Jump to content

Photo

Zakon o malem delu

• Please log in to reply
290 replies to this topic

#41 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 15 April 2010 - 05:35 PM

QUOTE(Braunkopf @ 15. 4. 2010 - 10:21) View Post

Ej, MARSIKOD ni tako. Poznam samo enega, ki lahko vzame dopust dva dni pred izpitom, seveda je ta dan neplačan.
Pa pol pridejo še obvezne službene obveznosti itd.

Ena punca dela v banki in je sploh ne spustijo iz službe, enkrat so jo klicali nazaj, ko je bla že na poti v LJ na izpit. Sucks.
Vse odvisno pač kje delaš.

Pa predvsem odvisno od tega, al se za študij ob delu odločiš sam ali te na študij napoti podjetje... Pri nas je vsakih nekaj; jaz študiram zgolj zaradi sebe in v bistvu se lahko pohvalim, da moja služba čist nikol ne trpi zrad tega študija OB DELU. Če je včasih mal panike, pač mal zamudim na predavanja ali pa ne grem sploh, ampak hej, saj študiram ob delu, prvo je zame služba.
Nimam pa nobenih težav s študijem, niti ne vzamem nikol frej pred izpiti, ampak se učim med vikendi. za študijski dopust nisem niti vprašala in ne bom, vem pa, da ga je ena sodelavka dobila.
Seveda je odvisno od študija, moj res ni zahteven oops.gif thumbup.gif
  • 0

#42 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 15 April 2010 - 09:02 PM

Moja teta ima 8 urni delovnik, 2 otroka in takrat je imela tudi smrtno bolnega očeta, ki je potreboval veliko skrbi. Rezultat-fax je prijela zares in naredla vse izpite v prvo (izjemoma nemščina), v službi je bila 8ur na dan, pred izpitom en dan fraj, učila se je ponoči, skupaj delala nalogo z obema hčerkama in še šla po opravkih za očeta. Je imela skozi cel dan, vsak dan, kaj početi. Svoj prosti čas je imela 1 dan v tednu na uri aeorobike....Stiki se ohranijo, če se želijo. Služba tu ni ovira. Enkrat je pa treba odrasti in se zaposlit.

Poanta je-ob delu brez problema narediš izredn fax. Odvisno je samo od tebe, koliko si resna. wink.gif Ker če nekdo z otroci in bolnim staršem in polnem delovnem času naredi fax-ni nikakršne logike da nekdo s "samo" službo tega ne bi zmogel.

• 0
IPB Image

#43 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 15 April 2010 - 10:03 PM

No ja. Lahko bi razpravljali o "kakšen faks" in "ob kakšni službi", ampak v splošnem imaš prav - z voljo se da.
  • 0

#44 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 16 April 2010 - 06:32 AM

Delo v proizvodnji in EPF.
  • 0
IPB Image

#45 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 16 April 2010 - 06:37 AM

Bravo sajk glede zagovora!!!! wink.gif

Da, seveda se vse da, kjer je volja - tam je pot. Saj ponavadi se vse da, le preveč leni smo, oz. iščemo (in tudi najdemo) neke izgovore za nedelo (jaz sem tipičen primer).

Ta tvoja teta pa - vsaka čast - je pa morala biti zgarana, joj; najbrž ji je bil fax distrakcija, od vseh skrbi zaradi bolnega očeta. Anycakes - dobra je.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#46 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 16 April 2010 - 08:28 AM

Podpis pod _M_ in Anja88!

Sajk - BRAVO! Čestitke, si me prehitel. smile.gif
Jaz imam napisano, še lektorirat in oddat (ko jo nadrejeni preberejo).
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#47 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 16 April 2010 - 08:29 AM

Pozabljate da večina faksov pri nas izredni študij mal narobe dojema, ker so predavanja in izpiti dopoldne, na arhitekturi pa mislim, da imajo celo redni in izredni ob istem času predavanja in izpite. Ponavadi kar raztegnjeno čez cel dan.
  • 0

#48 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 16 April 2010 - 09:14 AM

QUOTE(Kinky @ 16. 4. 2010 - 7:37) View Post

Bravo sajk glede zagovora!!!! wink.gif
Da, seveda se vse da, kjer je volja - tam je pot. Saj ponavadi se vse da, le preveč leni smo, oz. iščemo (in tudi najdemo) neke izgovore za nedelo (jaz sem tipičen primer).

