hujšaj z mano:)
Posted 21 March 2005 - 05:45 PM
http://www.maxximum-...t/phujsanje.php
Je pametno prebrati.
Posted 27 March 2005 - 10:39 AM
Zanima me kaj si mislite o raznih energetskih napitkih, dodatkih hrani?
LP N
Posted 27 March 2005 - 11:22 AM
Posted 27 March 2005 - 11:31 AM
Tisti, ki dela v našem fitnesu, mi je samo rekel, naj se čimbolj pazim ogljikovih hidratov in naj unašam več beljakovin, naj se odpovem grizljanju med obroki, sladkarijam, preveč mastni hrani in naj pojem veliko svežega sadja in zelenjave. To so čisto taki nasveti, ki jih vsi poznamo, pa se jih malokdo dejansko drži.
Brezveze da ti trener teži s štetjem kalorij in podobnim, ker človeka take stvari potem dejansko minejo ... bolj ko razmišljaš o tem, bolj neumno se ti zdi.
Osredotoči se predvsem na pametno izbiro ... namesto belega, polnozrnat kruh, namesto tistih mastnih skuta-jogurtov ki imajo polno enih dodatkov, lahek sadni jogurt (npr. Vitalinea), namesto ocvrtega zrezka, pusto belo meso (ki je tudi lahko odlično, če uporabiš fajn začimbe) in tako naprej ...
Posted 27 March 2005 - 11:37 AM
Sonchika, obdelala sva vse od beljakovin do OH. Samo pravim, da je kar dela s temi jedilniki, pa čas potrebuješ.
LP N
Posted 04 April 2005 - 09:57 AM
Potem res dobre so lune, kot ste že povedale.
Ali pa sprememba prehrane. Npr. dopoldan samo sadje, opoldan karkoli, zvečer pa samo zelenjava.
Kakorkoli že mora to postati del vašega življenja. Meni je uspelo, pa čeprav sem bila nekoč v kategoriji nesrečnic z odvečnimi kilogrami(gor/dol)
Posted 13 March 2006 - 02:55 PM
Hvala za odgovore
Posted 13 March 2006 - 05:25 PM
Posted 13 March 2006 - 08:25 PM
Bel kruh, barilla spageti, riz, krompiiiiiiirrrrrr, ne morem brez teh stvari, pa mi tut nebi skodlo ce i zgubla kako kilo
Zdaj sm se nekak odlocla, da neham s sladkarijami, oziroma zel omejim, ker malo pretiravam s tem, sam OHjem se pa res ne morem odpovedat.
Posted 13 March 2006 - 09:38 PM
Posted 14 March 2006 - 08:34 AM
Ja tudi sama se pregrešim.
Posted 17 March 2006 - 12:34 AM
Posted 17 March 2006 - 12:55 AM
Posted 17 March 2006 - 07:16 AM
Sama imam nekoliko drugačne izkušnje.
Sama sem dala čez 90 dnevno, ki pa mi je všeč, ker sem se navadila prehranjevati večinoma zelenjavo in sadje in je tudi počutje boljše.
Posted 17 March 2006 - 09:11 AM
Odvadila sem se (v večini) da ne maram pomfrija poleg mesa oz. da mešam stvari skupaj... se pa še vedno zgodi...
pred kakim mesecem in pol sem ponovno šla to dieto skozi... pa sem vzdržala cca. 4 dni... na sadni dan me je skoraj pobralo... Zdaj spijem cca. 1l - 1,5l tekočine/dan - > kar je zame velik uspeh, skušam jesti več sadja in zelenjave, ne jem več tako obilnih obrokov jem pa cca. 4 - 5 dnevno, ko se mi zalušta sladkega rada pojem temno čokolado, dve vrstici, vseeno manj, kot pa če bi pojedla milko, ker takrat snedem celo...
Bolje se počutim, vendar se mi zdi da se ne premikam nikamor s to kilažo...
Posted 17 March 2006 - 09:15 AM
Posted 17 March 2006 - 10:49 AM
1. Nobena dieta ne pomaga dolgoročno!!!!!! Mogoce boste res izgubile nekaj kilogramov, vendar je velika vrjetnost da jih boste dobile nazaj!!.
2. jest imam vedno pri sebi falsko z vodo in ce me kdaj mika kaj pojesti, popijem na eks 3 dcl vode in te kmalu lahkota mine!!!SE PRAVI, POPIJTE VELIKO VODE!
3. Tako kot je rekla romy: ni vazno koliko pojes, vazno je da to pokuris kar pojes! Poznam kar nekaj poklicnih sportnikov, ki med pocitnicami ne trenirajo nic in se zredijo kot pujseki, ker isto jejo, vendar nic ne migajo.
