Odstranjevanje znamenj
Posted 25 October 2007 - 06:39 PM
Posted 25 October 2007 - 07:14 PM
Mična, boš dala slike pred in potem?
Fantu so, ko je bil še majhen, rezali znamenja s hrbta. Ima kar grde rane. Kot da bi ga prestrelali. Me zanima, kako bi vse skupaj ispadlo, če bi si jih dal odstranit zdaj.
Lala, lepa si s pikami!!!! Meni so strašno všeč!!
meni so ga tudi rezali, sicer kirurg dr. Fabjan in mi je tako lepo naredil, da se po 1 mesecu praktično skoraj nič ne pozna, samo še malce rdečkasto je, ko masiram s kremo proti brazgotinam.
Posted 25 October 2007 - 07:19 PM
Me vseeno zanima, da če si bom mogla kaj dat odstranit, da grem k dobremu kirirgu. Da se mi ne bo potem celo življenje brazgotina videla.
Posted 25 October 2007 - 07:28 PM
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 25 October 2007 - 07:36 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 25 October 2007 - 07:36 PM
Posted 25 October 2007 - 08:00 PM
Posted 25 October 2007 - 08:20 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 25 October 2007 - 09:04 PM
Posted 26 October 2007 - 09:20 AM
Js mam teh znamenj ful, ena me ne motijo, sploh se so na nivoju koze, mam pa ena, ki strlijo ven, in tistih sem sla ze kar nekaj dat stran. Prve stiri (dve tocno tam kjer pride kost od modrca in drugi dve tam, ko pride pas od hlac) sem sla odrezat k plasticnemu kirurgu. Mela sm napotnico, ampak ce ne bi prisla zaradi poznanstev prek vrste, bi cakala skor eno leto. Ta znamenja mi je odrezal, zasival, sem mela noter sive 14 dni, pol pa se je se nekaj casa celilo, ko sem jih dala ven. Sivi se mi vidijo, ampak gre za tk male stvari, da mene ne motijo. Se pa vidi.
Ker mi to rezanje nekak ni blo najbolj pr srcu, sm se odlocla, da probam pri dermatologu. Mama je zvedla za eno ful fajn dermatologinjo v Mariboru (Bezjak Nezka) in zdaj hodim tja. Oziroma, sm hodla, zdaj ze neki casa nism bla, pa bm najbrz se sla ene 2x. Bla sm 3x in enkrat mi je odstranla eno znamenje na vratu, drugic pa po tri, enkrat na hrtu in drugic na sprednjem delu. Zdaj, vsa znamenja me niso motla, je res da ce strli ven se z dolgimi nohti vcasih zataknes noter pa ni najboljse, ampak tut sama mi je rekla, da ni nic narobe, ce to obdrzim, ampak sm rekla da vsaj tavecje, pa je naredla vse na napotnico. Znamenja ti odzge z elektriko, dobis injekcijo, pol ti pa ko z eno pistolo uno odzge, posuje gor bivacin, da cez gazico in zalepi. Js si tisto gazico doma pol zamenjam za une vodotesne prelepe, ne spomnim se tocnega imena zdaj. Ne smes mocit stvari priblizno 14 dni, menjas un flajster na dva dni, naceloma bi moral posipat z bivacinom, da se ne zagnoji, js tega nisem, pa se mi je vse lepo zacelilo, vidi se mi prakticno nic ne, ful lepse kot une kirursko odstranjene. Odstrani ti pa na ta nacin samo "varne". Pr men je la pr enem mal skepticna, je rekla da bi lahko mel korenine in fejst temno rjav je bil, ces da bi mogla odrezat, sam pol je vseeno nardila, poslala znamenje na pregled in je blo vse ok.
