Savna
Posted 21 November 2007 - 12:42 PM
Imam pa malo slabšo izkušnjo: nekaj časa zatem sem dobila kožno plesen in močno sumim, da sem jo tam staknila.
(pa nek profesor s FDV-ja me je v savni nadlegoval - mislim, kar zraven mene je vedno prišel sedet in je nekaj pametoval, pa sem bila s fantom; prav nič prijetno se nisem počutila - če je sploh bil prof. - vsaj tako mi je povedal - creeeeepy guy )
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 21 November 2007 - 12:49 PM
Imam pa malo slabšo izkušnjo: nekaj časa zatem sem dobila kožno plesen in močno sumim, da sem jo tam staknila.
Mam nasplošno fobijo pred javnimi prostori, kjer je veliko vlage in kožnega stika z njo. Bljak! Če že moram na bazen, se sploh ne moram oterst misli, da hodim po gojišču bakterij. Najraje bi si japonke zraven nosla in jih sploh ne sezula!
Enkrat sem že staknila glive na peti (ne na bazenih) in ni blo nič kaj prijetno.
Fant jih ima tudi po celem hrbtu. Kot rahla depigmentacija kože. Jih je staknil na tečaju za reševalca od enega drugega, ko so vadili. Niso nalezljive, niti njemu škodljive, in ker je vsaki dan v bazenu, jih sploh zdravi ne.
Presnete male žverce!
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 21 November 2007 - 12:54 PM
V Laško ne grem živa več, ker sem staknila tam šiškino vnetje. Prav tako od fanta mama in še par kolegic.
Posted 21 November 2007 - 01:04 PM
Ja, meni se je to pojavilo sredi poletja, sem premagala z elocomom (30 procentni), potem ko sem prišla iz UK se mi je pa hudič spet naredil.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 21 November 2007 - 01:30 PM
Enako! Sicer nisem mela še nobenih neprijetnih izkušenj, ker tega ne prakticiram (morda parkrat v življenju). Zato so zame kakšne toplice z bazeni in savnami vse prej kaj drugega, kot prijetna zabava!
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 21 November 2007 - 01:42 PM
Jst spljoh ne prenesem zaprtih bazenov. Luft not, pa vonj, pa sami starčki, nein danke. U savno pa tut ne smem hodit zaradi kroničnega vnetja srednjega ušesa (lani sem imela obadva skupaj vneta 14X).
Posted 21 November 2007 - 01:55 PM
Glede savn so mi pa izključno všeč suhe finske svane, no pa tud una infra rdeča al kaj je že.
Turških oz . takih katere so ful napolnjene z vlago pa ne maram iz treh razlogo: Prvi razlog so bakterije, zihr jih kr margoli (še kake glivice lahko stakneš),
Drugi razlog je dušenje, js v takih savnah komej diham.
Tretji razlog je pa ta, da je v tako savno potrebno it čisto gol, ponavadi moraš zunej pustit brisačo!
Posted 21 November 2007 - 02:06 PM
Je pa res, da sem do sedaj bila v savni samo v Ptujskih termah, v Bohinju v nespomnimsevečkakosemureče hotelu in v Fontani.
Posted 21 November 2007 - 02:10 PM
Kaj me briga, če sem naga. Če me kdo buli, ga pač glasno vprašam, če je kaj tak strašno zanimivega na meni, da ne more drugam gledat.
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 21 November 2007 - 02:59 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 21 November 2007 - 03:31 PM
Posted 21 November 2007 - 04:35 PM
Posted 21 November 2007 - 04:59 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 21 November 2007 - 05:28 PM
1. za higenio poskrbljeno, v vsaki savni so tuši, tak da si plac spereš, če si ga ne si si sam kriv
2. bazeni kot bazeni, men je fajn, se ne obremenjujem z leglom bakterij, prednost dam počutju, potemko se vrnem iz bazeba, razgibana, fajn
3. V savni sem v kopalkah, in mi nobeden nič ne teži.
Lahko pa postaneš sam leglo bakterij, če si cele dneve doma, pa se izogibaš bazena, savn in vsega, ker maš pač malo preveč zbirčen okus hecam se, brez zamere
EDIT: aja pa japonke imam vedno zraven, in z njimi hodim, čeprav je bolše , tam kjer je velik vode it z boso nogo, da te ke ne vrže
Posted 07 December 2007 - 03:42 PM
Sem zasledila v enih reklamah( tuš ali špar) full pocen so te zadeve, sam kakšne so, to je vprašanje....
Posted 07 December 2007 - 05:48 PM
Posted 07 December 2007 - 06:40 PM
Posted 07 December 2007 - 06:46 PM
-
Pablo Picasso
Posted 07 December 2007 - 06:48 PM
Posted 09 December 2007 - 07:41 PM
kalypso, v kopalkah si bla v savni? a ni to mal neprijeten občutek? sem tudi videla, da je pred vhodi v te savne, ki sem jih preskušala čez vikend, znak, da je prepovedano biti v kopalkah v savni - sej če ti je smotano biti gola, si lahko pokrita z brisačo/rjuho. meni bi bilo adijo, da bi mela kopalke na sebi in švicala ko konj. bljeh.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users