Jump to content

Photo

Protikadilska zakonodaja

• Please log in to reply
64 replies to this topic

Poll: Se strinjate z omejitvijo kajenja na javnih mestih? (35 member(s) have cast votes)

1. Da (24 votes [68.57%])

Percentage of vote: 68.57%

2. Ne (10 votes [28.57%])

Percentage of vote: 28.57%

3. Vseeno mi je, me ne zanima. (1 votes [2.86%])

Percentage of vote: 2.86%

Vote Guests cannot vote

#41 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 25 June 2005 - 03:40 PM

Ujej, kadilci s(m)o pa res največja živeča golazen.

Mene pa npr. v restavraciji moti, ko imajo pri sosednji mizi na moč nekulturnega in nevzgojenega froca, ki pljuva/riga/prdi/se dere in laufari okoli drugih miz (mama se seveda naredi neumno in nič ne vidi) in teži - če se mu ne hihitaš, je pač s tabo nekaj narobe in ne maraš otrok. Zame bi to celo držalo - ne prenesem podivjanih malih slinastih, nevzgojenih frocov (ki sicer niso nič krivi, so pač odraz staršev, nesposobnih za normalno vzgojo in osnovno kulturo, katera je tudi njim očitno španska vas). Jaz sem prišla v restavracijo na spodobno kosilo in pričakovan mir, kar sem tudi vse pošteno plačala, ne pa poslušat/gledat enega slinastega pavijana. IN TO PAČ ŠKODUJE MOJEMU ZDRAVJU - nenormalno se razhudim, postanem živčna, zgrožena nad današnjimi starši in od vseh teh skrbi ne morem tisti dan mirno spat, kar vsekakor ni vredu za moje zdravje.

Nadalje me po avtobusnih postajah in avtobusih moti IN ŠKODUJE MOJEMU ZDRAVJU folk, ki, sploh poleti, pozabi na to, kaj je voda in žajfa in misli zadušit ostale okoli sebe s svojim vonjem, ki asociira na drek.

Moti me tudi folk v gostilnah, ki se ga nažre in pride težit in pljuvat. Moti me tudi folk, ki se ne zna kulturno v gostilnah obnašat, pa je največkrat trezen. TO ŠKODUJE MOJEMU ZDRAVJU, saj postanem kar precej melanholična, ko pomislim, kakšna gnila populacija me obkroža.

Motijo me bejbe, ki se oblečejo kot maškare in hodijo naokoli v prepričanju, da so steber lepote in okusa za modno eleganco... motijo me bejbe, ki vlečejo kup celulita in špeha za sabo in imajo minimalistične kratke gate na sebi, jaz pa moram nevarno blizu za njo hoditi/ali stati. Me sili na bruhanje in me je kar rahlo strah in imam posledično ponoči še dolgo nezavidljive nočne more, kar vsekakor škodi mojemu zdravju.

IN TO VSE SLABO VPLIVA NA MOJE ZDRAVJE! A čem naredit vstajo?

Aha, pa še to - fuck off s tistimi pokroviteljskimi, večvrednimi v stilu 'naj jim mi pomagamo, če se že sami ne zavedajo škodljivosti'. Jaz dobro zase vem, kaj mi škodi in kaj mi ne škodi. In kdor vsaj malo ne zastruplja svojega telesa, ne zna, kaj je to užitek.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#42 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30031 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 25 June 2005 - 04:04 PM

QUOTE(Jenna)

In kdor vsaj malo ne zastruplja svojega telesa, ne zna, kaj je to užitek.

s ta drugo trditvijo se pogojno strinjam, vstajo pa definitivno priporočam!!!!!!!! biggrin.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#43 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 25 June 2005 - 04:07 PM

IPB Image
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#44 callista

callista

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1498 posts
  • Interests:šport, glasba, zabava

Posted 25 June 2005 - 04:20 PM

QUOTE(Jenna)
Ujej, kadilci s(m)o pa res največja živeča golazen.

Mene pa npr. v restavraciji moti, ko imajo pri sosednji mizi na moč nekulturnega in nevzgojenega froca, ki pljuva/riga/prdi/se dere in laufari okoli drugih miz (mama se seveda naredi neumno in nič ne vidi) in teži - če se mu ne hihitaš, je pač s tabo nekaj narobe in ne maraš otrok. Zame bi to celo držalo - ne prenesem podivjanih malih slinastih, nevzgojenih frocov (ki sicer niso nič krivi, so pač odraz staršev, nesposobnih za normalno vzgojo in osnovno kulturo, katera je tudi njim očitno španska vas). Jaz sem prišla v restavracijo na spodobno kosilo in pričakovan mir, kar sem tudi vse pošteno plačala, ne pa poslušat/gledat enega slinastega pavijana. IN TO PAČ ŠKODUJE MOJEMU ZDRAVJU - nenormalno se razhudim, postanem živčna, zgrožena nad današnjimi starši in od vseh teh skrbi ne morem tisti dan mirno spat, kar vsekakor ni vredu za moje zdravje.

