Jump to content

Photo

Egipt

• Please log in to reply
124 replies to this topic

#41 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 28 August 2009 - 03:55 PM

Jaz sem bila v Seagull Resort (Hurgada). Je tak soliden hotel s 4*. Imela sva polpenzion (ruski bife zajtrk in večerja), kar je bilo v tisti vročini čisto dovolj, all inclusive bi bil fajn le zaradi pijače, ker tak sva pač mogla po pijačo v bližnji market (je bil čez cesto), ki pa ni bila draga. Hrana je bila ok, zdaj ni bila noben presežek, pač hotelska hrana. Bla je prirejena evropskemu okusu. Jaz v glavnem nisem bila lačna, čeprav sem pazla kaj pojem.
Sobe so bile solidne. Hotel je razdeljen na dva dela in medtem ko je nov bolj tipi topi se na starem vidi da je že da je dal precej gostov čez (midva sva bila v starem). Ampak sobe so bile čiste, klima je delovala brezhibno, kar je vse kar za dopust potrebujem. Tak sva v sobo hodla samo spat in se tuširat.
Lokacija tega hotela je super - za razliko od drugih resortov je dejansko v mestu, tako da lahko greš zvečer naokoli. V bližini je ogromno trgovin. Njihovi taksij so nonstop švigali mimo. Edini problem je, da ko so vidli, da si turist, ti je vsak želel nekaj prodat. Ampak tak pač je v teh deželah.
Ok, plaže ta hotel res nima nekaj ekstra. Sem že bila po drugih hotelih, ki so imeli lepšo. Del je peščen, del je zbetoniran iz kamnov in na trenutke se je znala kar napolnit, vendar nikoli nisi bil kot sardelica. Senco dajejo le senčniki, vendar ves čas rahlo pihlja, tako da se da prenest vročino. Plaža je namenjena samo hotelskim gostom, tako da ni nezaželjenih domačinov, ki bi ti želeli prodat vsega boga. So pa prodajalci izletov, ki znajo bit prav zoprni. Hotel ima tudi bazene. Jaz ne vem če sem se kopala enkrat ali dvakrat, tak da se ne spomnim več kakšna je voda v njih. Spomnim se pa, da je bilo čisto, kolikor pač ob obilici gostov je lahko (eni so res svinje down.gif), kar je meni najbolj važno. Redno so odnašali smeti in lončke.
Animacija je bila v tem hotelu najboljša od vseh sličnih hotelov kar sem do sedaj bila. Nonstop se je nekaj dogajalo. Od raznih športov, do belly dancea, delavnic za otroke. V večernih urah so prirejali nastope. Animatorji so bili na trenutke malo zoprni, ampak ko so vidli, da nisi za akcijo, so te pustili pri miru.
Na tripadvisorju ima ful slabe ocene, kar me je malo presenetlo, ampak ko sem šla brat kritike, marsikdo hotel slabo oceni samo zato, ker so dobili drisko, ker pač požrejo vse kar vidijo in ker ne upoštevajo opozoril o vodi, ki tam ni pitna, ker je večina gostov v hotelu pač Rusov (to najbolj znižuje ocene pri kakšnih Angležih), ker niso pripravljeni na drugačno kulturo in tega preprosto ne sprejmajo in ker pač primerjajo 4* z hoteli 4* v svoji državi. V teh deželah morš vedno odštet kako zvezdico, da lahko primerjaš z našimi standardi.
Tak bom rekla, da verjetno v Egiptu obstajajo boljši hoteli s 4*, ampak za mali denar ne morš dobit luksuza. Luksuz se pač plača. Midva sva šla v Egipt, da bi nekaj vidla, ne pa da bi ves dan preživela v hotelu in izkoriščala ugodnosti all inclusive, tisti pa ki so šli tja s tem namenom, verjamem, da so lahko razočarani.

