Jump to content

Photo

Namig za premik :)

• Please log in to reply
93 replies to this topic

#41 _vrtnca_

_vrtnca_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1372 posts

Posted 07 October 2011 - 11:07 PM

Je že bila katera v hotelu Veter pod Pohorjem? Fanta bi rada peljala nekam na kratek oddih in razmišljam o tejle ponudbi: klik

tudi tole zgleda ok: Rogla

hmm.gif
  • 0
Earth provides enough to satisfy every man's need, but not every man's greed.

Mahatma Gandhi

#42 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 08 October 2011 - 01:57 AM

Hotel Veter mislim, da je kar nov. Par let od tega kar je bil zgrajen. Nisem še bila noter, tako da težko kaj povem.
Ruše so bolj mičkene. IMO v njih nimaš kaj veliko za videt, so pa blizu Pohorja, kar je fajn, če nameravaš na kakšne izlete (npr. do slapu Šumik, na Pečke,...).
  • 0

• Guests

Posted 30 October 2011 - 11:22 PM

Imate kakšno idejo za oddih za eno popoldne ali cel dan, vendar naj ne bodo to planine, slapovi, to sva dala zadnjič čez - jutri bi čist u izi se mal razvajala al pa šla na kakšen poseben kraj mal uživat, ala na bazen, tut ZOO Zagreb mi je prišel na misel.. Še kakšna ideja?
  • 0

#44 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 22 November 2011 - 04:02 PM

http://www.active-idrija.com/#/domov/

Da naredim malo reklame spotoma smile.gif
  • 0

#45 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 22 November 2011 - 07:08 PM

Idrija je čudovita, ampak spomladi bolj, greš lahko še v Bolnico Franjo.

Pa Antonijev rov je odprt samo ob sredah. smile.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#46 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 22 November 2011 - 08:53 PM

Meni je vedno fajn biggrin.gif
  • 0

#47 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 06 June 2012 - 12:22 PM

Emonska hiša
Na robu današnjega centra Ljubljane, na Mirju, leži arheološki park Emonska hiša. Tu je bila z arheološkimi izkopavanji odkrita rimska stanovanjska zgradba.
Izkopavanja na področju parka Emonska hiša (prej Jakopičev vrt) so tekla v letih 1963-1964 in odkrila stanovanjsko zgradbo, ki je nekoč stala v mestu Emona. Danes so v parku na ogled ostanki te hiše s konca četrtega in začetka petega stoletja. Glede na kakovostno stavbno opremo (tlaki, mozaik, ogrevanje) je tu prebivala premožna in ugledna rimska družina.
Posted Image
http://www.mgml.si/m...-cenik/?loc=535
  • 0

• Guests

Posted 02 May 2014 - 10:22 AM

Midva bova jutri, če bo lepo vreme in če fantu danes uspe nardit vse za službo, šla po Rikijevi poti do Devinskega gradu (nad Tržaškim zalivom). Po fotkah sodeč mora biti tam zelo lepo:

a2.jpg

• 0

#49 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 02 May 2014 - 10:30 AM

Ta Sentiero Rilke je ful popularna ja, meni osebno je kr neki. Je pa res, da vedno ko sem bila je bilo grdo vreme haha. V tem času bi znala bit lepa.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#50 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 02 May 2014 - 11:03 AM

Jaz sem bila dvakrat v sončnem vremenu in je čist luštno. Notranjost gradu je pač "grajska", meni so bli bolj všeč vrtovi in kafič med zelenjem.

• 0

• Guests

Posted 02 May 2014 - 12:12 PM

Jaz zaradi samega gradu verjetno tudi ne bi šla, bolj mi je lokacija zanimiva: na pečini, razgled... Mogoče bova šla še do gradu Miramare, ta je pa verjetno lepši za ogled. 