Nadalje me po avtobusnih postajah in avtobusih moti IN ŠKODUJE MOJEMU ZDRAVJU folk, ki, sploh poleti, pozabi na to, kaj je voda in žajfa in misli zadušit ostale okoli sebe s svojim vonjem, ki asociira na drek.

Moti me tudi folk v gostilnah, ki se ga nažre in pride težit in pljuvat. Moti me tudi folk, ki se ne zna kulturno v gostilnah obnašat, pa je največkrat trezen. TO ŠKODUJE MOJEMU ZDRAVJU, saj postanem kar precej melanholična, ko pomislim, kakšna gnila populacija me obkroža.

Motijo me bejbe, ki se oblečejo kot maškare in hodijo naokoli v prepričanju, da so steber lepote in okusa za modno eleganco... motijo me bejbe, ki vlečejo kup celulita in špeha za sabo in imajo minimalistične kratke gate na sebi, jaz pa moram nevarno blizu za njo hoditi/ali stati. Me sili na bruhanje in me je kar rahlo strah in imam posledično ponoči še dolgo nezavidljive nočne more, kar vsekakor škodi mojemu zdravju.

Aha, pa še to - fuck off s tistimi pokroviteljskimi, večvrednimi v stilu 'naj jim mi pomagamo, če se že sami ne zavedajo škodljivosti'. Jaz dobro zase vem, kaj mi škodi in kaj mi ne škodi. In kdor vsaj malo ne zastruplja svojega telesa, ne zna, kaj je to užitek.

Mislim da zgoraj našteto ne povzroča raka na pljučih ali kakšnih resnejših zdravstvenih težav, kot jih npr. cigareti... twisted.gif twisted.gif twisted.gif twisted.gif
  • 0
IPB Image

#45 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 25 June 2005 - 04:32 PM

Pitje alkohola povzroča cirozo jeter. Bomo prepovedali alkohol na javnih placih?
In ja, zgoraj našteto lahko povzroči resnejše zdravstvene težave, kot tudi kajenje lahko povzroči raka.
Sploh pa tisti, ki bi radi zdravo živeli, naj ne hodijo po lokalih ponoči (tudi zelo naglas glasba poneumlja in škoduje zdravju) in naj gredo rajši popoldan na travnik lovit metulje, ob 21h pa spat, ker je to zdravo.
  • 0

#46 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 25 June 2005 - 04:47 PM

Nekateri pač najdemo užitke drugje kot v čikih twisted.gif

Potem ne bi nobenega motilo,če bi v restavraciji z neizmernim užitkom prdela??? Saj 'dim' tako ali tako 'nobenega' ne moti!?!

twisted.gif
  • 0

#47 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 25 June 2005 - 04:56 PM

Daj daj, URŠKA, kdo d fak pa si ti, da boš prav vzviška, očitajoče, večvredno, govorila, da pač najdeš užitke kje drugje? A misliš, da meni brez cigaret za živeti ni? Ali misliš, da so moj edini užitek cigareti in da drugje ne najdem in nisem zmožna najt užitkov? Malo znižaj svoj grben, ker kajenje oz. nekajenje ni noben kriterij za večvrednost in zrelost ali karkoli.

Glede prdenja - ja, saj to nemalokdo tudi počne in to upravičuje z dejstvom, da je najprej zdravje in šele potem kultura. Morda bi morali imet tudi ločene prostore za prdilce in neprdilce. In še to: nismo kadilci krive, če imajo gostilne tako stupidne 'ločevalnice' (npr. kakšno posušeno rožo) kadilcev od nekadilcev.

Sicer pa vidim, da je kakšna resnejša debata utopija in sploh se čudim, da ste se zreli, s hrbtenico, zavedajoč se dragocenosti brezhibnega zdravja - nekadilci, namreč... pripravljeni ponižujoče spustiti se in sploh karkoli počebljati z nami, navadnimi smetmi.... ki zasmrajujemo sveži, čisti zrak in hkrati tudi vas. Ampak vas razumem - z neizmerno širokogrudnostjo nas hočete spraviti na dobra, bolj zdrava pota...
  • 0

#48 Robidnica

Robidnica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 277 posts

Posted 25 June 2005 - 06:00 PM

jaz sem nekadilka in nimam nič proti kadilcem! seveda je čisto druga pesem če nekdo puha "omamne oblačke" direktno pod moj nos... takrat se obzirno umaknem čeprav bi tipa/tipico najraje z valjarjem po glavi. mad.gif zastrupljajte se kadilci, nihče vam ne brani dokler s tem ne ogrožate tudi nekadilcev.
  • 0

#49 callista

callista

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1498 posts
  • Interests:šport, glasba, zabava

Posted 25 June 2005 - 06:08 PM

Jst nimam ničesar proti kadilcem, zarad mene se zastrupljajte kolikor se pač hočte - dokler seveda ne pihate dima vame. twisted.gif Me ne moti, če človek poleg mene kadi, sej itak dost mojih kolegov kadi. Ampak če npr. sedim s kadilcem v zaprtem prostoru, in on prižge cigaret, je lepo in po bontonu, da me vpraša, ali me moti če enga prižge.
  • 0
IPB Image

