Jump to content

Photo

bosna

• Please log in to reply
58 replies to this topic

#41 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 31 May 2005 - 10:26 AM

Pa kakšne cunje majo to v Bosni ... isto kot pri nas, samo ful ceneje ali kaj? Mislim ... vem da je fejk roba, ampak ... je kvaliteta ful slabša al so stvari dejansko dobro nosljive?
  • 0

#42 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 31 May 2005 - 11:18 AM

QUOTE(Metuljcica)
Takoj za mejo je Stara Gradiška - ko vidiš sejm se ti zdi bol mali, ampak maš par ur kaj za delat! Splača se it najprej 1x informativno it skozi pa pol komaj nakupovat!

a to govoriš za veliko kaldušo-arizono?

QUOTE(DiLeMa)
Pa kakšne cunje majo to v Bosni ... isto kot pri nas, samo ful ceneje ali kaj? Mislim ... vem da je fejk roba, ampak ... je kvaliteta ful slabša al so stvari dejansko dobro nosljive?

so :!:
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#43 belierik

belierik

sramežljivec

• Člani
  • 3 posts

Posted 23 July 2005 - 10:11 AM

Trznica Arizona v Bosni…Orasje in Velika kladusa…nakupi ja ali ne ?

Jaz sem se odlocu it mau pogledat in sicer v Orasje ker so mi rekl da dobis dol cenejso pa boljso robo! Tale trznica je kar velika. Pot do tja vodi po avtocesti kar znasa iz Vrhnike priblizno 4 ure oz.400 km. Cestnina za avtocesto : slovenija slabe 2.000 SIT v obe smeri, hrvaska slabih 200 kun v obe smeri! En tank bencina slabih 15.000 SIT.

Roba ki se je tam dobi je sorazmerno poceni, ni pa ravno najboljse kvalitete!Tista ki pa je dobra je pa mogoce cenejsa samo za kakih 20 % od te ki se je dobi tukaj!Folk je zlo prjazen ustrezljiv sam zlo tezko se zbija ceno, mores bit ze prou tecen pa ga skor nekam poslat da zdilas kej!Je pa vredno vztrajat ker na koncu oni popusti! Ce noce gres drugam! Izbire je veliko! Guzve ni! Cariniki prijazni sploh ne kontrolirajo slovencev!Avto je varovan na parkingu za 2 marki celodnevno parkiranje!

Tko da ni panike!

Prilagam se par slikic te trznice!

IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

No tole sem pa kupu dol za slabih 300 bosanskih mark

Posted Image
Posted Image
Posted Image
http://www.kupid.com/@frzoljc/21.jpg
http://www.kupid.com/@frzoljc/22.jpg
http://www.kupid.com/@frzoljc/23.jpg
  • 0

#44 Kate

Kate

sramežljivec

• Člani
  • 81 posts

Posted 23 July 2005 - 11:23 AM

A bi mi lahko nekdo bolj natnčno opisal pot od meje pa do tega mesta - vasi in kako ko si že enkrat tam najdeš to tržnico? A so kakšne table?

najlepša hvala za odgovor.
  • 0
Don`t give up!

#45 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 23 July 2005 - 12:00 PM

A pa moraš limat slike, kaj. :violent1: Samo, da mi delaš lušte. smile.gif
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#46 kima

kima

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 115 posts
  • Interests:kar je povezano z modo, zunanjo in notranjo lepoto...

Posted 23 July 2005 - 01:18 PM

upam d nau kj narobe kr je tukile u bistvu govora o bosni...sam kaj pa kej turčija...jz sm bla lani (u bistvu na počitnicah) na koncu smo ves denar ponucali za cote, parfume, nakit, čevlje itq. dost kvalitetno (če so glih originali neb vedla) predvsem pa res ful hude stvari... a tam ste že kej ble al sam na bosno valite?

aja btw pred kratkim smo bli na počitnicah na mauritiusu. tam so pa sami originali najvišjih firm blazno pocen in kvalitetni kr majo te blagovne znamke tm svoje tovarne npr. kupila sm si diorjevo cortkano oblekico za 85 evrov kar je dost malo denarja za diorja. :thumright:
  • 0
Daj moškemu proste roke, pa jih boš čutila povsod po sebi. :P

