Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#5941 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27721 posts

Posted 26 July 2021 - 01:12 PM

Spet se grdo gledamo zaradi cepljenja, kot smo se eno leto nazaj tisti, ki so in ki nismo nosili maske zunaj. Skoz je potem neka nastrojenost, jooj.

Sem enako pomislila.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#5942 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85996 posts

Posted 26 July 2021 - 01:35 PM

https://www.mladina....Nz_kz3mcoZAesSQ
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#5943 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 26 July 2021 - 01:40 PM

Planet jaz vseeno upam,da se na vse trobezljanje vsake toliko kdo premisli in se odloci za nekaj kar zagovarja sirsa stroka. Mislim,tezko si predstavljam,da bi nekdo 80% zdravnikov "pokupil" ne vem kak um si lahko to razlozi.

Aja sem pa proti prisili sicer.
  • 0

#5944 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27721 posts

Posted 26 July 2021 - 08:28 PM

Prisila je s*anje, ja. : /

• 0
Rape of the mind is a social disorder...

#5945 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15736 posts

Posted 27 July 2021 - 08:30 AM

Skratka vsi, ki smo proti smo neizobraženi idioti, nesolidarni in si itak ne zaslužimo drugega, kot da sedimo doma in se izolirano od vas zaščitenih s cepivom. Zdravniki, ki so proti pa verski fanatiki. Mi ostali, pa teoretiki zarote.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#5946 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32335 posts

Posted 27 July 2021 - 08:34 AM

Mene tudi preseneca ta nastrojenost proti "nasprotnikom"... Jaz sem se sicer cepila, ampak sem se ful na hitro odločila, ker se mi prej ni zdelo potrebno, še vedno sem sicer mnenja, da se tega virusa ne bojim in bi ga pač prebolela.
Največjo prednost zdaj vidim v tem, da sem si nekoliko olajšala zivljenje, ko mi ni treba razmisljat o testih in omejitvah.
  • 0

#5947 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17629 posts

Posted 27 July 2021 - 01:35 PM

Mislim, da ni tega nihče napisal in gre za obračanje besed?
Zasledila pa sem npr. na FB večkrat nestrpnost z nasprotne strani, da tisti, ki zaupajo stroki in cepljenju, so: covididioti, plačanci, ovčke in podobno tako da morebitna nastrojenost prihaja v praksi z obeh strani.

Pripenjam en optimističen članek:
https://abcnews.go.c...ory?id=79048589
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#5948 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 27 July 2021 - 02:32 PM

_M_ meni gredo nasprotniki ce ze kaj res na jetra,ker niti eden do zdaj ni imel nekega smiselnega argumenta, pa cel kup berem takih po fb,ki so bolj stila baba cula baba rekla,da je soseda od sestricne v petem kolenu...pa verjetno me ze apriori motijo tile nekdo pozna nekoga fore... Pa lapsus mi je to vsiljevanje,da je cepivo novo in nepreverjeno...noben ki si je kaj prebral na to temo in na temo rna cepiv ne bo upal tega trdit.
  • 0

#5949 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15736 posts

Posted 27 July 2021 - 03:33 PM

Kolikor vem, je diplomatova žena umrla od cepiva, tak da ni kr baba čula, baba rekla. Njemu je verjetno vseeno za statistiko. Itak je pa tega veliko, samo vsi pač nimajo takšnih vez in denarja, kot diplomati.
Pa če jaz tako čutim in sem prepričana, da bi mi cepivo škodovalo, ker sem imela hude reakcije že kot otrok, vsakič pristala v bolnici po cepljenju, a sedaj pa naj grem preko sebe in delam kontra temu kar čutim???
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#5950 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 27 July 2021 - 04:01 PM

Ne,ampak zakaj vse ostale prepricevat,da je skodljivo,ce za to ni nekih dokazov in osnov? Ce to ni strokovno podkrepljeno z nekim znanjem in dokazi?
  • 0

#5951 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15736 posts

Posted 27 July 2021 - 04:04 PM

Jaz nobenega ne preprečujem, sploh se o tem razen tu ne pogovarjam z nasprotno mislečimi.

A to, da nekdo umre zaradi cepiva, to zate ni dokaz, da je cepivo škodljivo?
  • 0

#5952 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 27 July 2021 - 04:08 PM

Ti mogoce res ne,ampak je pa takih cisto prevec,tudi v stroki,zal. Pa se enrat res opazam kako drugacna je moja percepija vsega tega,ker ne gledamo televizije. Mediji v veliki meri ocitno netijo spore tudi na to tematiko.

Ko dokazejo,da je smrt res nastopila zaradi cepiva bo to zame dokaz,da je temu cloveku cepivo skodilo. Ce je nekdo preobcutljiv na gluten,ni tezava v glutenu ampak v cloveku, ce dam eno blesavo primerjavo. Organizmi so si razlicni,zato se mi pa zdi cepljenje s temi cepivi varneje,kot pa cakat kak odziv bo v telesu na dejanski virus.

