Naravna olja za vsestransko lepoto?
Posted 10 February 2008 - 05:34 PM
Mene pa nekaj zanima. Sem se odločila, da kupim torej za lase eno hranljivo olje kot pre-wash treatment in me zanima, kaj naj izberem - avokadovo ali jojobino olje? Vzela bom pa od Akamutija, ker imam dober feeling glede njihovih reči.
http://srcek.si/si/a...olje-i434.shtml
http://srcek.si/si/j...nsko-i435.shtml
Avokadovo olj vem, kakšno je, za jojobino sem pa že malo pozabila, kakšne teksture je - zelo gosto? Bolj voskasto? S katerim drugim oljem bi ga lahko primerjali ... morda z olivnim/sezamovim ...?
Posted 10 February 2008 - 05:37 PM
Jojobino: Jojoba olje (Simmondsia chinensis) Naravni tekoči vosek, bogat z vitaminom E. Učinkuje mehčalno in je zelo primerno za problematično aknasto kožo, ter v kombinaciji z drugimi olji za masažo telesa. Visoko hranljiva maščobna olja, ki jih vsebuje jojoba, kože ne iritirajo in ne povzročajo alergij. Vplivajo na zaviranje nastanka gub, uravnavajo vlažnost kože, ohranjajo elastičnost in prožnost kože. Zaradi svojih lastnosti je jojoba olje zelo uporabno in primerno za vse tipe kože, posebno občutljivo in problematično kožo.Jojobino olje, katerega struktura je podobna naravnemu kolagenu v koži, poleg tega pa vsebuje veliko vitaminov in mineralov. Olje se lahko ohrani zelo dolgo, tudi po nekaj let, ne da bi spremenilo strukturo.
Si pa dala dobro idejo za tisto mešanico olj za poleti. Mora bit fejst fajn.
Edit: bom dala zraven še opis avokadovega za tiste ki nismo tak vsevedni kot ti .
Avokadovo olje (Persea americana) Zelo hranljivo olje. Avokadovo olje spada med olja, ki vsebujejo največ vitaminov. Odlikuje se po tem, da koži povrne maščobo in jo zgladi. Avokadovo olje se uporablja za zelo suho, dehidrirano in zrelo kožo. Kožo mehča in ji vrača vlago. Avokadovo olje neguje razdraženo in zelo suho kožo. Vsebuje vitamine A, B, D in E, proteine ter licitin. Zelo primerno za nosečnice proti strijam. Uporablja se 100% za zelo suho kožo ali v 20% raztopini z drugimi olji.
Aja pa še to. Na Arstrade je količinsko olja več za 100ml, so pa cenejši za skoraj polovico cene pri Akamutiju.
Npr:
http://www.arstrade....adovo_olje.html
http://www.srcek.si/...olje-i516.shtml
Posted 14 February 2008 - 04:41 PM
Posted 14 February 2008 - 06:03 PM
No jaz sem vzela o.grozdnih pešk in mi je zelo fajn za na mokro kožo namazat in pa tudi za lase.
Za poštnino nisem ziher, se mi zdi pa da na njihovi strani piše, mene je gospa poklicala od njih pa je rekla da gre v našo smer in mi lahko kar pripelje da nimam poštnih stroškov, tako da so res prijazni
Posted 14 February 2008 - 06:13 PM
Tole piše pri rastlinskih oljih na njihovi spletni strani
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 14 February 2008 - 06:40 PM
Pa še to me zanima. Jojobino ščiti pred UV žarki?
Posted 14 February 2008 - 06:49 PM
Kolk pride poštnina na arstrade.si če kjra ve?
Če imaš možnost, predlagam, da zbereš naročilo za čez 40,50? €, ker je poštinina precej visoka.
Za tri olja te pride čez 4€. V to je všteta tudi taksa za plačilo položnice. Predlagam, da jim pišeš in prosiš za plačilo pred povzetjem preko spletnega bančništva. Vsaj ceni položnice se boš ognila.