#47 Jeny

Jeny

sramežljivec

• Člani
  • 90 posts

Posted 23 July 2005 - 01:51 PM

Joj, kolk dobre slikce! Jaz bi tud šla v Bosno kupovat, in bom tudi šla (za zimo)! Mi je fant prinesu iz Bosne tolk dobrih stvari za poletje, da moram it še sama tja! tongue.gif Se pa bojim, da bom tam visela cel dan, ker je tolk velika izbira! Sem zelo zadovoljna s športno garderobo iz tam. Nikoli več ne bi kupila v Sloveniji npr. Puma supergic, ki so tukaj čez 20.000 SIT, tam pa okoli 30 Mark, kvaliteta je pa čisto uredu,pa še v različnih barvah si jih lahko nakupim! Pa še to, baje pri nas prodajajo po trgovinah ponaredke iz Bosne po zasoljenih cenah (v Bati)! Sama ne ločim ponaredkov, je pa rekel moj prijatelj, ki redno kupuje v Bosni, da so "šoksi" - Nike v Bati zelo slab ponaredek iz Bosne (baje se vidi po nekem šivu?) in jih prodajajo po 40.000 SIT, on pa je v Bosni dal 7.000 SIT! Ne vem! Jaz grem v glavnem v Bosno po plaščke, škornje, torbice,... Tko, da bom lahko imela stvari v večih in bolj neobičajnih barvah! biggrin.gif
  • 0

#48 belierik

belierik

sramežljivec

• Člani
  • 3 posts

Posted 23 July 2005 - 09:24 PM

Ej do Orašja nimas kej zgresit! V veliki kladusi pa se nisem biu! Je pa baje mau blizje pa mau bolj po ovinkih cez Metliko!

Do Orašja pa prides tkole: recimo da startas z ljubljane gres po cesti do Trebenjga po avtocesti potem sledijo smarjeske toplice pa zdej spet nova avtocesta Kronovo,Dobruska vas, Smednik, Krska vas in potem mejni prehod Obrezje. Ne pozabit na potni list! Pa obvezno met zeleno karto za avto! Takoj ko prestopis mejo na Obrezju placas hrvatom avtocesto 5 kun! In potem imas 300 km avtoceste ! Samo naravnost cez zagreb vmes je se ena cestninska postaja ki vzames listek in se peles cist skoz naravnost! trenutno hrvatarji mau ceste razkopavajo sam ce gres med tednom ni take panike! Ko prides po avtocesti do Zupanije placas 92 kun in cez 4 km ze preckas mejo z Bosno in hercegovino! Peles se samo naravnost 10 km vmes preckas en semafor ( na semaforju samo naravnost) in uletis direktno v Arizono! Ful velik napis pa ful velke zgradbe ne mores zgresit sploh!Placas parking 2 konvertibilne marke in zacnes zapravljat! Je pa tko da med tednom odprejo ob 8 uri in zacnejo zapirat nekateri ze orkog 14 ure! Po 16 uri skorajda ni nicesar vec odprtga! med vikendi je pa baje odprto do 19 ure! Nisem pa ziher!

• 0

#49 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 24 July 2005 - 07:02 AM

No, da še jaz zaupam mojo izkušnjo pred tremi meseci. Tudi mene je firbec matral kako vse to izgleda. Moja mama je bila že prej v Bosni in sicer v Sarajevu in mi prinesla domov nekaj lepih stvari. zato sem se odločila, da grem še jaz malo pogledat. Šli smo pa v Arizono al kak vi temu še drugače rečete. Tam res vidiš marsikaj. Gneča je bila velika (vikend) ampak se je dalo v miru sprobat kakšno stvar ali pa barantat smile.gif Meni so tam všeč predvsem kartke majčke, ki so res zanimivih oblik in stilov, pa to ne mislim za firme. In potem razni modni dodatki od teh poletnih šalov, torbic blink.gif in pač čevljev. Zanimivo pa je, da je za moške teh kratkih majic malo morje... od polo majic sem očetu kupila kao Nike, ampak se je že na otip dalo videt, da blago ni kr nekaj, ker je bilo debelejše oz težje ne pa tako, da se skozi vidi. Imela je pa še etiketo na kateri je bila natisnjena cena 50 eurov, jaz pa sem dala za njo 5 eurov. No to je en primer. Naš šofer, ki je specializiran za bivšo Jugoslavijo nam je povedal, da je ta kompleks imenovan Arizona zgradila oz. financirala Srbska mafija, arhitekt kompleksa pa je neki Italijan.
Zdaj pa še na kratko povem kaj se je zgodilo po nakupovanju. Ko smo šli čez mejo nam bosanci niso nič komplicirali. Ko pa smo prišli do Hrvatov, pa je en najprej vprašal koliko smo zapravili (kvota koliko lahko zapraviš al neseš denarja čez Hrvaško al nekaj takega je približno 50 eurov) in mi seveda vsi več doli zapravili. Tako se je carinik odločil, da če želimo nadaljevat pot moramo plačati 5 eurov po osebi, kar je za avtobus s 50 sedeži pa že kr nekaj.... mad.gif No in mi smo mu seveda na roko to plačali. To je pa še ena stran teh nakupov..Aja za prevoz smo plačali 5000 sit
  • 0