Evo to je recimo bazen pri starem delu:
IPB Image

to pa pri novem:
IPB Image

pa recimo plaža. Sta dva zalivčka ločena s tistim kamnitim delom. Tu je bila bolj plitvina, tako da so se sem naguzli vsi z malimi otroci in vsi starejši in potem je bila voda zaradi peščene podlage motna in je res delovala umazano. Midva sva se kopala v tistem drugem, kjer je bilo manj ljudi in bolj globoka voda.
IPB Image

Aja, pa slike niso moje. So s TripAdvisorja.
  • 0

#42 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 07 October 2010 - 01:52 PM

Giza
IPB Image

Aleksandrija
IPB Image
IPB Image

Rdeče morje wub2.gif
IPB Image
IPB Image
  • 0

#43 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 07 October 2010 - 03:41 PM

Midva sva bila letos januarja v Hurghadi. Čisto turistično - mass tourism - mesto, ampak meni je bilo odlično to, da je bilo praktično poletje sredi januarja. Temperatura čez dan okoli 24 stopinj, ponoči okoli 18.
Bila sva v hotelu Grand Resort - 5 zvezdični in polpenzion.
Takole tudi zelo realno izgleda:
IPB Image
IPB Image

Čisto, zrihtano, na nivoju, odlična hrana, zabave tudi precej. Odličen animacijski tim, ki preko celega dneva organizira igre, aerobiko, zvečer so pa imeli vsak večer drugačen muzikal. In so sestavili koreografijo - res odlično.
Naslednjo zimo bova verjetno tudi šla tja (če slučajno kakšna ZDA ne pride vmes - Hofer ima super možnost Zahodne ZDA - kalifornija, kjer si za okoli 2400 € dva sposodita avto in se vozita po tistem delu ZDA).
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#44 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 05 July 2011 - 11:02 PM

Ali slučajno veste kako so nemiri vplivali na egipčanski turizem? Je varno potovati v Sharm el Sheik ali Hurgado? Cene aranžmajev se mi zdi, da niso veliko padle... hmm.gif
  • 0

#45 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 25 July 2011 - 11:57 PM

Tudi mene bi to zanimalo. Jaz se vedno bolj navdušujem nad idejo, da bi šla letos v Egipt. Oba bi rada AI, dobro hrano, in lepo plažo in se mi zdi da Egipt to vse ponuja po ugodnih cenah. Prvotni plan je bil Grčija ampak zdaj vidim da če hočeš bit v Grčiji na komot, moraš računat kakih 800€, midva pa letos ciljava na kakih 600€.

Ampak mi ata ful nasprotuje, ker je kao nevarno, že samo po sebi, pol pa še je kao hrana nezanesljiva (driske itd.).
Mi lahko katera pove kako je s tem?

Plaže in morje so lepe?

In če bi še lahko katera primerjala Egipt s Tunizijo?
  • 0
Memento mori.

#46 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 26 July 2011 - 11:39 AM

Nutella, res je da imaš v večini hotelov All inclusive, ki je v veliki meri prilagojen evropskemu okusu, pa vendar moraš RES pazit kaj poješ. Voda tam ni pitna (če se ne motim, da vsebuje celo neko bakterijo). Priporočljivo je, da se izogibaš ledu v pijačah, sadju in zelenjavi, ki se ne da olupit. Večzvezdični hoteli bi naj za vse to uporabljali ustekleničeno vodo, vendar nikoli ne veš... Jaz sem ful pazla, ampak nekaterim stvarem se preprosto nisem mogla upret. Posledica -> pol dneva sem namesto na plaži preživela preživela na wc-ju.

Morje je prečudovito. Jaz sem bila v Hurgadi, kjer ni koralnega grebena direkt ob obali (ta je bojda v Sharm el Sheiku), zato sem šla na ekskurzijo kjer so nas peljali šnorkljat in je bilo preprosto čudovito. Ribe kot jih vidiš v akvariju, ob enem od postankov na katerega sama zaradi visokih valov nisem šla, je fant videl celo želvo.