#50 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 25 June 2005 - 06:09 PM

Svoboda uničevanja samega sebe je v bistvu edina res prava svoboda, ki nam je še ostala...
  • 0

#51 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 25 June 2005 - 06:11 PM

Jaz čisto razumem, da nekadilce moti dim. To mi je popolnoma jasno in to tudi spoštujem. Če npr. ni nikjer placa v restavraciji v kadilskem delu, grem pač brez problema v nekadilskega in tudi brez problema ne prižgem nobenega cigareta. Tu ni kaj. Tudi, če sem v družbi nekadilcev in jih izrazito moti dim, prižgem samo kak cigaret ali dva in na misel mi ne pride, da bi komu puhala v faco.
Moti me samo to vzviška pametovanje nekadilcev, ki mislijo, da so zaradi tega nad kadilci in da so boljši. Phahaha. In moti me to, da jih motijo kadilci kot osebe in ne sam dim. In da jih zaradi tega obsojajo in obravnavajo kot slabše, manj zrelejše, neodgovorne, neumnejše osebe, kot so oni sami. To me pa pogreje...
  • 0

#52 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 25 June 2005 - 06:12 PM

QUOTE(Katrin)
Svoboda uničevanja samega sebe je v bistvu edina res prava svoboda, ki nam je še ostala...

Tako je. :=)
  • 0

#53 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 25 June 2005 - 08:19 PM

Se podpišem pod Jennine poste ... je krasno zajela tudi moje (kadilsko biggrin.gif ) mnenje, nimam kej dodat.
  • 0

#54 tinca

tinca

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1159 posts

Posted 26 June 2005 - 12:55 AM

Tudi jaz se podpišem pod Jennine poste.
Mi gre že malo na jetra to zastrupljanje s cigareti gor, zastrupljanje s cigareti dol.......jebi ga, kadilci bomo prej crknili, trpeli bomo neznosne muke, da ne govorim kakšnega raka bomo dobili in grdi in zgubano kožo......a še kaj naštejem???

Ne bom niti začela naštevati koliko strupov požremo s hrano in pijačo, samo tega se itak nihče ne zaveda!
  • 0

#55 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 26 June 2005 - 06:48 AM

Se zavedamo, se ... in malo gledamo na to kaj žremo, da je teh strupov malo manj smile.gif
Vem pa za eno, ki full pazi na zdravo prehrano, pa kadilka je laugh.gif First things first .... biggrin.gif
  • 0

#56 Robidnica

Robidnica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 277 posts

Posted 26 June 2005 - 03:10 PM

QUOTE(Jenna)
Jaz čisto razumem, da nekadilce moti dim. To mi je popolnoma jasno in to tudi spoštujem. Če npr. ni nikjer placa v restavraciji v kadilskem delu, grem pač brez problema v nekadilskega in tudi brez problema ne prižgem nobenega cigareta. Tu ni kaj. Tudi, če sem v družbi nekadilcev in jih izrazito moti dim, prižgem samo kak cigaret ali dva in na misel mi ne pride, da bi komu puhala v faco.
Moti me samo to vzviška pametovanje nekadilcev, ki mislijo, da so zaradi tega nad kadilci in da so boljši. Phahaha. In moti me to, da jih motijo kadilci kot osebe in ne sam dim. In da jih zaradi tega obsojajo in obravnavajo kot slabše, manj zrelejše, neodgovorne, neumnejše osebe, kot so oni sami. To me pa pogreje...

prav imaš! če mene moti neka oseba, me moti zaradi obnašanja, govorjenja, itd., ne obsojam pa njenih navad/razvad
  • 0

#57 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 26 June 2005 - 04:33 PM

Jenna, sem se konkretno nasmejala. biggrin.gif
Zdaj pa grem v javni prostor na čik, ker zgleda da bo kmalu prišel čas, ko se bom zakajala samo še doma, med štirimi stenami rolleyes.gif
  • 0

#58 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30031 posts

Posted 26 June 2005 - 04:43 PM

QUOTE(Blondi)
Jenna, sem se konkretno nasmejala. biggrin.gif
Zdaj pa grem v javni prostor na čik, ker zgleda da bo kmalu prišel čas, ko se bom zakajala samo še doma, med štirimi stenami rolleyes.gif

enjoy it while it lasts!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#59 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 26 June 2005 - 06:24 PM

Špelca, tudi ti ne boš živela večno, mali milijon bolezni lahko še čaka nate, pa če boš še tako zdravo živela....
  • 0

#60 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30031 posts

Posted 26 June 2005 - 06:44 PM

QUOTE(Katrin)
Špelca, tudi ti ne boš živela večno, mali milijon bolezni lahko še čaka nate, pa če boš še tako zdravo živela....

eh, ko je ironija španska vas ...
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users