Poljska
Posted 15 December 2025 - 12:21 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 15 December 2025 - 01:00 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 16 December 2025 - 08:52 AM
Hvala za vtise in reklamo! Bom pozorna tudi na to destinacjo
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 16 December 2025 - 11:26 PM
Posted 28 September 2026 - 10:27 AM
Mi smo šli ta vikend z Agencijo Supra na (kao) 4 dnevni izlet v Krakow : Najboljša ponudba za vas - Supra Travel
Štart je bil v četrtek ob 22h iz LJ in v Krakow smo prišli v petek okoli 9h.
Imeli smo voden ogled po centru mesta, potem smo imeli prosti čas za kosilo, popoldan pa še voden ogled po univerzitetni četrti in spet malo prostega časa in prevoz v hotel.
Tam sem malo nos pobesila, saj so obljubljali 3 posteljne sobe, na koncu pa smo dobili zakonsko posteljo z eno zložljivo (škripajočo) posteljo pri strani (ki je bila za nas 3 malo prekratka). Ni bilo neke panike, saj sta mulca mlada in dobro spita tudi na tleh, če je treba. Sem pa danes poslala mail na agencijo s konstruktivno kritiko, da tak odnos ni fer do potnikov.
Naslednji dan voden ogled židovske četrti (kjer so snemali Schindlers list) - in prost sprehod po četrti; potem pa še voden ogled po zunanjem delu gradu Wawel, s katedralo (in vzpon na zvonik). Spet malo prosto za kosilo in popoldan smo šli še na ogled res impresivnega rudnika soli Wieliczka - z odličnim vodičem. Razlagal je s takim entuziazmom, kot bi bil njegov prvi dan službe, ne pa da smo bili zadnja skupina tisti dan.
Zadnji dan smo štartali že ob 6h proti Auschwitzu. Tam sem se bala, da me bo od vseh videnih in opisanih grozot zvilo in čustveno ne bom zmogla. Cel ogled tako stopnjuje grozote (ki jih itak vsi poznamo, ampak ko si tam, se mi zdi, da je vse še huje), da sem bila že po pol ure čisto otopela in sem preostanek ogleda vse skupaj lahko spremljala samo še kot statistične podatke; moji možgani očitno sploh niso zmogli procesirat vseh informacij in sem se čustveno kar izklopila in me noben podatek ni več "ganil". Šele zvečer, ko sem se ulegla, so slike prihajale za mano, ampak sem od utrujenosti kar hitro zaspala.
No ob 11h dopoldan smo šli na bus in zvečer ob 22h prišli nazaj v LJ.
Pod črto, krasen izlet, lepo mesto, super vodič. Videli smo veliko.
Vse skupaj me je za tri osebe prišlo 527 EUR (prevoz in nočitev z zajtrkom) + 90 eur (doplačilo za premahano skupino) + 278 eur vstopnine + 280 eur za vso hrano, spominke in +100 eur za knjige
= cca 1.275 EUR
Ni najceneje, če bi šli v lastni režiiji, bi sigurno prišparali nekaj denarja, ampak tako sem tudi jaz precej spočita (mene vožnja - če jaz vozim - ubije), veliko vidimo in predvsem smo vsi mirni in samo sledimo ![]()
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 28 September 2026 - 12:28 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users