Pošta je ponovno dvignila cene storitev, tako da visoka poštnina nima nobene veze z Arstrade
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 14 February 2008 - 11:23 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 15 February 2008 - 10:59 AM
Naši kupci so skoraj vsa zdravilišča in wellness centri ter znani kozmetični saloni v Sloveniji, ki nudijo svojim strankam visoko kvaliteto svojih uslug in artiklov, ne nazadnje tudi zato, ker uporabljajo naravne izdelke iz našega prodajnega programa. Zaupajte torej visoki kvaliteti naših masažnih olj, ki imajo v skladu z zahtevami Zakona o kozmetiki vsa ustrezne in zahtevane certifikate Zavoda za zdravje ter so prijavljena na Uradu za kemikalije RS.
Ne verjamem, da bi zdravilišča in wellness centri kupovali kakšne slabe zadeve, zihr so olja kakovostna.
Posted 15 February 2008 - 04:13 PM
Posted 15 February 2008 - 04:47 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 15 February 2008 - 05:06 PM
Posted 18 February 2008 - 12:45 PM
Zanima pa me, če se kje da dobiti eterično olje vanilija ali kokos?
Sprašujem za prava eterična olja in ne za razna dišavna olja. Sem gledala na arstrade pa nimajo
Posted 18 February 2008 - 02:18 PM
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)
Posted 18 February 2008 - 07:27 PM
Sem gledala po internetu pa so imeli samo dišavno olje. Kaj si to dišavno olje lahko daš na kožo? Jaz bi si zmešala z oljem in bi ga dala samo malo, toliko da bi dišalo in potem to uporabljala kot olje za telo
Posted 19 February 2008 - 07:36 PM
(Simon Jones)
Posted 20 February 2008 - 07:12 AM
Pa za tiste, katere zanima, Gea ima sezamovo olje in olje makademija. Obe pa ste nerafinirani.
http://www.gea.si/iz...ja/sezamovo.asp
http://www.gea.si/iz.../makadamija.asp
Sem naletela na to stran ko sem nekaj brskala na internetu.
Posted 20 February 2008 - 11:40 AM
Posted 20 February 2008 - 03:52 PM
Pa še del članka, ki govori o postopku:
Kako izvajamo čiščenje z olji?
Najboljši učinek bomo dosegli, če za čiščenje uporabimo mešanico olj, kot je mešanica ricinusovega in deviškega olivnega olja.
Olje nanesemo na suho kožo, ki je pred tem ni potrebno čistiti niti z nje odstraniti ličil. Čisto brisačko zmočimo v vroči vodi, jo dobro ožamemo ter položimo na naoljen obraz. Toplota brisače odpre pore, da jih lažje očistimo. Ko se brisača ohladi, olje vmasiramo v odprte pore. To počnemo vsaj eno minuto, osredotočimo pa se na predele, kjer je naša koža najbolj problematična. Pazimo, da nismo pregrobi in da kože ne vlečemo. Na obraz ponovno položimo vročo brisačo, da olje odstrani umazanijo iz por. Z zelo nežno krpo odstranimo vse ostanke olja, ki se je pomešalo z umazanijo. Nato kožo zmočimo s hladno vodo, da se pore zaprejo, in jo navlažimo kot običajno.
Po čiščenju je še posebej preprosto iztisniti ogrce, kar le še dokazuje, kako dobro je olje izsidralo umazanijo iz por.
Ima pa tole ricinusovo olje tudi Akamuti in sedaj malo niham med tem oljem in zeleno glino pa nevem kaj je bolje
Posted 20 February 2008 - 05:44 PM
Ricinusovo olje dosti ceneje dobiš v lekarni (je to drugače odvajalo). Sem po netu že dosti od tega brala in baje stvar deluje. Veliko ljudi pa uporablja mešanico- 25% olivca (ali kakšno drugo olje)+ 75% ricinusovega olja.
(Simon Jones)
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users