• 0

#52 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 02 May 2014 - 12:19 PM

Miramare je definitivno 100x lepši. Priporočam.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#53 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 03 December 2014 - 10:22 PM

Shappa ima novost v ponudbi :D

http://www.shappa.si...-tascenbal.html

• 0

#54 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 17 April 2015 - 05:42 PM

Tole se mi zdi posrečena stran za načrtovanje potovanja po Evropi:

http://www.routeperfect.com

• 0

#55 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 20 April 2015 - 12:53 AM

Ker je tale tema zelo neaktivna, ampak vseeno mislim, da nas večino zanimajo tudi krajši izleti, sem se odločila, da napišem malo o najinem 3-dnevnem oddihu na Krasu oz. bolj v Italiji, kjer sva v bistvu preživela večino časa.

Nastanjena sva bila v apartmajih Paradiso (spodaj je tudi gostilna in midva sva imela polpenzion), ki se nahaja v kraju Komen, sredi slikovitega Krasa. Vsepovsod so vinske trte, stare kamnite hiše z vodnjaki in pa zelo ozke ukrivljene ceste, ki pa so zgledno urejene in označene. Ko sva prispela, naju je prijazen lastnik pričakal s pijačo dobrodošlice in ustrežjivo razkazal okolico in dal napotke, kaj je vredno ogleda oz. kako se pride do krajev, ki sva si jih želela ogledati. 

Prvi dan sva se nato skozi Gorjansko odpravila proti bližnji Sestiani (Sesljan). Pri Info točki sva parkirala in se podala na Rilkejevo pot proti gradu Devin. Pot ni zahtevna, ampak vseeno priporočam udobno obutev, ker pač poteka po klifu in je skalnata, zato pa tudi temu primerni prekrasni razgledi, najprej na marino Sestiana, potem pa s pečin na Tržaški zaliv. Vmes je tudi ena manjša kraška jama, kjer se je vredno spustiti po stopnicah, ker je spodaj neka mini razstava in razgledna točka, ki je prav kičasto lepa. :) Imela sva srečo, ker je bilo vreme krasno, sončno in toplo, pa ko sva prišla do gradu, je bil že sončni zahod. Vstopnica v grad znaša 8 € na osebo, noter je pa med drugim šola z internatom in polno mladine in ena zanimivost - v njem še vedno prebivajo plemiči, družina Torre e Tasso. Sicer pa ne po poti in ne okoli gradu med tednom ni bilo gneče, kar je velik plus. Čez vikende verjetno zna biti drugače, sploh na razglednem stolpu.

ngVHclyy.jpg

SDWN63jw.jpg

PkBKzPRZ.jpg

YH1O5YOM.jpg  

gkDFuiF9.jpg

prXJIkgP.jpg

Naslednji dan sva se odločila, da greva najprej v marino Sestiano, ki je bila tisti čas kar obljudena, kar nekaj ljudi se je tudi sončilo, tako da je človek dejansko dobil vtis pravega poletja. Tam je tudi vrsta bifejev in okrepčevalnic s predvsem morsko hrano, na voljo pa je tudi veliko (in brezplačno) parkirišče. Razen v Trstu parkirnine nikjer nisva plačala, kar je kar presenečenje, glede na to, da so kraji turistični.

ePhC1Ha7.jpg

V marini sva pogledala tudi na novo zgrajeno luksuzno naselje Portopiccolo, kjer si lahko kupite stanovanje za 7000 € na m². Na poti do tja je ena ogromna bela utrdba, ki z modrimi detajli spominja na arhitekturo Santorinija. Ni pač nič pisalo, kaj to je, pa ograjeno in zaprto je bilo.

sistianatop.jpg

8b5WjCqx.jpg

7NRVYmJ.jpg

• 1

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#56 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 20 April 2015 - 12:57 AM

Od tam sva se napotila proti opevanemu gradu Miramare. Že od daleč je razgled nanj krasen, zato sva parkirala malo dlje in se sprehodila po široki promenadi.

