QUOTE(Ilmatar @ 9. 10. 2008 - 13:45)

Kako oblačilo manj, namesto Lancome maskare bo dobra tudi MaxFactor, ne kupiš vsak mesec parfuma in ne zakofetkaš celega dneva na kavah za 1,90 EUR, pa gre skozi
Ne pravim, da ti to delaš, ampak nekako tako se pride skozi mesec.Sicer se pa meni zdijo najbolj obupne nekatere gimnazijke/srednješolke (nočem koga užalit, poudarek je na NEKATERE). Grejo v H&M in kupijo že tretje kavbojke tisti mesec, v Müllerju kupijo parfumček za "lubija" pa zase en hud Chanel glos, da bo fajn prišel čez Dior šminko, ki jo je kupila predvčerajšnjim. Šal in rokavice se morajo itak ujemati z rumenim plaščem, ki tako ali tako paše samo na ene hlače - hop, v Zaro. Aja, sem štipendijo ponucala, ej stara, ni panike, bom mami rekla. Potem se pa sesedejo izmučene od šopingiranja v Le Petitu in pokramljajo ob tiramisuju. Take ponavadi najbolj zagagajo, ko je treba mošnjiček zategnit. Razen, če jim paše cel mesec zobat S Budget špagete in Lidlov kećap.
Haha, se strinjam ... Sama sem imela v gimnazijskih letih ogromno sošolk, ki so ble vsak dan drugače oblečene, mele vsak dan druge špičake, drugi plašč oz. jakno, ta najdržajo kozmetiko že pri 15. letih (najbrž so se vsako popoldne presekirale, kaj bodo oblekle naslednji dan za v šolo) ... Meni se ne bi dalo tolko keša zapravit za to, tudi če bi mi ga atica in mamica dala. Svoji punčari (če jo bi imela) bom jaz absolutno postavila neke meje.
Sicer pa varčujem, kolikor se le da od 18. leta na banki - vezana vloga (od denarja, ki ga priložnostno zaslužim med počitnicami in med letom). Do štipendije nisem bila nikoli upravičena oz. predlagana (kljub 2 zlatim priznanjem in enemu srebrnemu v OŠ - pač nefer sistem podeljevanja štipendij v Sloveniji, kaj čmo; hvalabogu se bodo zdaj baje kriteriji poostrili), zato mi starši kar veliko pomagajo in dajo 150 EUR za najemnino in stroške plus (mislim, da imam kar ugodno najemnino napram večine stanovanj v Ljubljani), ter za mesečno in bencin - vozim itak ne veliko. Torej: starši mi seveda pomagajo, vendar seveda z nekimi mejami. Za trenutne stvari, ki jih rabim (recimo do 3 potovanja na leto in prenosnik, recimo) si prišparam. Gledališču parkart na leto se ne odrekam, potovanjem tudi ne.
Ogromno hrane si prinesem od doma, več jem doma, zelo malo na bone (za hrano v bistvu mininalno zapravim, ker si ogromno prnesem od doma), kofetkanjem se izogibam ker lahko s tem zapraviš da te kar glava peče - si jo skuham doma. Kozmetike si razen maskare in balzama ne kupujem tiste višjega cenovnega ranga; pa še to so stvar kupim, ko mi je zmanjka; kar pomeni, da imam zgolj eno maskaro, eno barvno kremo, eno senčko, en gloss in največ 2 balzama naenkrat, ne pa po deset stvari naenkrat. Dekorativne pa sploh ne kopičim, ker se zelo malo ličim. Za oblačila tudi ne zapravljam v smislu, da bi imela vsak mesec ene par novih hlač in kril - pač kupim, ka rabim in mi je res všeč. Čagat (ali če je komu ljubše: žurat) grem enkrat do dvakrat na mesec in poanta mi ni v tem, da se bom nalila. Alhohol mi razen juice vodke in refoška smrdi, tako da zanj posledično mi ne gre veliko. Priznam, da tukaj veliko časti fant, ker je zaposlen.
Glede stanovanja še nimam načrtov, starši me pa tudi ne bojo najbrž metali iz bajte še zaenkrat. Imam pa cilj iti enkrat na svoje; obstaja možnost, da s fantom odkupiva stanovanje od njegovih staršev, ki se v bajto selita. Krediti itd. - o tem bom razmišljala, ko bom zaposlena, zdaj ne morem nič vedeti. Ni mi ravno cilj bajta, zarad mene ena luknja. Vem samo to: Nikoli in nikdar ne bom živela pod taščino diktaturo (njenim tečnarjenjem in vtikovanjem in zdravljenjem kompleksov). Raje zdrava duša in Življenje z veliko začetnico, pa magari v eni luknji.