Hotelska plaža, kjer sva se kopala, ni bila nič posebnega. Morje tukaj ni bilo tako lepo kot je bilo na izletu. Poročilo o najinem hotelu lahko prebereš par postov gor.

Po mojem mnenju je Egipt definitivno vreden ogleda, ampak le če greš še kam izven hotelskega resorta. Da si ogledaš Dolino kraljev, Kairo in piramide (kar pa jaz osebno ob trenutni politični situaciji ne bi storila), greš na izlet v puščavo ali šnorkljat. Če nameravaš le poležavat v hotelu in se gibat v njegovi okolici in uživat kar ponuja all inclusive je po mojem mnenju boljša izbira Turčija. V Tunizij pa nisem bila, zato ne moram primerjat.

Midva sva se letos odločila, da Egipt in Tunizija prav zaradi nestabilne politične situacije odpadeta. Zdaj je sicer lahko v državi mirno, vendar nikoli ne veš kdaj lahko izbruhnejo novi nemiri. In zakaj bi tvegal pokvarjen (in predčasno prekinjen) dopust in živce? Nama se ni zdelo vredno. Verjetno bi razmislila tudi o tej opciji, če bi se cene aranžmajev znatno znižale, vendar ostajajo pb. enako visoke kot so bile prejšnja leta, zato sva raje izbrala opcijo "better safe than sorry".
  • 0

#47 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 26 July 2011 - 11:42 AM

Ja, voda v Egiptu, Tuniziji...vsebuje neko bakterijo, ki je Evropejci ne prenašajo ravno najbolje.
  • 0

#48 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 26 July 2011 - 12:52 PM

Kalypso, hvala za tole poročilo. Te čist razumem in mi je logično da je bolje vzet Tunizijo, ker nimam namena hodit naokoli, pa ne zato, ker me ne bi zanimalo, ampak (kot si sama rekla) se mi trenutno ne zdi najbolj pametno.

Je pa res, da sem pri Relaxu našla en hotel v Hurgadi, ki je na tripadviserju #1 v celem Egiptu. Slike mi nenormalne lušte delajo, pa še cena za Last minute je kar razumljiva, dobrih 700€. S fantom sva se sicer pogovarjala za manj, ampak če bo možno v najinem terminu vzet tole, bi bila pripravljena sama doplačat, ker imam močan občutek da s tem hotelom ne moreš falit: Premier Le Reve
  • 0
Memento mori.

#49 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 26 July 2011 - 01:57 PM

Ne Tunizijo, Turčijo. V Tuniziji je podobno stanje kot v Egiptu.
  • 0

#50 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 28 July 2011 - 12:53 PM

Pa res. Mislim da bo res Turčija padla, samo en pametni hotel še moram najt. Enega sem sicer že ampak stane malo pod 1000, čakam na Last minute (btw, dajo vse hotele slej kot prej na Last minute ali ni nujno?)

Ampak v tale Premier Le Reve bom enkrat mogla it, malo bom počakala da se razmere umirijo, potem pa ob prvi priliki, mogoče celo za prvomajske počitnice.

Vprašanje, kdaj med letom so cene počitkovanja v Egiptu najnižje? In kdaj so temperature še "poletne"?

Ker mogoče bi šlo tudi med krompirjevimi počitnicami.
  • 0
Memento mori.

#51 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 28 July 2011 - 01:58 PM

Najbolj se Egipt splača pozimi. Midva hodiva vsak januar in plačava za polpenzion za teden dni 300 € na osebo. Temperature so pa pomladno-poletne. Čez dan je zlahka 25-30 stopinj, ponoči pa okoli 18.
Sicer pa z Egiptom ne moreš nikoli zgrešiti - tam je vedno toplo in sončno.

Če pa stakneš drisko, si greš pa kupit v prvo lekarno Antinal. Prodajo ti za pod euro, poješ eno tabletko in si zdrava.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#52 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19145 posts

Posted 28 July 2011 - 02:02 PM

Ko so počitnice, cene vedno nabijejo.

