Jaz tudi samo ZZZS, pa še to sem nazadnje prepozno dobila domov in šla brez.
Turistična zavarovanja
Posted 08 April 2013 - 11:42 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 09 April 2013 - 12:33 AM
Jaz vedno vzamem Coris, osnovno.
Posted 09 April 2013 - 07:04 AM
Svetujem Coris osnovno ali pa evropsko od ZZZSja.
Jaz vedno vzamem slednje.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 09 April 2013 - 12:47 PM
Hvala, da ste premaknile vprašanje v ustrezno temo, je nisem opazila.
Od ZZZS jo itak že imam, bom pa vzela najbrž še Coris osnovno. Še eno vprašanje imam. Brala sem zdaj pogoje na Corisovi strani. To je v bistvu tudi samo zdravstveno zavarovanje? Fant je trdil, da je to tudi za razne druge primere, avtomobilska asistenca, če ti nastanejo kakšni drugi stroški ipd. Če gre tudi tu za zdr. zavarovanje, v čem je sploh razlika, če imaš poleg ZZZS za tujino še Coris osnovno? Če imaš še Corisovo, se ti krijejo zdr. storitve v večji vrednosti, kot pri ZZZS?
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 09 April 2013 - 12:52 PM
Jaz sem pred časom to mal bolj preučila in vem, da kar je nekaj razlik v prid Corisu ali kateremukoli dodatnemu zavarovanju poleg samo osnovnega z evropsko kartico... sam evo zdej se ne spomnim, brskat pa nimam časa.
Posted 09 April 2013 - 02:08 PM
Ja, sem šla prebrat to temo od začetka in vidim, da si že nekaj napisala o razlikah med ZZZS in dodatnim zavarovanjem. Ja, dodatno krije tudi zdravljenje v zasebnih ustanovah, zdravila na recept, prevoze, tudi prevoz v domovino, če je to potrebno. Moram pa še pogledat pri drugih zavarovalnicah. Vzajemna je 2 evra cenejša od osnovnega Coris zavarovanja in krije stroške do 25.000 €, Coris pa do 20.000 €. Zavarovalnica Maribor ima tudi vrnitev izgubljene prtljage, povrnitev stroškov, ki nastanejo zaradi zamude letala, ampak tega dvojega ne rabim, ker ne grem z letalom. Potem Triglav ima dve različni zavarovanji za potovanja - zdravstveno in posebej še turistično za izgubljeno prtljago, stroške izdelave novih dokumentov, za zlorabo plačilnih kartic itd.
Prebrala sem pogoje pri Corisu (to spada pod zavarovalnico Adriatic ne?) in Vzajemni in se mi zdi, da ni nekih razlik, razen to, da je Vzajemna 2 € cenejša in krije 5.000 € stroškov več.
Posted 09 April 2013 - 02:20 PM
Daj še za Grawe poglej; mislim, da imajo oni en dober "turistični" paket, ki ti krije tako zdravstvene stroške kot izgubo prtljage, nadomestitev za prestavljen let itd.
Posted 09 April 2013 - 02:27 PM
Ok, hvala.
Samo to z izgubljeno prtljago je verjetno mišljeno, če ti jo zgubijo na letališču? Najbrž ni mišljeno, če jo sam kaj izgubiš nekje. Kaj pa glede dokumentov, ti krijejo, če ti jih kdo ukrade, ali tudi, če jih sam izgubiš? Pa še to. Dopolnilna zavarovanja krijejo stroške prevoza do bolnišnice in prevoz v domovino, ZZZS pa nobenega prevoza do bolnišnice v tujini?
Posted 09 April 2013 - 02:31 PM
Katero zavarovanje se najbolj splača vzeti za potovanje v ZDA?
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 18 April 2013 - 10:40 AM
Koliko časa pred začetkom potovanja je treba uredit zavarovanje? Najbrž bom Vzajemno izbrala, ker je najugodnejša. Ali to začne takoj veljati, ko skleneš preko interneta in plačaš?
Posted 18 April 2013 - 10:57 AM
Jaz sem ugotovila, da je Coris kar dražji od Vzajemne. Se splača tudi Vzajemno Tujina pogledat.
Posted 18 April 2013 - 11:00 AM
Ja, osnovno zavarovanje pri Corisu je 2-3 € dražje kot pri Vzajemni. Po opisu sodeč pa se ne razlikujeta nekaj med sabo.
Posted 18 April 2013 - 11:09 AM
Mislim, da so prijatelji, ki res veliko potujejo, vzeli zavarovanje pri Grawe (nekaj takega). So mi ravno pred nekaj tedni razlagali, da je to pri nas najboljša izbira. Mogoče preveri še pri njih.
Posted 18 April 2013 - 11:09 AM
Pri Vzajemni je večja premija pri "world" zavarovanju. Se mi zdi... ![]()
Posted 02 January 2014 - 01:01 PM
Preko česa pa urejate zavarovanje za tujino. Jaz sem do zdaj imela Coris in je ok, sicer za pol leta kar nanese. Je katera imela preko Vzajemne? Je kaj boljše/drugeča kot Coris?
Vzajemna je celo cenejša in ima boljše opcije "World" zavarovanj od Corissa.
Posted 05 January 2014 - 03:59 PM
Hvala. Morem preverit zakaj sem se nazadnje odločila za Coris in ne Vzajemno. Mislim, da je bilo nekaj glede prevoza oz. oskrbe v bolnici v primeru, da se kaj zgodi.
[Napoleon]
Posted 03 July 2016 - 12:53 PM
Tale tema je že malce zastarana, pa vendar; odločam se za zavarovanje za tujino, in sicer sta izbiri Vzajemna in Coris.
S Corisom imam sicer pozitivne izkušnje, vendar vidim, da je v primeru, da se zavarujem tudi za šport cena za eno leto za kritje 100.000€ še enkrat dražja kot pri Vzajemni za 1.000.000 €.
Torej; ima katera kakšne konkretne izkušnje z Vzajemno in kakšne so vaše preference pri zavarovalnicah za tujino?
Posted 03 July 2016 - 01:06 PM
Midva sva zavarovanje sklenila pri Vzajemni, ampak ga na srečo nisva rabila. Je bilo pa za 2 tedna nekaj čez 20 € za enega, krije pa mislim da do 50k.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 03 July 2016 - 02:01 PM
Pablo Picasso
Posted 03 July 2016 - 02:04 PM
Jaz isto kot Coco. Vedno grem na Vzajemno, zdaj sem prvič vzela za eno leto.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users