Pa se nekaj, sodelavko je po cepljenju strah venske tromboze. Je kadilka, jemlje kontracepcijo, nase delo je ze tako skodljivo za vene...a bo mela trombozo zaradi cepljenja? Mislim, da je moj odgovor znan. Ali pa da apeliram na sportnice v 40, a bo tromboza zaradi cepiva,ali zaradi tisocih mikroposkodb,ki si jih je zadala medtem ko je 40min na vso moc gonila v klanec? Tega je prevec.
  • 0

#5953 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25928 posts

Posted 27 July 2021 - 04:15 PM

A to, da nekdo umre zaradi cepiva, to zate ni dokaz, da je cepivo škodljivo?

Meni ni, stvari pač niso tako črno-bele ... tudi za jagodami in arašidi je ze kdo umrl, pa to ne pomeni, da so ta živila zdaj strup in da niso za nikogar primerna (kaj šele da imajo neke pozitivne lastnosti in vplive na varovanje zdravja).

A tebe ne beležijo pod izjemami glede na pretekle reakcije na cepiva?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#5954 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15736 posts

Posted 27 July 2021 - 04:27 PM

Ne, tudi sestre ne, ki je dobila pri 3 mesecih oslovski kašelj, kjer je možnost preživetja 1 procent. Dobila ga je zaradi premalo mrtvega cepiva, so potem priznali, zapisano seveda ni nikjer. Je pa v življenju niso več klicali na cepljenje.
  • 0

#5955 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17629 posts

Posted 27 July 2021 - 04:38 PM

S celotno serijo odmerkov bi potem moralo bit nekaj narobe, ni mogel biti samo en odmerek premalo inaktiviran.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#5956 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15736 posts

Posted 27 July 2021 - 04:47 PM

Ja, res je. Umrlo je 16 dojenčkov takrat, tudi to nikjer ne piše.
  • 0

#5957 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17308 posts

Posted 27 July 2021 - 07:02 PM

To pa ne verjamem, da je moznost prezivetja 1%. V USA je res vsako leto vecina umrlih pod 3m, ampak to gre za 10 primerov. Smrtnost naj bi bila 0.5%.
Matilda?
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#5958 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15736 posts

Posted 27 July 2021 - 07:09 PM

Pri 3 mesečnih dojenčkih je bilo rečeno 1 procent.
  • 0

#5959 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14264 posts

Posted 27 July 2021 - 07:16 PM

Skratka vsi, ki smo proti smo neizobraženi idioti, nesolidarni in si itak ne zaslužimo drugega, kot da sedimo doma in se izolirano od vas zaščitenih s cepivom. Zdravniki, ki so proti pa verski fanatiki. Mi ostali, pa teoretiki zarote.

Cut the drama😁
Necepljeni omejujete svobodo drugih in mojo(ce pustimo prenos bolezni ob strani, za mojega cepljenega dedka bi bil tudi v oslabljeno covid obliki lahko smrten). Po drugi strani prisilno cepljenje omejuje svobodo vam. Resitev ni enostavna.
Pri tebi razumem zadrzek, mogoce bi na tvojem mestu razmislala podobno. Si pa upam trditi, da vecina, ki so proti, takih izkusenj nima. Pac ne bodo nekaj umetnega dali v telo. Ko/ce jim bo pocil slepic pa z velikim veseljem anestezijo, v najstniskih letih so jedli x kot bomboncke(ja, vidim te modele iz gimnazije na fb) ali pa kadijo.ampak vtis, ki ga dajejo je, da do vero v boga zamenjali z vero v to, da je bil nacrt billa gatesa leta 1975, da jih bo cipiral ali da jih farmacija hoce ubiti(drzava rabi placnike davkov, se pomnijo?). S takimi je skoraj nemogoce imeti razumno debato s tehtnimi argumenti, ker takoj zaplavajo v emocije. In na tem delajo generatorji zarot.
Kot pri vsaki zadevi, pa je neka kolateralna skoda. Tudi pri operaciji slepica je. Od bivse sefice moz je umrl zaradi zloma goleni.
  • 1

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#5960 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15736 posts

Posted 27 July 2021 - 07:23 PM

No v glavnem, jaz v življenju tega ne bom pozabila, ker sem bila stara skoraj 9 let in se v živo vsega spomnim. Mami in ati sta podpisala, da jo na lastno odgovornost jemljeta iz bolnice in če bi tam ostala bi 100 % umrla. Trajalo je 14 tednov, 7 tednov je šlo skos na slabše, potem pa počasi jenjalo. Še zdej ne morem verjet kaka fajterka je bila, ker to je bilo neverjetno kaj je delalo s to majhno štručko. Cele noči nismo spali, jaz sem jokala non stop. Ćez dan sta jo pa vozila na Roglo, da je bilo malenkost bolje. Skratka grozno je bilo.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users