Mi2 sva bila sredi aprila in se je že dalo kopat v morju. Med novembrom in aprilom je hladno in se ne da kopat. Pa piha precej. No to je verjetno odvisno od predela.
  • 0

#53 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26100 posts

Posted 09 January 2012 - 08:18 AM

3 kolegice gremo v Egipt v času zimskih počitnic (torej okoli 20.2.2012). Ker je v 4 lažje potovati, kot v 3, iščemo še kakšno prostovoljko, ki bi se nam pridružila. cool.gif
  • 0

#54 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 22 February 2012 - 04:18 PM

Midva z mojim dragim nameravava iti v Egipt prek agencije Relax. Če rezervirava do 29.02.2012 plačava 439 €. To je ta ponudba http://www.relax.si/...-hurgada-egipt/ . Šla pa bi 29.6.2012. Žal prej ne moreva, ker imam jaz maturo. Kakšna je takrat temperatura zraka? Pa kakšno hrano imajo po hotelih?
  • 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#55 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 22 February 2012 - 04:50 PM

Vroče ful, hrana je v hotelih 3* za mene bolj slaba, če pa nisi izbirčna ti bo okej. Jaz osebno v Egipt ne bi hodila v hotel s 3*, ker je to nižji nivo od našega.
  • 0
Viens, reste ici!

#56 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 22 February 2012 - 05:29 PM

Midva sva bila dve leti nazaj v hotelu, ki ima po njihovo kao 4*, sobe so bile ful velike, hrana ... okej, pač jedla sva, da nisva bla lačna, drugače pa...ne smem se spomnit te njihove hrane :) Sej tako hudo ni, da ne bi bilo za pojest, midva sva imela samopostrežno, kar je bila prednost, čistoča je pa na nizkem nivoju tam, na to se pripravi :)
Junija bo zelo vroče, midva sva bila sva oktobra in je bilo tam okrog 28 stopinj.
  • 0

#57 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 22 February 2012 - 07:44 PM

Punce hvala za nasvete. Sej zato se odločam je hotel 4* dražji za 50€, tako da če bi izbirala pač dam 50€ več in sem malo bolj sigurna. Kakšna hrana pa je Christianne? Niti podobna naši? Jaz sem še kar izbirčna, tako da ne vem kako bo. V katalogu od Relaxa piše, da so povprečne temperature Junij 31 Julij 35.
  • 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#58 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 22 February 2012 - 07:54 PM

Hotelska hrana je prilagojena evropejskim želodcem, ne skrbi. :wink:
Enako tudi glede temperatur, še prevroče vama bo. :wink:

Jaz bi na tvojem mestu vzela 4* hotel. Kot je že Ana rekla, nivo hotelov je nižji kot pri nas.
  • 0

#59 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 22 February 2012 - 08:07 PM

Lani sva bila z mojim v Grčiji je bilo tudi zelo zelo vroče, meni dokaj normalno. Sem zmrzljiv tip poleti pa uživam na soncu in ne trpim toplote.
Sva pa tudi v Grčiji bila v hotelu 4* ampak hrana povprečna no.
  • 0

#60 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 22 February 2012 - 08:13 PM

Ma ne, ne skrbi. Meni je bilo še vedno fajn, hrana je bila pač slaba stran, mogoče je tudi odvisno od hotela.
Jaz imam v spominu riž in kuhano goveje meso. Sej drugače je bilo res ogromno zelenjave in sadja, ampak sem jo jedla samo prva dva dni, ker sem očitno malo preveč občutljiva in me je bolel želodec vedno, ko sem jo jedla. Najbrž zaradi vode, s katero jo perejo, ne veem. Tudi fant je imel probleme. Sva pa nesla s sabo 2 dcl šnopca za prebavo :D
Junija bo po moje tako vroče, da še lačna ne bosta pretirano :D
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users