Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#5901 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17001 posts

Posted 21 July 2021 - 03:38 PM

Mene so klicali.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#5902 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 22 July 2021 - 08:46 AM

Kami, bari/lokali nimajo več omejitve odpiralnega časa. Samo nočni klubi in diskoteke.

• 0

#5903 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24577 posts

Posted 22 July 2021 - 09:04 AM

o hvala! Nas so v torek "ven vrgli" oz. so ob 22h pobrali zadnje naročilo in začelo zapirati teraso.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#5904 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32335 posts

Posted 22 July 2021 - 09:05 AM

Ja če imajo tak urnik, je to pač to. En kolega ima zdaj bar odprt samo do 17, prej vedno ful pozno.
  • 0

#5905 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 22 July 2021 - 10:25 AM

Ja, Kami, morda je to pač njihov odpiralni čas:). Pri nas smo komaj čakali, da smo šli lahko nazaj do polnoči/enih, ker največ prometa naredimo ravno v tem času, ki nam ga je prejšnja omejitev odžrla. :D

• 0

#5906 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85996 posts

Posted 22 July 2021 - 12:20 PM

Mene so klicali.

Ce do zdaj niso sporocili za jutri, tudi ne bodo. Res vrhunska organizacija. Saj prvic je bilo pa tam sigurno 1000 ljudi, odmerkov pa baje 300. Greva kar na eno drugo lokacijo jutri, ker se nimava casa v soboto z otrokom cijazit po drive-inu na Metelkovi. Sploh si ne predstavljam, kako to izgleda pri taki masi ljudi.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#5907 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17001 posts

Posted 22 July 2021 - 12:28 PM

Če imata možnost it na nenajavljeno, kar pojdita.

Jaz sem tudi imela tak namen, če ne bi klicali, pa pri nas kot zgleda ni bilo nekega navala na cepljenje, tako da sem hitro dobila drug termin. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#5908 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23303 posts

Posted 22 July 2021 - 05:47 PM

Jaz upam, da nam še uspe it normalno na dopust konec avgusta.

A je katera že koristila nove bone v restavracijah? Jih večinoma sprejemajo ali ne?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#5909 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17631 posts

Posted 23 July 2021 - 08:04 AM

Pa tak pridigajo, na NIJZ pa baje manj kot 40 posto zaposlenih cepljenih.

To je iz trte izvito spet. Epidemiologi so vsi cepljeni, precepljenost določenih območnih enot je blizu 100%. Pa to ni info iz medijev.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#5910 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32335 posts

Posted 23 July 2021 - 08:06 AM

Ja, je bila potem neka razlaga podana naknadno, da nimajo tocnih podatkov, ker so se mnogi cepili v lokalnij ustanovah oz.cepilnih mestih. Vseeno malo čudno, no. Še naša firma je zbirala te podatke.
  • 0

#5911 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17631 posts

Posted 23 July 2021 - 08:09 AM

Zakaj je čudno? Varstvo osebnih podatkov. Vaša firma tudi ni dolžna tega podatka posredovat javnosti.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#5912 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32335 posts

Posted 23 July 2021 - 08:10 AM

Imaš prav, ja, saj tudi niso zahtevali od zaposlenih, je bilo na prostovoljni bazi. Sem mislila, da je zanje vseeno drugače, ker so pač na tem področju...
Kako pa potem občine tocno vejo, koliko občanov je cepljenih?
  • 0

#5913 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 23 July 2021 - 08:13 AM

Vedo koliko cepiva je porabljenega v cepilnih centrih??

Je pa v zdravstvu res cel sit s tem covidom...niso heci. Sem mislila,da je vseeno drugace ampak zdaj ko spet delam vidim stvari drugace. Kaksno tveganje je res morebitni vnos...in kaksna odgovornost.
  • 0

#5914 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5816 posts

Posted 23 July 2021 - 08:14 AM

Če si bil cepljen drugje, ne na NIJZ kot zaposlen, te ni nihče nič vprašal in zaradi tega tudi niso evidence popolne. Jaz sem se cepila pri osebnem zdravniku in o so mi poslali termin cepljenja na NIJZ, sem samo napisala, da me ne bo, ker sem že cepljena. Ker ni od mene nihče zahteval nobenega dokazila, predvidevam, da nisem v njihovi evidenci cepljenih zaposlenih, ampak samo v uradni statistiki cepljenih oseb.

• 0

#5915 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32335 posts

Posted 23 July 2021 - 08:15 AM

Bwo, a tako... Ne vem, nisem se nikoli poglabljala. Sicer se je pa v Idrijo hodilo cepit tudi drugo prebivalstvo, a potem so avtomatsko šteti pod Idrijčane?
  • 0

#5916 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27722 posts

Posted 23 July 2021 - 09:09 AM

SG, ti delaš na NIJZ?
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#5917 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85996 posts

Posted 25 July 2021 - 09:05 PM

Nic nimam proti tistim, ki se iz taksnih ali drugacnih razlogov nocejo cepit, ampak v zadnjem casu sem ze od vec takih teoretikov zarote in proticepilcev slisala/prebrala, da v koncni fazi upajo, da se cepi cimvec ostalih, da bodo se sami imeli mir. Tukaj se pa moja toleranca do njih konca. Pa to prepricevanje prepricanih mi je tudi fascinantno.
  • 0

― V. Van Gogh

#5918 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14264 posts

Posted 25 July 2021 - 10:12 PM

Jah, jaz pa imam proti tistim, ki se nocejo cepiti. Pustimo jasno ob strani tiste, ki se ne smejo, otroke,...
Celo zadevo bi lahko v nekem doglednem casu pustili za sabo, tako se bo pa tole vleklo n let. Pac zivimo v druzbi, kjer so obvezni kompromisi in solidarnost z ostalimi clani.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#5919 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85996 posts

Posted 25 July 2021 - 10:28 PM

Tako pravim zdaj, ko bomo za kaj prikrajsani (tudi) cepljeni, bom pa verjetno drugace razmisljala.
  • 0

― V. Van Gogh

#5920 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 26 July 2021 - 05:44 AM

Ja jaz tudi ne razumem kako lahko nekdo tako lahkoverno verjame nekim teorijam zarote za stvari,ki so tako lahko preverljive. To s cepivi mi gre sploh z roko v roki s flateartherji in chemtraili.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users