4. Najboljse je telovadit zjutraj, ker potem telo cel dan kuri tisto kar boste pojedle. Sej orbitrek pa to je fajn, bi bilo pa zelo zelo dobro, ce bi se spravle ven na zrak tect!!! Ce veliko teces, baje postanes "odvisnik" (baje kemijsko dokazano)od teka, tko da boste cez nekaj casa tekle zaradi "odvisnosti" in ne zaradi hujsanja!!!
5. Treba je jesti ranoliko hrano in sem spadajo tudi OH in mascobe, VENDAR VSE V ZMERNIH KOLICINAH!!!
6. To, da nehate jesti ob 18 je zelo dobro, vendar jest grem spat sele ob 24 in ne bi zdrzala do takrat brez jest, zato jem vcasih tudi ob 20.00, vendar probam nehat jest ob 19-19.30!
7. Ni nujno koliko kg shujšate, važno je da shujšate do tiste točke, ko se boste počutile fajn v svoji koži.
Uh, upam da sem vam kaj pomagala. Ce bo pa ketera tekla v okolici Rožnika, se pa mogoče kdaj srečamo, ker bom tudi jest zacela tečt!!
Posted 17 March 2006 - 11:02 AM
a če boš pojedla 5000 kalorij, boš sposobna toliko pokuriti? 1500-2000 max na dan. Tu ima predvsem veze to, da ni važno s čim prekoračiš mejo. Lahko se prenaješ mesa, čokolade, biločesa,zelenjave, pa bo vseeno še preveč kalorij.
4. Najboljse je telovadit zjutraj, ker potem telo cel dan kuri tisto kar boste pojedle.
Uf, to bi se bilo treba še bolj podrobno se seznanit s tem, ravno včeraj sem nekje zasledila, da je jutranja telovadba 'larifari'... Ne me vzet za besedo, da zdej tko pa je, jaz sem samo tako prebrala ...
5. Treba je jesti ranoliko hrano in sem spadajo tudi OH in mascobe, VENDAR VSE V ZMERNIH KOLICINAH!!!
Se strinjam, maščobe morajo biti esencialne (oljčno olje, laneno olje,...), preproste ne pridejo v poštev.
7. Ni nujno koliko kg shujšate, važno je da shujšate do tiste točke, ko se boste počutile fajn v svoji koži.
Posted 17 March 2006 - 04:14 PM
Ves, da nisem mislila s tem da kakrkoli pojes tudi pokuris... s tem sem hotla samo povedat, da ti ni treba stradat ko hujsas (kar veliko punc pocne)... ce jes v normalnih kolicinah in zraven telovadis, je to to!
Glede jutranje telovadbe ne vem ce ja larifari, ker je vsaka telovadba koristna, kadarkoli pac je. Sama pri sebi sem ugotovila, da ce se zjutraj rekreiras, se cel dan dobro pocutis in si dobre volje!!
Posted 17 March 2006 - 08:42 PM
Jst sm že probala tist način, da se odpoveš kruhu, testeninam..Vendar sem potli spet nazaj dobila kile..
Delitvena dieta: supr se sliš, pa zihr je ful učinkovito, samo jst zihr da ne bi zdržala ob tem
Držim pa se hujšanja z luno: kadar je kak krajec, polna luna, mlaj.. tisti dan pijem samo vodo, ali nesladkan čaj...
Sicr sm pa pred enim tednom začela mal čuden način hujšanja, pa bi vas vprašala kako se vam zdi: preden grem jest, grem za 10 minut teči na orbitrek, pa ko pojem spet 10 minut teka, pa 50 trebušnih, 50 počepov, potli neke vaje za roke...
A se vam zdi, da je to dober način? En dan sem se pregrešila in nisem telovadila, zato sem drug dan toliko več... Sedaj se samo bojim, da ne bom prehitro obupala nad tem načinom: ker se mi zdi dokaj uredu-tudi ne prezahteven..
Zame je zahtevno le to, k babica vsak teden kaj dobrega speče, pa se moram temu upirat-komi zdržim, pa upam da bom zdržala še naprej
Na kakšne načine ste že vse hujšale, pa kater način vam je najbolj ustrezal..?
Potem ko poješ,nikakor ne smeš telovadit In to vsaj uro in pol do dve,ker gre energija,namenjena prebavljanju hrane takrat v mišice (se pravi hrane sploh ne prebaviš takrat).
Sicer so mi pa povedal da mam anoreksijo,tko da kkšnih nasvetov ne bom dajala.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users