Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#5961 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17629 posts

Posted 27 July 2021 - 07:34 PM

To pa ne verjamem, da je moznost prezivetja 1%. V USA je res vsako leto vecina umrlih pod 3m, ampak to gre za 10 primerov. Smrtnost naj bi bila 0.5%.
Matilda?

Umrljivost je treba gledati za 30+ let nazaj, zdaj je statistika drugačna. Mlajši je dojenček, večja je nevarnost zapletov, o številkah pa nimam podatka.
Res je grozno, da se je ravno vam to zgodilo, po drugi strani pa je še vedno neizpodbitno dejstvo, da cepivo DiTePer ogromno primerov prepreči. Na enem kongresu pred leti so pričali starši, ki se niso odločili za cepljenje otroka, potem pa je zbolel za oslovskim kašljem in jim je bilo ful žal, da so se tako odločili in so nadalje potem dali cepit ostale otroke. O tem nekaj piše tukaj:

https://siol.net/nov...ka-video-455070

Nenasilna komunikacija in izobraževanje ljudi s strani vlade in pristojnih inštitucij bi morala imet absolutno prednost pred kakršnokoli prisilo, ampak so v tem primeru žal pogrnili na celi črti.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#5962 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15736 posts

Posted 27 July 2021 - 07:35 PM

Takrat je mami v eni atijevi knjigi prebrala in je pisalo 1 procent. Za zdej pa tudi jaz ne vem.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#5963 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14264 posts

Posted 27 July 2021 - 07:37 PM

No v glavnem, jaz v življenju tega ne bom pozabila, ker sem bila stara skoraj 9 let in se v živo vsega spomnim. Mami in ati sta podpisala, da jo na lastno odgovornost jemljeta iz bolnice in če bi tam ostala bi 100 % umrla. Trajalo je 14 tednov, 7 tednov je šlo skos na slabše, potem pa počasi jenjalo. Še zdej ne morem verjet kaka fajterka je bila, ker to je bilo neverjetno kaj je delalo s to majhno štručko. Cele noči nismo spali, jaz sem jokala non stop. Ćez dan sta jo pa vozila na Roglo, da je bilo malenkost bolje. Skratka grozno je bilo.

Me veseli, da je sestra prezivela in razumem, da na cepljenje drugace gledas, ker je bila ravno vasa druzina v tej statistiki.
Ampak to ni bila poanta mojega pisanja. Ce na sirsi druzbeni in zdravstveni problem niti za sekundo ne mores pogledati pa tudi prav.
  • 2

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#5964 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27461 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 28 July 2021 - 01:26 PM

A si pravilno razlagam vsa pravila za prehode mej - če potuješ iz BiH v Slo, za vstop na Hr ne potrebuješ negativnega testa (ker si pač v tranzitu), za vstop v Slo pa je dovolj hitri test iz držav EU/držav schengenskega območja, Srbije, Avstralije, Izraela blabla in tistih par izjem?

Tuhtam, kje bi se bilo najbolje testirati. No, izbire nimam velike, v Srbijo se ne morem it testirati, ker itak rabim za vstop v Srbijo negativni test, tako da mi ostane samo zagrebško letališče. :lol: Če pozna katera cenejšo rešitev, kjer delajo hitre teste ob nedeljah, se priporočam. :)
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#5965 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27721 posts

Posted 28 July 2021 - 08:30 PM

Coco, nazadnje je še bilo tako, kot si napisala.
Zakaj se pa v BiH ne testiraš? : ) Edit: aja, a ne velja BiH test za Slo?
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#5966 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11876 posts

Posted 28 July 2021 - 09:11 PM

Coco, jaz sem gledala za te teste na Hrvaškem. Zagrebško letališče je dobra izbira, ker delajo hitre teste tudi ob vikendih (v zgornjem nadstropju na departures). 

Drugače pa najdeš še različne klinike v Istri, jih je polno, ampak glede na promet ob vikendih raje premisli, jaz sem umirala v avtu v soboto.

• 0

#5967 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27461 posts

Posted 28 July 2021 - 10:30 PM

Ja, Planet, kolikor razumem, se za vstop v Slovenijo upoštevajo samo hitri testi iz teh držav:

'Test HAG je ustrezen, če je opravljen v državah članicah Evropske unije, državah članicah schengenskega območja, Avstraliji, Izraelu, Kanadi, Novi Zelandiji, Rusiji, Srbiji, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih državah Amerike, na kontrolnih točkah na letalskih povezavah za mednarodni zračni promet pa tudi, če je opravljen v Turčiji, in je naveden na skupnem seznamu hitrih antigenskih testov.'

Frida, tisto sem vse pregledala na spletni strani avtokampi, ampak je Istra v čisto kontra smeri, grem čez Slavonski Brod in na Obrežje. :) Očitno bo to to.
  • 0
Pablo Picasso

#5968 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11876 posts

Posted 29 July 2021 - 01:25 AM

Ja, pol pa na letalisce, bo najboljse.
  • 0

#5969 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 29 July 2021 - 05:28 AM

Ravno danes so spremenili, da velja tudi hitri test iz BIH, ce sem prav razumela novice.
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#5970 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27461 posts

Posted 29 July 2021 - 06:26 AM

Whaaaaaat! Bom pobrskala, hvala!
  • 0
Pablo Picasso

#5971 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26109 posts

Posted 29 July 2021 - 06:58 AM

Ja, danes so objavili
  • 0

#5972 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29721 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 29 July 2021 - 07:59 AM

https://www.gov.si/n...in-hercegovine/

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#5973 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27721 posts

Posted 29 July 2021 - 09:17 AM

👍
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#5974 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4185 posts

Posted 29 July 2021 - 07:41 PM

A je zdaj za vstop na Hrvaško potreben izpolnjen ta spletni obrazec al so dovolj dokumenti in covid potrdilo?
  • 0

#5975 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32334 posts

Posted 29 July 2021 - 08:02 PM

Ni obvezen, nikoli ni bil.
  • 0

#5976 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4185 posts

Posted 29 July 2021 - 08:12 PM

Ok, hvala!
  • 0

#5977 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85993 posts

Posted 30 July 2021 - 05:42 PM

Mene pa zanima, zakaj procenta precepljenosti raje ne računajo ne vključujoč tiste, ki so v kritičnih skupinah (s potrdili zdravnikov, da se cepljenje odsvetuje, ne kar na lepe oči) in tudi brez tistih, ki so še znotraj 6 mesecev prebolelosti. Časa imajo glede na vse debilizme itak več kot dovolj za tovrstne statistike, mislim pa, da bi bila slika precej drugačna. 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#5978 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17629 posts

Posted 31 July 2021 - 03:16 PM

Še ena vladna blamaža:
https://www.primorsk...te-ministrovo-p
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#5979 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 31 July 2021 - 04:56 PM

Moram povedat,da so tudi registri cepljenj slabo urejeni. En je bil zadnjic cepljen tretjic,ker je bil prvic v drugem cepilnem centru. Tudi v zvem niso azurni baje.
  • 0

#5980 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85993 posts

Posted 31 July 2021 - 05:19 PM

Ne razumem, zakaj se je šel še tretjič cepit, saj imaš od vsakega odmerka potrdilo? Pa čisto običajno je, da se ne cepiš v istem cepilnem centru.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users