Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36339 replies to this topic

#5961 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 30 October 2007 - 07:44 PM

blink.gif
5.9. sem bila pri okulistki in mi je rekla, da mi bo zvišala dioptrijo za 1/4. To je iz -3.00 in -4.00 na -3.25 in -4.25. Večinoma nosim leče, zato sem (šele) 6.10 kupla nova očala z novo dioptrijo. Takoj, ko sem jih dala gor sem ful čudno vidla, kot da bi bila cela okolica nekako izbočena. V optiki in mama so me pomirili, da je to normalen pojav, saj se more oko navadit. Ok, po enem tednu čudnega vida sem se privadla in svet je bil ponovno raven.
Danes sem brskala po denarnici in v njej odkrila kartonček od optike. In tam piše, da imam očala z dioptrijo -3.75 in -4.75, kar je za -0.50 PREVEČ ohmy.gif

Ko me je minil šok sem našla več možnosti, kjer bi lahko prišlo do napake:
1. zvišati dioptrijo za 1/4 pomeni zvišati za 0.75 (dvomim!!) in dioptrija očal je prava
2. okulistka je narobe napisala recept in sedaj imam očala z napačno dioptrijo
3. v optiki so narobe prebrali recept in mi izdelali očala z napačno dioptrijo
4. napaka je samo na kartončku od optike, dioptrija očal pa je prava

Zanima me koliko časa imam sploh za reklamacijo/pritožbo/vrnitev očal, če je prišlo do napake in imam napačno dioptrijo?
Koliko je lahko napaka (če je do nje prišlo) škodla mojim očem?
Večinoma nosim leče, očala samo zvečer in čez vikende.

V petek bom poklicala okulistko, da mi pove kolikšno imam dioptrijo. In si razčistim točko 1. Potem pa do optika pogledat recept in izmerit kakšno dioptrijo imajo očala v resnici.
Kako naj se bunim? smile.gif Če je res prišlo do napake (s strani optika ali okulistke) nameravam zahtevat nova stekla s pravo dioptrijo.
Aja pa zgledam mlado in naivno in bi prosla za kak nasvet! Starši odpadejo, ker je mama rekla, da je to moj problem in naj sama rešim. Obnaša pa se tako, kot da sem jaz kiva.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#5962 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 30 October 2007 - 09:33 PM

QUOTE(pinga @ 30. 10. 2007 - 16:54) View Post

google še kr dela čudeže: do 9
h&m
citypark
mercator

če pa to ne pomaga, so pa tudi telefoni zraven navedeni

Hvala, ampak to sem tudi že jaz našla, pa za jutri (praznik) nikjer ne piše... hmm.gif
No sej po mojem delajo csaj do 15h... bom šla kar tja pogledat.
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#5963 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 30 October 2007 - 10:12 PM

Kaj pa BTC? tut nč ne piše za praznike..no vsaj nism najdla da bi ermm.gif
  • 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#5964 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 30 October 2007 - 10:17 PM

Jaz bi prosila eno iz LJ, da mi gre v Namo za eno torbico pogledat - samo, če jo imajo & kakšne barve so... oops.gif

Če bi bila katera tako dobra, naj mi javi na zs.

Hvala smile.gif
  • 0

#5965 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 30 October 2007 - 10:37 PM

redkvica, takoj idi nazaj v optiko z dokaznim gradivom in obrazloži, jaz mam sicer slabe izkušnje z optiki, vglavnem se delajo kot da to ni njihov problem. pomoje ni neke škode, tudi če bi za -0,50 blo več, ker to ni zaj neka jaka dioptrija.
aja, zakaj pa bi ti sploh zvišala dioptrijo ? huh.gif
  • 0
Once you go Mac, you never go back
IPB Image

#5966 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12192 posts

Posted 30 October 2007 - 11:31 PM

Ker se ji je povišala in s staro ne vidi več dobro tongue.gif

Ma kliči ti najprej okulistko in tudi če je narobe, vprašaj kolko ti lahko škodi. Pol se pa v optiki sorazmerno buni.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#5967 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 31 October 2007 - 08:41 AM

Redkvica, po Zakonu o varstvu potrošnikov imaš časa 2 meseca, da vrneš stvar. V tem roku morajo oni tebi dokazati, da napaka ni bila njihova. kar se pa ne dogaja. Torej, takoj v optiko in zavrniti očala.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#5968 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 31 October 2007 - 09:15 AM

kaka barva okvirjev za očala paše k svetlejšim lasem?
kaj je vam ful grozno, če ima kdo blond lase in temne okvirje?
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#5969 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 31 October 2007 - 09:47 AM

Ali misliš temne in debelejše okvirje? hmm.gif Najbrž!

