Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#5921 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19178 posts

Posted 26 July 2021 - 06:59 AM

Glede na to, da si niti zdravniška stroka ni enotna, me ne čudi...

• 0

#5922 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23303 posts

Posted 26 July 2021 - 07:14 AM

V takih primerih je dovolj samo neka senca dvoma, pa marsikdo začne zelo hitro verjeti tudi teorijam zarote.

Ena moja kolegica je medicinska sestra in je rekla, da se ne bo šla cepit, pa ni važno, koliko jo bo kdo prepričeval. Tudi če bi jo hoteli odpustiti, se ne bi šla. Pravi, da ne zaupa tem cepivom. Tako da ja, tudi v stroki niso vsi za.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#5923 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85996 posts

Posted 26 July 2021 - 07:28 AM

Zame pa mnenje medicinskih sester res ni nekaj, na kar bi se opirala ali bi se mi zdelo kakorkoli relevantno.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#5924 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17630 posts

Posted 26 July 2021 - 07:33 AM

Nekaj zdravnikov pa res ne predstavlja celotne zdr.stroke. Precepljenost med zdravniki glede na uradne podatke je pa tudi precej višja kot recimo med med.sestrami in tehniki. Januarja, ko smo bili med prvimi "poskusnimi zajčki" je bil dvom/strah med sestrami nasplošno velik, kolikor sem zasledila pogovore. Pač čisto psihološki fenomen, ki pa nima zveze z realnostjo.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#5925 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23303 posts

Posted 26 July 2021 - 07:35 AM

Saj se ne opiram na njeno mnenje, samo pravim, da mi je zanimivo, da se nekdo, ki dela v zdravstvu, tako zelo upira cepljenju.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#5926 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19991 posts

Posted 26 July 2021 - 09:00 AM

Spet se grdo gledamo zaradi cepljenja, kot smo se eno leto nazaj tisti, ki so in ki nismo nosili maske zunaj. Skoz je potem neka nastrojenost, jooj.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#5927 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 26 July 2021 - 11:02 AM

Se strinjam z Matildo. Vecina med.sester je res slabo izobrazenih!!!
  • 0

#5928 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19178 posts

Posted 26 July 2021 - 11:30 AM

No, mene pa zanima, zakaj so potem nekateri zdravniki, visoko izobraženi, proti cepljenju?

• 0

#5929 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 26 July 2021 - 11:37 AM

Nekateri preprosto zaradi ozkogledosti,drugi zaradi Janse (ja pri nas je en tak) pa tudi zdravniki niso imuni na šutarije. Jaz samo poslusam kolegice v sluzbi in mi je marsikaj lazje razumljivo,ker nimajo P od pojma, izven psihiatije so se nazadnje izobrazevale leta 1996, spet druge tudi na faksu take nonsense poslusajo od zivilcev recimo.
  • 0

#5930 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24577 posts

Posted 26 July 2021 - 11:48 AM

No, mene pa zanima, zakaj so potem nekateri zdravniki, visoko izobraženi, proti cepljenju?

sem jaz imela isto vprašanje/pomislek in sem nazaj dobila, da prav tako nekateri visoko izobraženi ljudje (iz znanosti/naravoslovja) so verni, čeprav vsi znanstveni dokazi kažejo, da bog ne obstaja. In da se tudi tega ne da razložit, pač vsak ima svoje prepričanje / mnenje.

Mi je dalo precej mislit ... na obe temi

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#5931 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 26 July 2021 - 12:14 PM

Zanimiva primerjava 🙂
  • 0

#5932 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19178 posts

Posted 26 July 2021 - 12:15 PM

Haha sem se spomnila na ADP. Ona se noče cepit (vsaj nazadnje, ko sem ji še sledila) pa z bogom se pogovarja.

• 0

#5933 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17630 posts

Posted 26 July 2021 - 12:20 PM

Pomemben podatek je tudi ta, da ti zdravniki zelo verjetno niso delali s covid pacienti. Pomoje ga ni takega junaka, ki bi se bal cepljenja po tem ko je videl kaj covid lahko dela.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#5934 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 26 July 2021 - 12:25 PM

Ja ogromna razlika je ze med temi v zdjih in tistih v bolnisnicah. Moja gin.jezadnjic cisto flegma razlagala,da se pri njih ob nosenju maske noben ni okuzil, v zd gres komot na pregled ce si smrkav ali kasljas,tudi v ambulantah po bolnisnicah ni problemov. V bolnici pa v belo cono ne mores vstopit,ce je doma kdo,ki ima simptom. Pri nas bi bila smrtnost verjetno enormna. Pa med pacienti imamo ogromen delez necepljenih zaradi epilepsije, ostali so vsi pocepljeni,ga ni junaka,ki si bi upal zavrnit,ker vecina povratnikov je bila hospitaliziranih tudi v casu Covida in so bile razmere baje grozne.
  • 0

#5935 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85996 posts

Posted 26 July 2021 - 12:35 PM

v zd gres komot na pregled ce si smrkav ali kasljas,tudi v ambulantah po bolnisnicah ni problemov.

To pa ne bo drzalo, vsaj za Lj ne. Ne za odrasle, ne za otroke.
  • 0

― V. Van Gogh

#5936 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 26 July 2021 - 12:36 PM

Midve s S sva bili na dveh pregledih v tem casu,ko je bilo meni jasno slisat,da nisem ok,itak te na infekcijski brez testa ne spustijo noter
  • 0

#5937 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85996 posts

Posted 26 July 2021 - 12:44 PM

Meni je prav hecno, kaksne razlike so. Pri nas (pa se marsikje) ni sans, da prides k svojemu zdravniku (v ZD ali izven) s tipicnimi simptomi brez testa ali pa prebolelosti. Mami dela vecinoma v ambulanti na Polikliniki, tam so isti pogoji.
  • 0

― V. Van Gogh

#5938 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 26 July 2021 - 12:53 PM

Ja pri nas se od odeva do dneva razlikuje 😆, E so v soboto pa z neg.testom v izolirnico poslali. Pomojem so ravno te razlike en vecjih lapsusov ,zaradi cesar folk ne jemlje resno ukrepov. Pri nas recimo je pa nemogoce nadzorovat obiske, eden gre skozi triazo,ostalih 5 pa pride do pacienta po drugi poti v park (obiskov noter ne moremo speljat).
  • 0

#5939 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6715 posts

Posted 26 July 2021 - 01:02 PM

Pri nas greš v zd tudi brez težav, le brez vročine moraš biti, jo merijo na vhodu.
  • 0

#5940 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19178 posts

Posted 26 July 2021 - 01:08 PM

Pri nas je sprejemni blok v isti ambulantni kot urgence, čakalnica je skupaj z ostalimi ambulantami, kjer se dnevno menja 200 ljudi. Sicer se ob sprejemu naredi bris in gre pacient v sivo cono do izvida, potem je komaj sprejet, ampak je v tem času vseeno v čakalnici in povsod okoli. :butl:

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users