Kreme za sončenje
Posted 14 April 2005 - 09:18 PM
Posted 31 May 2009 - 04:32 PM
letos bom menjala kremo/losjon/gel za sončenje, ker sta me izdelka, ki sem ju uporabljala lani, razočarala. L'Occitane Buriti in Aloe Pura losjon s spf 25 - sej mogoče sta izdelka sama zase čisto v redu, ampak je njuna konsistenca meni obupna, ker se izjemno težko mažeta in me je verjetno zaradi tega kljub rednemu obnavljanju nanosov opeklo, da je bilo veselje.
'obesila' sem se predvsem na SunDance in Coppertone (sploh slednji me je privabil s kolekcijo NutraShield, za katero srčno upam, da se dobi tudi pri nas .... Coppertone NutraShield), nujno si bom omislila tudi Aloe Vera gel za po sončenju.
če ima katera izkušnje z omenjenima zmankama, bi prosila, če jih lahko deli ....
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 31 May 2009 - 04:38 PM
Prejšnji teden smo bili z družbo na morju, na barčici in sem jo posodila kolegici, ki je ni mogla prehvaliti. Popolnoma nič naju ni opeklo sonce, ona je sicer dobila rjav odtenek skladno z izrezom majice, jaz seveda ne
Lansko poletje je bilo tudi eno redkih, ko mene ni popolnoma nič opeklo, brezskrbo sem uživala na dopustu brez opeklin in rdeče pekoče kože
Bom pa jutri začela jemat tud Braunemon.
Posted 31 May 2009 - 04:40 PM
Posted 31 May 2009 - 04:40 PM
mene malo moti ker je premasten, oziroma se ne dobro/hitro vpije, ne znam natančno povedat, tako da za obraz ga jaz ne bom uporabljala, niti si ne predstavljam da ga kdo bi (razen morda kdo z res ekstremno suho kožo? pa še to dvomim). Belih sledi sicer ne pušča, je pa res malo težek no.
Za telo pa mi je ok.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 31 May 2009 - 04:50 PM
Jaz se trenutno mažem z Juice Beauty AOK kremo "Zeleno jabolko" s spfjem 20.
Morda si kupim še kaj, bom videla (tudi jaz letos ne bom ponovno kupila od L'Occitane ničesar). Se ne mislim nikjer nastavljati soncu, tudi na tovrsten dopust ne nameravam iti.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 31 May 2009 - 05:07 PM
Posted 31 May 2009 - 05:14 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 31 May 2009 - 05:16 PM
_M_ se ti kaj sanja a ma tale krema kaj olj noter dodanih, ker očitno so olja tista, ki mi v kombinaciji s soncem, švicem in soljo povrzočajo izpuščaje.
ora, mogoče ti bo seznam sestavin v pomoč:
Sestavine (SPF 30): Aqua, Octocrylene, C12-15 Alkyl Benzoate, Dibutyl Adipate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Glycerin, Titanium Dioxide, Potassium Cetyl Phosphate, Stearyl Dimethicone, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Benzyl Alcohol, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol, Panthenol, Cetearyl Alcohol, Parfum, Polyglyceryl-2 Sesquiisostearate, Caprylyl Glycol, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Methylparaben, Trimethoxycaprylylsilane, Ethylparaben, Butylparaben, Limonene, Propylparaben, Alpha-Isomethyl Ionone, Sodium Hydroxide, Coumarin, Linalool.
Posted 31 May 2009 - 05:21 PM
Posted 31 May 2009 - 09:01 PM
Morda ti tudi kemični filtri ne ustrezajo? Mimogrede, Butyl Methoxydibenzoylmethane je ena izmed najslabše možne kemije.
Pa še en mimo grede. V DMju sem zapazila kremo za sončenje - znamka DM (sicer samo 50ml), ki vsebuje samo mineralne filtre. Škoda, da je ni v večji embalaži.
Posted 31 May 2009 - 10:23 PM
Posted 01 June 2009 - 07:32 AM
Posted 01 June 2009 - 09:59 AM
Posted 01 June 2009 - 10:11 AM
Dišave so, eteričnih in kakšnih drugačnih olj pa ne vidim.
Morda ti tudi kemični filtri ne ustrezajo? Mimogrede, Butyl Methoxydibenzoylmethane je ena izmed najslabše možne kemije.
Pa še en mimo grede. V DMju sem zapazila kremo za sončenje - znamka DM (sicer samo 50ml), ki vsebuje samo mineralne filtre. Škoda, da je ni v večji embalaži.
Nekako dvomim, da bi šlo za kemične filtre. ti lahko na ZS pošljem sestavine od Coppertone kreme in mi poveš česa nima, kar bi druge kreme imele pa bi lahko blo dražilno?
Posted 01 June 2009 - 11:13 AM
Posted 02 June 2009 - 06:46 AM
Posted 02 June 2009 - 10:32 AM
Posted 02 June 2009 - 11:00 AM
Lansko leto so naredili primerjave sončnih krem (ne vem točno katera revija) in so primerjali vse od niveje in teh najbolj znanih krem , po katerih najbolj posegamo in je najvišjo oceno dobila krema katero lahko kupite v LIDLU. jaz sem jo lanko leto imela in je res dobra.
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 02 June 2009 - 11:10 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users