#50 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 24 July 2005 - 08:22 AM

To je pa izsiljevanje. Ta denar je on pobasal v žep. Sigurno ni izdal kakšnega računa, kaj? Treba se je pritožiti. Sej če gledaš - 5 EUR ni veliko, ampak pomnoženo s 50, pa kar nekaj nanese. Goljuf.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#51 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 24 July 2005 - 08:31 AM

Eh kaki račun...saj smo vedeli, da gre vse v njegov žep. Ampak kaj moremo? Tam si nemočen. Saj maš možnost. Ali plačaš, ali pa grejo popisat vso blago, ki smo ga imeli v avtobusu...al nekaj takega. No in to bi se zavleklo po več ur. Pa še en problem je, ker za kupljene stvari nismo imeli računa. Tam v prodajalnah pa ti jih ne dajo, razen če ga ne zahtevaš...pa še to je redkost da ti ga dajo. Pri osbnih avtih niso komplicirali..no vsaj tak so mi kolegi, ki hodijo tako dol povedali. Drugače pa že eni prevozniki, ko dol peljajo zaračunajo več za prevoz, ker vedo, da bojo mogli carinikom potem plačat, v tem primeru pač potniki o tem ne vedo nič. V glavnem lahko si predstavljate razuburejnje na avtobusu mad.gif ampak to žal ne pomaga. Da bi pa na naši meji kaj komplicirali...samo vprašal je kje smo bili, pa se je samo nasmejal in nas spusto naprej smile.gif
  • 0

#52 Kate

Kate

sramežljivec

• Člani
  • 81 posts

Posted 24 July 2005 - 11:30 AM

Belierik hvala za natancen opis poti. Sedaj moram le se mojga nastimat da me pelje. Thanx
  • 0
Don`t give up!

#53 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 24 July 2005 - 03:10 PM

Če imaš pa še vedno težave, pa obišči to internetno stran:
www.viamichelline.com
  • 0

#54 belierik

belierik

sramežljivec

• Člani
  • 3 posts

Posted 26 July 2005 - 08:16 AM

QUOTE(sonchika)
Če imaš pa še vedno težave, pa obišči to internetno stran:
www.viamichelline.com

Tale je bo vrjetno bolj prava smile.gif pa brez zamere ko te popravljam smile.gif))

http://www.viamichel.../MaHomePage.htm
  • 0

#55 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 26 July 2005 - 09:06 AM

Ja, bo po moje res. Ker sem naslov napisala in ne kopirala. smile.gif
  • 0

#56 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 07 October 2005 - 02:14 PM

Hej! A kera slučajno ve, koliko je cestnina čez Hrvaško do Brčkega (Brčko)? Najdaljši del poti je čez hrvaško im me zanima cene cestnin?
  • 0

#57 tinca

tinca

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1159 posts

Posted 09 October 2005 - 06:52 AM

Poglej na stran AMZS.info.
Potovalne informacije - cestnine po Evropi - izberi državo - izberi relacijo.
  • 0

#58 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 09 October 2005 - 12:26 PM

QUOTE(tinca)
Poglej na stran AMZS.info.
Potovalne informacije - cestnine po Evropi - izberi državo - izberi relacijo.

o,super! hvala
  • 0

#59 sgolob

sgolob

sramežljivec

• Člani
  • 1 posts

Posted 12 October 2005 - 11:18 PM

Bil sem že v Arizoni in se mi dopade glede izbire cot in nizkih cen..tako da konc oktobra šibamo s kolegi spet dol...zanima me če kdo ve mogoče do katere ure je v arizoni med vikendi odprto??? ali je tudi v nedeljo odprto??? blink.gif :!: rolleyes.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users