da se sliši oguljeno, ampak meni je ta knjiga spremenila mišljenje glede prehranjevanja in sem zaradi nje nehala (v glavnem) jesti živila živalskega izvora. V knjigi so dejstva podkrepljena z rezultati zelo obsežnih raziskav, ni nekega blebetanja brez podlage z namenom zaslužka. Razloži tudi, zakaj ljudje še zmeraj verjamemo, da človek potrebuje veliko živalskih beljakovin in zakaj recimo mislimo, da z mlekom dobimo veliko kalcija. Kljub veliko statističnih podatkov pa je knjiga izjemno berljivo in tekoče napisana. Jaz bi jo priporočila vsem, ki jih zanima zdrava prehrana in kako se izogniti vedno bolj pogostim"modernim" boleznim.

pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 20 January 2012 - 04:12 PM

Vsekakor vredno branja.

Posted 20 January 2012 - 06:51 PM
http://www.divxstage...o/k821aksnjh4ay
Kaj vse si ti izločila iz prehrane, če lahko poveš?
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 21 January 2012 - 12:01 AM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 21 January 2012 - 09:21 AM

Posted 21 January 2012 - 02:09 PM
sade - 'tvojo' knjigo si bom kupila. Sem pogledala prej dokumentarec:
http://www.divxstage...o/k821aksnjh4ay
Kaj vse si ti izločila iz prehrane, če lahko poveš?
Bom jaz tudi dokumentarec pogledala!
Jaz ne jem mesa. To mi ni bilo težko, ker itak nisem neki mesojedec in že pred leti ga nisem jedla (razen rib). Zdaj sem izločila še mlečne izdelke in jajca. To mi je težje, ker se veliko jedi pripravlja s sirom, smetano ali jajci. Ampak sem se kar navadila in zdaj jem v glavnem zelenjavo, sadje, razne kaše (ajdova, jačmena...), oreščke in suho sadje. Ampak ne paničarim in tu in tam pojem kakšen Zdenka sir, omako iz tune ali govejo juho. To se zgodi mogoče 1x na teden pa še to v minimalnih količinah. V glavnem, moj cilj je, zmanjšat vnos beljakovin živalskega izvora na minimum.
Kinky, ziher ti bo ful vredi knjiga. Edino sir bi bil težka pri tebi, ne?

Posted 21 January 2012 - 03:48 PM
V glavnem, moj cilj je, zmanjšat vnos beljakovin živalskega izvora na minimum.
Kinky, ziher ti bo ful vredi knjiga. Edino sir bi bil težka pri tebi, ne?

Hehe, sir mi je odličen, da.

Jaz mesa tudi ne jem, recimo 1 krat na teden ribe, drugače pa podobna prehrana kot jo ti opisuješ.
Knjigo si bom zagotovo prebrala.

Posted 21 January 2012 - 09:34 PM
Posted 21 January 2012 - 09:38 PM
Upam, da me ne bo doletel odtegnitveni sindrom, ko zmanjšam sir. Tresoče roke in podobno.

Posted 21 January 2012 - 09:46 PM

Siru se je meni tudi najtežje odpovedovat, zato si ga tu in tam še vedno privoščim. Da ne zapadem v dilirij

Sojino mleko je rešitev, ali pa riževo... Samo jaz rajši pijem samo kavo, kot pa s tem, ker mi ni dobro.
Posted 22 January 2012 - 10:50 AM

Kot sem že rekla - ne mislim popolnoma opustiti sir

Pogrešam en velik domač vrt. Ko ne veš kaj bi za kosilo, se samo sprehodiš med gredicami in malo nabereš.

V glavnem - poročam.

Posted 22 January 2012 - 11:14 AM

Posted 22 January 2012 - 11:48 AM

Posted 22 January 2012 - 12:06 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users