Ta tvoja teta pa - vsaka čast - je pa morala biti zgarana, joj; najbrž ji je bil fax distrakcija, od vseh skrbi zaradi bolnega očeta. Anycakes - dobra je.

Jap same izgovore iščemo in smo leni, razvajeni. Starši bi mogli bol pritisnit glede delovnih navad in kdaj pa kdaj dat ultimat-če ne nardiš faxa v doglednem času (se pravi ne iščeš izgovorv) te pač nehajo finančno podpirat in ti dajo ultimat, da se moraš spokat na šiht.
  • 0
IPB Image

#49 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 16 April 2010 - 09:45 AM

QUOTE(lejck @ 16. 4. 2010 - 9:29) View Post

Pozabljate da večina faksov pri nas izredni študij mal narobe dojema, ker so predavanja in izpiti dopoldne, na arhitekturi pa mislim, da imajo celo redni in izredni ob istem času predavanja in izpite. Ponavadi kar raztegnjeno čez cel dan.

Točno tako.

Jaz bi ful hotela denimo dokončat arheologijo, pa je urnik za redne in izredne isti, torej predavanja čez cel dan, pa 2tedenska terenska praksa poleti, ki je obvezna.
Tudi me skrbi, kaj bo na tem faksu, ker nas mora bit v letnik vpisanih vsaj 5, da se sploh organizirajo popoldanska predavanja, oz. predavanja ob vikendih. Čist možno, da nas bo premalo vpisanih v drugi letnik, pol bom pa MORALA hodit dopoldne na predavanja, ker jih veliko pač obveznih.

Pa strinjam se s Sajkom, ko pravi, da je vse odvisno od faksa in službe. Kot pravim - nekateri moji sošolci ne dobijo prosto, sploh za izpite, ki so žal, vsi dopoldne. Pogoj za napredovanje pa so narejeni VSI izpiti.

Ne preveč splošno sklepat, če poznaš en uspešen primer nekoga, ki je doštudiral ob študiju, marsikje se žal ne da.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#50 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 17 April 2010 - 07:47 AM

Kinky & Kami - hvala! Sicer pa - bo treba še na zagovoru ne-delat neumnosti. biggrin.gif

Tiste fakultete, ki imajo izreden študij tako lepo čez dan, kot opisujete, imajo verjento za cilj privabit samo take, ki jim ni uspelo dobiti dovolj točk za reden vpis ... imajo pa take starše, da to nerodnost zlahka financirajo ... huh.gif
  • 0

#51 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 17 April 2010 - 08:14 AM

Sajk, kaj pa si doštudiral?

Čestitke drugač smile.gif

Nekatere pravjo da z otrokom še desetkrat hitreje naredijo faks kot bi ga brez. Verjetno zato, ker ti to daje voljo - da obveznosti, ki so nujne, čimprej pospraviš pod streho....
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#52 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 17 April 2010 - 09:33 AM

^^ Jah, pa ker nekatere fakultete ponujajo bonuse nosečnicam.

Samo je spet vse polno čejev. Poznam mlad par z otrokom in garata kot vprešna vola, da spravita študij čez. On dela, oba dobivata podporo od države, amapk jima brez obilne pomoči od doma ne bi zneslo sploh. In res precej na tesno živita, pa ful imata skrbi. To je ipak daleč od "brezskrbnih" študentskih let.

QUOTE(sajk @ 17. 4. 2010 - 8:47) View Post

Kinky & Kami - hvala! Sicer pa - bo treba še na zagovoru ne-delat neumnosti. biggrin.gif

Tiste fakultete, ki imajo izreden študij tako lepo čez dan, kot opisujete, imajo verjento za cilj privabit samo take, ki jim ni uspelo dobiti dovolj točk za reden vpis ... imajo pa take starše, da to nerodnost zlahka financirajo ... huh.gif

Ni čisto tako; po zakonu mora bit študentov vsaj 5, da se organizirajo posebej predavanja, je pa tot udi odvisno od časa profesorjev itd.

Pa večina izrednih, ki jih poznam si je sama plačala študij, oz. res vestno delajo ob študiju, noben (od meni znanih) ni nek jebiveter.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#53 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 17 April 2010 - 03:18 PM

QUOTE(Braunkopf @ 17. 4. 2010 - 10:33) View Post

^^ Jah, pa ker nekatere fakultete ponujajo bonuse nosečnicam.

