Španija
Posted 28 August 2008 - 03:25 PM
Saj ti vsi kraji v Turčiji so turistični. Glede na to, da bo že september pa se mi zdi, da tudi ne bo več take gneče. Vsaj na nobenih počitnicah ko sem bila kje septembra ni bilo več zabasanosti na plaži/hotelu itd.
Kanarski otoki so zdaj smešno poceni v primerjavi s cenami v prejšnjih letih. To sem že itak slišala, da je njihov sloves precenjen, ampak bi vseeno to preverila na lastne oči. Me pa res zanima to okoli hotelov, ker bi najverjetneje šla tako ruleto in ker je med 3* in 4* majhna razlika v ceni me res zanima ali se splača dat malo več za 4* ali je čisto dovolj 3*.
Posted 29 August 2008 - 01:18 PM
Kalypso glede hotelov v spaniji...midva sva bila v sevilli v hotelu z dvema zvezdicama. Placala sva 17€ na osebo, soba je imela klimo, sef in lepo kopalnico, poleg tega je bil hotel dobesedno v centru mesta. Meni je bilo cisto v redu. Drugje sva spala v hostlih(Malaga je zelo draga - 25€ na osebo, Granada pa le 10€ na osebo), 3 dni pa v avtu

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 26 September 2008 - 09:03 AM

Jutranji počitek v Nici:

V Sant Tropezu so bile velike ladjice, malo pa smo tudi poležavali na plaži

Kdo ne bi prepoznal Gaudi-jeve umetnine?

Moj dragi je bil zelo vesel, ko smo šli pogledat Noucamp:

Seveda smo si pogledali olimpijski stadion:

Midva sva se potem sama odpravila z gondolo na neko utrdbo. Ful lep razgled!:

Ful so mi všeč parkci in igrišča sredi mesta:

Seveda tudi Guhl park:

Sprehod po Rambli in tržnici:

In še postanek v Monacu:

Posted 26 September 2008 - 01:30 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 26 September 2008 - 06:42 PM
Hvala

Že dobila odgovor od fantove sestre- ta dva para sta njena prjatla

There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 26 September 2008 - 09:15 PM

Posted 26 September 2008 - 10:55 PM

Fora je bla pa v tem, da sem se osredotočla samo na ta desnga in mi je bil model res uno iiiber znan, ne ( sem si misla, da je najbrž prjatu od fantove sestre, samo se mi je zdel mal verjetnosti)... in sem si misla da je itak mal možnosti ampak dobro, bom vprašala, ne... potem pa sm poklicala sestro in je povedala, no, šele pol sva pa obe vidle da vse poznava iz slike- no, razen tvojga tipa, hehe.
Pa vem da desni ni z uno par, ja. Tud una2 ne vem če sta še par?
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 28 September 2008 - 12:47 PM

Posted 04 February 2009 - 12:05 AM
Kje se splača kupovati oblačila - da so fajn stvari in ne predrage?
Aja, pa kaj se splača še videti (poleg vseh tistih osnovnih znamenitosti)? Če je kakšna odkrila kaj bolj "skritega", pa da se splača videti, bi bila zelo vesela ...
Pa še glede hrane me zanima, kje se da dobro jest za zmerno ceno?
Se opravičujem za kup vprašanj.

Posted 07 February 2009 - 06:29 PM
Jaz si tudi želim še enkrat v Barcelono, ker mislim, da je nisem doživela in odkrila tako, kot bi jo lahko.
Posted 07 February 2009 - 07:36 PM

Eni gredo na Tibidabo, kjer je tudi enkraten razgled in pa lunapark. Prav tako priporočam La Ramblo, tisto tržnico gor, midva pa sva šla pogledat tudi pomorski muzej (na koncu La Ramble, blizu spomenika Krištofa Kolumba). Nad mestom sva bila navdušena in se bova zagotovo še vrnila.
Posted 07 February 2009 - 09:38 PM
Drugače pa hvala obema, bom upoštevala vajine nasvete!

Posted 07 February 2009 - 09:58 PM

Pa Sagrada Familia je tudi zanimiva za videt, o ja.

Posted 07 February 2009 - 10:05 PM
Res upam, da ne bo ves čas dež! Držite pesti!

Posted 07 February 2009 - 10:11 PM
Kje se splača kupovati oblačila - da so fajn stvari in ne predrage?
meni naj šoping centri: Diagonal Mar, Las Glorias, Gran Via Dos, Illa...če ne pa imaš Zaro, Bershko, Stradivarius, Desigual, Sfera na vsakem koraku (dobesedno)
Aja, pa kaj se splača še videti (poleg vseh tistih osnovnih znamenitosti)? Če je kakšna odkrila kaj bolj "skritega", pa da se splača videti, bi bila zelo vesela ...
teh skritih je mali miljon, najboljše da si najprej ogledaš glavne zanimivosti: Sagrada Familia, Placa Espanya, Rambla, Barri Gotic, Parc de la Ciuatadella, Casa Mila + La Pedrera + Casa Batlo (Gaudijeve hiše), La Boqeria (tržnica na Rambli), Camp Nou (stadion FC Barcelone), Poble Espanol (španska vas na Montjuicu)
Pa še glede hrane me zanima, kje se da dobro jest za zmerno ceno?
ni zmerne cene v Barceloni

če si v Barceloni, je muzej daleč...nahaja se na severu Catalunye...in je od Barne oddaljeno cca. 1 uro, če se ne motim ene 150 km
kar se tiče vremena pa ni lih za se hvalit z njim...mamo sonce te dneve, ampak temperature od 12-16 (čez dan)
Hasta pronto

Posted 07 February 2009 - 10:13 PM
OT:Če se ne motim, sem zasledila, da ti živiš in delaš tam, a ne? Kakšne so možnosti za zaposlitev? Špansko sicer ne znam ravno najbolje, ampak to bi se že naučila. Slovenija me je že tako razočarala na tem področju, pa prav duši me že, da si res želim poskusiti tudi kje drugje. Lahko tudi prek ZS, če ti ni odveč.

Posted 07 February 2009 - 10:19 PM

jaz sem prišla sem na prakso, malo več kot 2 leti nazaj, ko sem bila še absolventka...potem sem na njihovo pobudo diplomirala in ostala tle...sem pa zaposlena na enem izmed ministrstev...diplomirala in magistrirala sem iz geografije...kaj si končala??
aja kljub recesiji pa na polno iščejo medicinsko stroko, farmacevtsko in kemike, če si kaj od tega si zelo dobrodošla

Posted 07 February 2009 - 10:25 PM
Posted 14 March 2009 - 05:45 PM

Posted 14 March 2009 - 08:21 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users