Pr men je problem v tem, da se mi ta znamenja delajo zraven. Zelo vzpodbudno, ni kaj Pozimi je recimo ok, poleti pa ne smem bit kaj prida na soncu, alpa nosit majc prez rokavov, ker se mi takoj naredi kak zraven, najprej cisto malo, na koznem nivoju, pol pa pocasi zraste ven in se pobarva. Letos se morm pohvlit, da sm se tolk mazala s kremami prot soncu in se tolk skrivala v senci, da se mi ni nardil noben nov, kljub majckam brez rokavov!
Malo dolg post ampak v glavnem - ta nacin odstranjevanja (elektro koagulacija) je super, nebolec in res lepo odstrani znamenja. Skoda da ne morm pokazat kake slike prej in potem.
Posted 26 October 2007 - 10:16 AM
Posted 26 October 2007 - 11:38 PM
In sem šla po napotnico k moji zdravnici, z namenom, da bi mi jo dala za lasersko odstranitev in je rekla, da ona temu ne zaupa preveč in da mi raje da napotnico za izrezat. In res, sem šla potem v MB (drugače sem iz lj - ampak sem malo po vezah prišla noter) in mi je ena zdravnica, lepotna kirurginja iz Maribosrke bolnice fuuulll lepo naredila. Danes se skoraj čisto nič ne pozna.
Kar se tiče tega ali imaš znamenje ki ti vn štrli ali pa znamenje ki je na povrhju kože - oz v isti liniji, ti ga v vsakem primeru izrežejo okoli in potem kožo skupaj zašijejo.
Je pa poenistrani verjetno to da ga greš izrezat res boljše, ker ti dajo znamenje tudi na test rakavosti, za tiste odstranjene z laserjem ne vem - ali dajo a ne.
je pa res, da ni priporočljivo nekaj časa močit - samo to pomeni močit v tem smislu, da bi se npr namakle v kopeli ali pa šle kopat v bazen, če si npr samo obraz umiješ ali pa greš tuširat si ga pač prekriješ s takim flajštrom, ki ne prepušča vode in je vse cool
Aja pa še to - za vse tiste, ki ste na tem da bi šle odstranit, nič ne boli, samo pikica, ko ti dajo inekcijo čisto malo
Posted 21 February 2008 - 07:49 AM
Am men se ta ideja z odstranjevanjem znamenj ne zdi gih najbol.
Predn nardite kej tazga se morte zavedat posledic.
Ena življenska izkušnja:
Od prjatlce mami si je dala odstrant znamenje, pa je blo pol use cool sam čez neki cajta so pa ugutuvil da je iz tega ratu rak.
Čez leto dni smo že svečke pržigal.
RES DOBR PREMISLTE KAJ DELATE!!!
Posted 21 February 2008 - 11:29 AM
Posted 23 February 2008 - 05:42 PM
Posted 24 February 2008 - 09:40 AM
Posted 24 February 2008 - 10:41 PM
HEYLA
Am men se ta ideja z odstranjevanjem znamenj ne zdi gih najbol.
Predn nardite kej tazga se morte zavedat posledic.
Ena življenska izkušnja:
Od prjatlce mami si je dala odstrant znamenje, pa je blo pol use cool sam čez neki cajta so pa ugutuvil da je iz tega ratu rak.
Čez leto dni smo že svečke pržigal.
RES DOBR PREMISLTE KAJ DELATE!!!
moje sožalje. Ampak rak ne rata zaradi odstranitve znamenja.
Posted 25 February 2008 - 12:40 PM
Koga priporočate - Bartenjev, Fabjan..? Glede na to, da gre za moj obraz, nočem it kar tako do enega levega dermatologa.
Prebrala sem, da imaš 3 mesece prepoved sončenja. Kaj pa po teh treh mesecih, imajo področja, kjer so bila znamenja odstranjena še vedno svoj pigment ali po sončenju ostanejo bela?
Res NAJLEPŠA HVALA za odgovore že vnaprej
Posted 25 February 2008 - 04:37 PM
Za ena znamenja pa še morem na dodatni pregled, ker naj bi bila potencialno nevarna.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users