Ne, meni včasih izpade zelo dobro, če ima recimo blondinka temne okvirje za očale, dober kontrast. Pazi samo, da bo okvir primeren za tvojo obliko obraza. Sedaj je pa itaq vse moderno, lahko imaš okvirje vseh možnih barv. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#5970 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 31 October 2007 - 11:06 AM

Ooo sončika hvala! Sem upala, da je kej več kot 1 mesec smile.gif Bom rešla takoj v petek.

Jaz imam temne, debele okvirje in blond lase in se počutim čisto normalno biggrin.gif Pravzaprav se mi zdi, da z očali delujem manj punčkasto.
Aja in s katerokoli svetlo barvo sama sebi zgledam čudaško. Ok so samo temno modre, črne, temno rjave, temno zelene. Temno v glavnem smile.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#5971 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 31 October 2007 - 06:47 PM

zdaj mam črne okvirje, ob strani pa je taki zebrasti vzorec. pa se ne upam pobarvat bolj na svetlo, ker ne vem, če bi pasalo.
hvala za odgovore!
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#5972 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 31 October 2007 - 07:15 PM

redkvica, a ti si blond? a nisi bla temna (se spomnem slike iz maturanca)?
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#5973 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 31 October 2007 - 11:02 PM

Ja tam je bla neka mešanica rjavo rdeče. Zdej sem pa "zlato" blond.
  • 0

#5974 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts

Posted 01 November 2007 - 10:45 AM

a res? a si že kej limala? sploh se ne spomnem.
  • 0

IPB Image

#5975 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 01 November 2007 - 01:11 PM

1.

Prvi tedn v septembru sem si na banki dala delat novo kartico (dijaški račun), da bi lahko plačevala kar z njo in mi ne bi bilo treba dvigovat iz bankomata. Minila sta dva mesca, kartice ša kar ni. Rekli so, da mi jo bodo poslali po pošti (vrjetno poziv, da naj jo pridem dvignit) ampak je ni ! Sploh nevem kaj nardit. Naj grem na banko in povprašam kako je s tem ?

2.

Sahara ti delaš v Zari ? Daj povej mi kakšno plačo dobivaš (oprosti za direktno vprašneje). Res me zanima zaradi tega, ker mi je prišlo na uho, da so plače ogromne. oops.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#5976 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 01 November 2007 - 01:30 PM

QUOTE(sahara @ 1. 11. 2007 - 10:45) View Post

a res? a si že kej limala? sploh se ne spomnem.

da da! eko mini (smile.gif) verzijo[attachmentid=3099]

Attached Files

• 0

#5977 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 01 November 2007 - 02:07 PM

Ana, pojdi na banko in vprašaj. To je nerazumen rok za kartico. Dobiti bi jo morala v tednu ali dveh. Ali so oni pozabili poslati, ali pa je pošta izgubila kartico.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#5978 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts

Posted 01 November 2007 - 02:08 PM

ooo, sj ti paše! nism mislna,k se mi je zdel da ti je una maturantska barva ful pasala. pa ti zgleda obe.

Ana, zs
  • 0

IPB Image

#5979 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 01 November 2007 - 02:34 PM

No sej jaz si tudi nekako nisem upala, ker sem se bala kako bo. Za barvo me je prepričala predvsem kolegica, za frufru pa so krive slike reinih las wub.gif
  • 0

#5980 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33706 posts

Posted 01 November 2007 - 04:00 PM

Ana, lahko, da je kartica tudi na banki in čaka nate...se zgodi.

Moja se je enkrat izgubila, kao.
Potem so naročili drugo, sem jo dobila zelo hitro, kmalu zatem pa še tisto prvo, ki naj bi se izgubila. Svašta rolleyes.gif .
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users