Krivi zobje...nasvet!
Posted 09 August 2007 - 10:15 AM
Posted 09 August 2007 - 11:02 AM
Pri zavarovalnici si ga moraš prislužiti ja, ker ti ga zavarovalnica plača dokler nisi polnoleten. Lahko tudi kasneje, če prej ne prideš na vrsto za aparat.
Če ga boš hotela prej, bi verjetno morala iti k kakšnim privatnikom in bi s tem šla tudi na samoplačniško. Zato ti tega ne priporočam, saj se tako tudi ne mudi a ne?
Prozorni, to verjetno misliš porcelanastega - belega? Tega moraš doplačat tudi, če ti zavarovalnica krije stroške aparata je treba doplačat. Mislim pa, da je cena za 6 belih zvezdic okrog 200€. Odvisno koliko jih rabiš ne, je pa precejšen strošek.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 09 August 2007 - 11:18 AM
ne nisem še polnoletna...malo se mi mudi ja, kr mam ful grdo zvite hehe
Takega bi mela da se nebi vidau...istega ma nina osenar
Posted 09 August 2007 - 11:36 AM
Ampak je treba na belega ful pazit, redno čistit, ker lahko porumeni...sploh, če kadiš ali veliko piješ kavo. Ampak, če boš z njim bolj samozavestna in, če si pripravljena plačat zakaj pa ne.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 09 August 2007 - 11:43 AM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 09 August 2007 - 11:44 AM
No kave nea pijem...khm...za druga pa nevem hahaha
jes če si bom dala stalnega naret si bom stoposto dala belega kr vem da se nebom fajn počutla z navadnim ko se ful opazi
Posted 09 August 2007 - 11:46 AM
Posted 09 August 2007 - 11:52 AM
Sem ponosen lastnik ravnih zob brez ene plombe!
Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.
Posted 09 August 2007 - 11:56 AM
Če ga boš hotela prej, bi verjetno morala iti k kakšnim privatnikom in bi s tem šla tudi na samoplačniško. Zato ti tega ne priporočam, saj se tako tudi ne mudi a ne?
Kaj pa k ortodontu s koncesijo?
Posted 09 August 2007 - 12:01 PM
Zato pa skor nobene slikce nimam, ko se prešerno smejim. Mi je prov žal, da nism ovekovečila teh takrat osovraženih zvezdic.
Posted 09 August 2007 - 12:18 PM
Kaj pa k ortodontu s koncesijo?
Tam ti pomojem tudi zavarovalnica plača.
Crna ne vem, če se da imet, da imaš spredaj bele zadaj pa srebrne?
Ninća, če si te bele zvezdice preskrbiš je pol treba še belo žičko tudi plačat, drugače dobiš navadno in se bo še zmer vidl.
Ananas men so tud ful hude te gumice barvne take so za popestritev. A si jih mogla doplačat?
Posted 09 August 2007 - 12:26 PM
Ananas men so tud ful hude te gumice barvne take so za popestritev. A si jih mogla doplačat?
Ne, nič mi jih ni blo treba doplačat, mogoče zato, ker mi je vse zavarovalnica krila Vprašala me je katero barvo bi mela in preden sm odgovorila mi je že natikala modre gor.
Sam ne vzet belih, ker ti hitr porumenijo, ali pa rumenih, ker bo avtomatsko zgledal, kot da maš fuuuul rumene zobe Najboljš je met srebrne in pa temnejše barve
Posted 09 August 2007 - 01:25 PM
Posted 09 August 2007 - 01:33 PM
Posted 09 August 2007 - 01:45 PM
Sama sem tračnice nosila kaka 4 leta (zobe sem imela prej res v razsulu + nonsto se mi je nekaj kvarlo/odpalao in sem mogla non stop popravljat pri ortodontki, tako da tisti čas najbrž ne šteje?)
No, zdej letos za veliko noč mi ga je dala dol in pred kakih mescem sem dobila tisti gorindol aparat, ker so se mi zobje počasi začeli vračat v prejšnje stanje (sice samo malo, pa vendar). Nosim ga samo ponoči, redko kdaj čez dan. A je kdo od vas imela tega, pa ga je nosla samo ponoči in so ji zobje ostali taki kot takrat ko je dala dol tračnice? Mene je strah, da se mi bojo povrnili v prejšnje stanje, ker ga nosim samo ponoči. Mislim, ne morem ga nosit čez dan no, če pa nonstop nekaj jem in grizljam in pijem. Naj si vsako uro perem zobe in natikam to gor?
Pablo Picasso
Posted 09 August 2007 - 02:34 PM
Posted 09 August 2007 - 02:42 PM
[/quote]
kak je lepi... jes bi ga kr mela
Posted 09 August 2007 - 02:43 PM
Rajši ga nosi čimveč, vsaj 14 ur na dan, da ne bodo šla tista 4 leta v nič. Moja prijateljica je pol po fiksnem tud tega snemnega dobila in ga je mogla najprej nosit kao cel dan pol pa čedalje manj. Pol si je lahko celo vzela pavze 3 dni nič in spet aparat. Tako postopoma, da ni prevelik šok za zobe. Kok časa ti je pa ortodont reku, da ga moraš nosit?
Meni je rekla samo: "Če hočeš bit lepa ga nosi, če nočeš pa nič."
Pablo Picasso
Posted 09 August 2007 - 02:44 PM
Posted 09 August 2007 - 02:46 PM
Coco, itak da se ti bojo zobki mal sprostil, samo da ti bi pa šli v prejšne stanje pa bi skor rekla da ne, ker aparat ti pa vseeno naredi neko obliko... Mal so šli nazaj, ker jih ne drži več žica skupi... Mislm, da te nima kej skrbet
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users