Aha, bila priča temu. No ja, pa tudi raznim že mamicam in atijem.
O tem, kaj počnejo tile jako odgovorni starši, ko bi mogli hodit na predavanja ali izpite, pa ne bi.
Uradno seveda pazijo otroke, neuradno pa...
V glavnem, čim omeniš, da imaš froca, sploh kaj drugega ne rabiš rečt, ker si itak opravičen od vsega.
Da jaz rečem, da me je pošastno glava bolela in nisem mogla priti na predavanja? Ha ha, stavim, da
se ne bo našel niti en, ki me ne bi imel za hipohondersko zabušantko.
Moram si omisliti froca! Imaginarnega, se podrazumeva.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#54 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 17 April 2010 - 04:32 PM

podpis

in še z vidika s.p.; en dan zanosijo,drugi dan so že na bolniški,sledi porodniška,-kar pomeni 2 leti odsotnosti
pa podaljšanje, pa uvajanje v vrtec, pa mali je bolan.......
iz tega sem se naučila, da nikoli več nobene ne zaposlim za nedoločen čas, oz. dokler so študentje sploh nobenega...pa naj se enkrat nekdo vpraša zakaj je tako
  • 0

#55 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 17 April 2010 - 06:11 PM

QUOTE(lejck @ 16. 4. 2010 - 9:29) View Post
Pozabljate da večina faksov pri nas izredni študij mal narobe dojema

Redni in izredni študij sta si res čedalje bolj podobna, sploh zdaj na bolonjskem. Nekako po principu - če nisi redno sprejet, plačaj, in lahko (oz. moraš) hodit. Res bedno za tiste, ki študirajo ob delu, na dosti faksov je to zdaj itak praktično nemogoče.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#56 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 17 April 2010 - 06:16 PM

^ Se strinjam.
Nam so jasno povedali, da na našem faksu izredni študij več ni mišljen kot študij ob delu.
Ampak zgolj kot študij, ki se plača.
Na izrednem študiju so bile zahteve/obveznosti praktično identične, kot na rednem ... le predavanj
je bilo bistveno manj, vaj tako nismo imeli. Na bolonjskem študiju je bilo v tej smeri boljše, pa še vedno
precej slabše.
Da ne omenjam, koliko fraj mest je za reden študij in koliko je fraj mest za izreden, bwahaha.
No, sem pa zdaj končno enkrat redni študent ... pa čeprav na podiplomcu. : )

V glavnem, večino vodstva po fakultetah je za postrelit, take arogance pa še ne.

Primer: organizirani sestanek za izredne študente. Ura: ob 10h. Ali pa ob 12h.
Direktno jebanje v glavo.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#57 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 17 April 2010 - 06:23 PM

Aha, pri nas tudi, in se je izkazalo za resnično. Pri nas je še tako, da izrednim ni treba naredit sprejemcev. blink.gif Oz. dosežt toliko pik, kot rednim. Kar nekaj.
Predavanja in vse so za vse enaka in obvezna.

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 17. 4. 2010 - 19:16) View Post

Primer: organizirani sestanek za izredne študente. Ura: ob 10h. Ali pa ob 12h.
Direktno jebanje v glavo.

O, jebemti. laugh.gif

• 0

― V. Van Gogh

#58 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 17 April 2010 - 06:25 PM

Aham. Potem pa kak, ki je zaposleni, piše odgovornim, češ, kako si to mislijo, da bodo vsi iz služb
(nekateri so že redno zaposleni) prišli na sestanek ... pa ti rečejo nazaj, da se naj odločijo,
kaj jim je pomembnejše - faks ali služba. butl.gif
V glavnem, ogromno teh stvari je...

• 0

#59 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 17 April 2010 - 06:26 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 17. 4. 2010 - 19:25) View Post

da se naj odločijo,
kaj jim je pomembnejše - faks ali služba. butl.gif

To pa je pogost stavek na faksih, ja. laugh.gif

• 0

― V. Van Gogh

#60 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 17 April 2010 - 07:42 PM

Eh, jaz sem vedno pripravljena povedat, da služba rolleyes.gif . Študiram pač OB DELU in ne delam ob študiju.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users