7w2s64Tv.jpg

8TsbpVFF.jpg

Že tam je bilo veliko ljudi, po vstopu na grajsko dvorišče pa sploh, cel kup mladine, ki so očitno bili tam na šolskem izletu in turistov. Sama velikost grada me je presenetila, sem si predstavljala večjega, je pa nekaj posebnega, sploh glede na njegovo lego in seveda razglede. Prav okrog njega se ne pride, se gre pa lahko pogledati na pečine, ki imajo pogled na odprto morje. Presunljivo lep pa je spodnji vrt z vodnjakom, ki se v bistvu razprostira v več slojih, do katere z obeh smeri vodijo mogočne stopnice. Zelo lepo urejeno in čisto, si predstavljam, da imajo glede na obisk kar precej dela z vzdrževanjem. Naprej od gradu je park (Parco del Castello di Miramare), kjer sva prebila kar nekaj časa, ker je prav čaroben. Na nekaterih delih je sicer kar precej zaraščen, kar v nasprotju z grajskim vrtom in arkadami daje vtis divjine, ampak meni je bil zelo všeč. Tja si se lahko tudi malo umaknil od siceršnje gneče. Poročila se tam definitivno ne bi, kljub vsej estetiki. :D

2fJ1XecU.jpg

dd0SgYpY.jpg

QHIo0jKW.jpg

4Equ1vrJ.jpg

dqXCZtbj.jpg

IBX43zWo.jpg

z60qghbq.jpg

• 2

― V. Van Gogh

#57 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 20 April 2015 - 01:26 AM

Od tam sva se podala v Opčine, kjer sva malo hodila po mestu, nato pa šla na postajo in kupila karte za tramvaj. :) Noben od naju se do takrat še ni vozil z njim, zato je bila prav posebna izkušnja. Enosmerna karta stane 1,35 €, končna postaja, do katere skozi silne klance prideš v pribl. 25 min pa je center Trsta, ki je bil najin cilj za ta dan.

WXuka9Ok.jpg

Po sprehodu skozi mesto sva šla jest v natural fast food restavracijo (Genuino), ki jih v starem delu mesta kar mrgoli, žal pa niso poceni. Če bi imela več časa, bi šla v picerijo ali špageterijo, tako da pa sva del vzela s sabo. Sta bila pa podoba restavracije in ambient obema ful všeč, vse zelo dodelano.

GEN01.jpg

fJ7gSiD0.jpg

AWkhNkgl.jpg

Trgovine so se v tistem času že zaprle (večina se zapre že ob 19:30, pa nekje od 13 - 15:30 imajo siesto), sva si pa ogledala ostanke Rimskega amfiteatra, ki je pa presenetljivo skoraj neoznačen. Bi pričakovala, da bo tako pomembno in ohranjeno arheološko najdišče malo bolj izpostavljeno.

9Rlgq62e.jpg

JR05uFcr.jpg

Od tam sva ujela predzadnji tramvaj (zadnji gre ok. 20:15) proti Opčinam.

Naslednji dan sva nameravala še enkrat obiskati Trst, le da z avtom in z druge strani, na poti domov pa se ustaviti v Štanjelu in si ogledati Štanjelski grad, ampak sva si zaradi vremena to drugo pustila za naslednjič. Greva v kratkem še tja, pa v Trst tudi spet. Sva pa bila kar nekaj časa tam in ga prehodila podolgem in počez, bila na glavnem trgu Piazza Unità, blizu katerega sva tudi parkirala in štartala od tam ter šla potem navzgor proti centru Torri d'Europa, ki je na hribu, v precej neuglednem in smrdljivem delu mesta. Mesto se nama je nasploh zdelo precej umazano, človek začne razumeti, zakaj tako hvalijo čistočo naših mest. 

Nekaj tržaškega mestnega utripa za konec:

qIYXteMA.jpg

vx1UliMl.jpg

YtlI3rJT.jpg

83ej0T2F.jpg

• 3

― V. Van Gogh

#58 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 April 2015 - 03:02 PM

Trst, my love ❤ Krasne fotke, Jina.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#59 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19147 posts

Posted 20 April 2015 - 04:13 PM

Krasno!

• 0

#60 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 20 April 2015 - 04:33 PM

Si šla kdaj od Kopra v Trst? Talking about grdo&umazano&apokaliptično :D

Sicer pa je Trst tudi meni všeč. Butasto vprašanje... Karto najbrž kupiš na tramvaju, kajne? :) Sem že enkrat mislila iti pa čakam na vreme.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users